Εξαφάνιση πρώην υπουργού: Μπορείτε να βοηθήσετε;

Εξαφάνιση πρώην υπουργού: Μπορείτε να βοηθήσετε;

Δυο εβδομάδες συμπληρνονται σήμερα από τη μέρα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη και ο Κώστας Καραμανλής παραμένει άφαντος. Έκανε μια δήλωση όταν επισκέφθηκε το σημείο της σύγκρουσης των δύο τρένων (διάρκειας 61 δευτερολέπτων) κι άλλη μία κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, την οποία του την είχαν γράψει κιόλας, όπως αποδείχθηκε. Από τότε δεν μάθαμε νέα του…

*** Και όλο αυτό το διάστημα τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι αντί να τον ψάχνουν, να τον προ(σ)καλέσουν να βγει να πει κάτι, αντίθετα έψαχναν τον Χρήστο Σπίρτζη, λες και ήταν αυτός ο αρμόδιος υπουργός. Και όχι τίποτα άλλο, αλλά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τους έκανε και το χατίρι. Δεν λέω ότι δεν έπρεπε να βγει να μιλήσει, προφανώς και έπρεπε, αλλά μετά τον καθ’ ύλην αρμόδιο, ο οποίος μάλιστα είχε παραιτηθεί ακριβώς λόγω του δυστυχήματος.
Πού ακούστηκε να απαντά ο πρώην, αντί για τον νυν;
Πού έχει ξαναγίνει αυτό;

*** Με εξαίρεση κάποιες λιγοστές φωνές, δεν άκουσα επιτακτικά «πού είναι ο Καραμανλής;», «πού είναι ο υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος», «πού είναι ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Ιωάννης Ξιφαράς».
Αν δεν βγουν να μιλήσουν αυτοί, ποιοι πρέπει να μιλήσουν; Οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ;

*** Η κυβέρνηση – κι από κοντά φυσικά τα «παπαγαλάκια» – αντιμετωπίζει την κατάσταση με την υπεροπλία της λίστας Πέτσα, δείχνοντας με το δάχτυλο τον ΣΥΡΙΖΑ.
-Αυτοί φταίνε, εμείς θα τα κάνουμε καλύτερα.
-Πότε ρε αδερφέ;
-Μόλις κερδίσουμε τις εκλογές με αυτοδυναμία.
Καταλαβαίνετε το σουρέαλ του πράγματος ή ζούμε όλοι μαζί σε Matrix;

*** Έξω από τα ρούχα του βγήκε ο Άρης Πορτοσάλτε για τα πανό οργής για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Όταν όμως Χρυσαυγίτες έβριζαν τον Νίκο Παππά στο Κιλκίς αναφωνούσε «θρίαμβος». Όχι στο μπάνιο του, αλλά στον ΣΚΑΪ. Τότε ήταν η ώρα του «θερισμού», όπως έλεγε. Τώρα τι ώρα είναι;

*** «Σε κανένα ευρωπαϊκό κράτος δεν θα άρχιζε αγώνας με κρεμασμένα κουρελόπανα», είπε. Ίσως, έτσι να ‘ναι. Σε κανένα ευρωπαϊκό κράτος, επίσης, δεν θα χάριζαν εκατομμύρια σε φιλικά ΜΜΕ, σε κανένα ευρωπαϊκό κράτος δεν θα έδιναν 8,5 δισ. σε απευθείας αναθέσεις, σε κανένα ευρωπαϊκό κράτος δεν θα λειτουργούσαν τα τρένα χωρίς σύστημα ασφάλειας, σε κανένα ευρωπαϊκό κράτος δεν θα έβγαιναν δημοσιογράφοι να εισηγούνται τρόπους διαχείρισης ενός δυστυχήματος, ώστε να μην χάσει η κυβέρνηση τις επικείμενες εκλογές και πολλά πολλά πολλά άλλα Άρη μου. Να τα λέμε όλα, όχι μόνο ό,τι θέλουμε…

*** Ο Καρατζαφέρης θεωρεί υπερβολική την προβολή για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Μάλιστα απέδωσε «άθλο» στη Νέα Δημοκρατία που βρίσκεται, σύμφωνα με τον ίδιο, πέντε μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο χρεώνει «αθλιότητα».
«Στη ΝΔ ο άθλος και στους άλλους η αθλιότητα», είπε ο πρόεδρος του «πτωχευμένου» ΛΑΟΣ. Ούτε όταν ήταν βουλευτής της ΝΔ δεν τα έλεγε αυτά.

*** Ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας που έμεινε στην ιστορία για το πιο αναχρονιστικό νομοσχέδιο που κατέθεσε ποτέ υπουργός στη Μεταπολίτευση, ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, είπε πως δεν ήταν δολοφονία ο θάνατος του Νίκου Τεμπονέρα, το 1991, αλλά «φόνος πάνω σε συμπλοκή δύο στρατοπέδων».
Καταλάβατε; 32 χρόνια μετά είναι απτόητοι…

*** Η μαθητική κοινότητα της Νισύρου αποφάσισε αντί για παρέλαση για την επέτειο ενσωμάτωσης των 12νήσων στην Ελλάδα να πραγματοποιήσει διαμαρτυρία και πορεία μπροστά στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Μπράβο.

*** Χωρίς σχόλιο. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους…

Η ΝΤΑΜΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter