Έξαλλοι με την Premier League Κλοπ και Γκουαρντιόλα: «Σκοτώνετε τους παίκτες, δεν καταλαβαίνετε»

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουρντιόλα και του ομολόγου του της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ μετά το τέλος τους χτεσινού (8/11) ντέρμπι των δύο ομάδων (1-1), με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό του Αλεξάντερ-Αρνολντ των «Κόκκινων», καθώς αμφότεροι επιτέθηκαν με δηλώσεις τους στην διοργανώτρια Premier League, επειδή δεν επιτρέπει τις πέντε αλλαγές στο παιχνίδι, κάτι που συμβαίνει σε όλα τα πρωταθλήματα του κόσμου λόγω της πανδημίας…

Ο Γιούργκεν Κλοπ δήλωσε μετά το ματς: «Μια ομάδα που παίζει την Τετάρτη το βράδυ δεν πρέπει να παίξει το επόμενο παιχνίδι της το Σάββατο το μεσημέρι. Αυτό δεν είναι δυνατό. Η Τότεναμ έπαιξε την Πέμπτη το βράδυ στο Λουντογκόρετς και έπαιξε σήμερα (Κυριακή) το μεσημέρι. Να παίξει Σάββατο ή Κυριακή, εντάξει, αλλά όχι το μεσημέρι. Σκοτώνετε τους παίκτες! Ξυπνάς και παίζεις. Είναι απαραίτητη μια ουσιαστική περίοδος αποθεραπείας. Οι διοργανωτές πρέπει να λύσουν αυτό το πρόβλημα».

Απ΄οτην πλευρά του ο Γκουαρντιόλα τόνισε: «Τραυματίστηκε ο δεξιός οπισθοφύλακας της εθνικής Αγγλίας (Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ). Πώς δεν καταλαβαίνουν ότι είναι διαφορετική από μια κανονική κατάσταση; Όλα τα πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο εκτός από αυτό – ίσως επειδή θέλει να είναι διαφορετικό – έχουν πέντε αλλαγές για να προστατεύσουν τους παίκτες, επειδή η κατάσταση είναι ασυνήθιστη. Εκπλήσσομαι. Δεν καταλαβαίνω. Πρόκειται για την προστασία παικτών. Η κατάσταση σήμερα είναι κρίσιμη και όλα τα πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο το βλέπουν, εκτός από εδώ. Ο ΛεΜπρον Τζέιμς κέρδισε τον τίτλο του ΝΒΑ και μετά θα πάει διακοπές για δύο μήνες, τρεις μήνες. Αυτά τα παιδιά είχαν δύο εβδομάδες για προετοιμασία. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο Αρσέν Βενγκέρ λένε το ίδιο, τίποτα δεν άλλαξε. Θα αλλάξουν με τον Γιούργκεν, εμένα ή τον Όλε; Φυσικά και όχι. Ο ιός είναι εδώ. Όπως στη Γερμανία, στην Ισπανία. Η εθνική ομάδα της Αγγλίας τώρα δεν μπορεί να παίξει με τον δεξιό της οπισθοφύλακα».

Ετικέτες