Εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το «γαλλικό Εξκάλιμπερ» – Ήταν καρφωμένο σε βράχο για πάνω από 1.300 χρόνια (Video)

Εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το «γαλλικό Εξκάλιμπερ» – Ήταν καρφωμένο σε βράχο για πάνω από 1.300 χρόνια (Video)

Ένα αρχαίο ξίφος γνωστό ως η γαλλική εκδοχή του θρυλικού «Εξκάλιμπερ»  εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από τη μεσαιωνική πόλη της Ροκαμαντούρ, όπου σύμφωνα με τις τοπικές παραδόσεις, είχε παραμείνει σε βράχο για 1.300 χρόνια.

Το ξίφος Durandal στη Γαλλία βρισκόταν σφηνωμένο σε ένα βράχο 30 μέτρα πάνω από έδαφος και ήταν ένα από τα βασικά αξιοθέατα της περιοχής. Σύμφωνα με τον μύθο, το Durandal ήταν ένα άφθαρτο σπαθί και το πιο αιχμηρό στον κόσμο, ικανό να κόψει την πέτρα με ένα μόνο χτύπημα.

Πιστεύεται ότι άνηκε στον ιππότη Ρόλαντ, που πολέμησε στο πλευρό του Καρλομάγνου, βασιλιά των Φράγκων τον 8ο αιώνα. Ο Ρόλαντ κρατούσε το πέρασμα του Ρονσεβάλς, όπου και σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των πολέμων του Καρλομάγνου κατά των Σαρακηνών στην Ισπανία.

Οι Αρχές της γαλλικής κοινότητας στον νομό Λοτ, στη διοικητική περιοχή Οξιτανία, ξεκίνησαν έρευνα για την εξαφάνιση του ξίφους, σύμφωνα με τον Independent. Η αστυνομία προσπαθεί να προσδιορίσει πώς κάποιος θα μπορούσε να σκαρφαλώσει στα 30 μέτρα του απότομου βράχου για να αρπάξει το σπαθί.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter