Εξαφάνιση 28χρονου στην Καρδίτσα: Προσαγωγές με καθυστέρηση από την ΕΛ.ΑΣ – Κάλεσαν για 4η φορά συγγενικό πρόσωπο

Εξαφάνιση 28χρονου στην Καρδίτσα: Προσαγωγές με καθυστέρηση από την ΕΛ.ΑΣ – Κάλεσαν για 4η φορά συγγενικό πρόσωπο

Έντονη είναι η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ τις τελευταίες δύο μέρες σε ότι αφορά τις έρευνες για την εξαφάνιση του 28χρονου Σάκη Γκορίλα στην περιοχή των Φιλίων στις Σοφάδες Καρδίτσας, μετά και τις καταγγελίες της δικηγόρου της οικογένειας Χριστίνας Μητρονάτσιου στο documentonews.gr και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Καρδίτσας για «παραλείψεις» των τοπικών αστυνομικών αρχών.

Διαβάστε επίσης: Καρδίτσα: Θρίλερ με εξαφάνιση 28χρονου – Καταγγελίες για παραλείψεις της ΕΛΑΣ, η οικογένεια ζητάει το Ανθρωποκτονιών

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Καρδίτσας μετά από έγγραφο αίτημα της δικηγόρου, προχώρησε σε όλες τις «δέουσες ενέργειες», ενώ έρευνες διενεργεί πλέον και το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας. Σενάριο στο οποίο συγκλίνει και η δικηγόρος της οικογένειας Χριστίνα Μητρονάτσιου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι αστυνομικοί προσήγαγαν τις τελευταίες ώρες 11 αλλοδαπούς εργάτες από το Μπαγκλαντές. Οι εργάτες αυτοί, διαμένουν στην περιοχή στο ίδιο σπίτι με δύο συμπατριώτες τους, οι οποίοι έφυγαν από την περιοχή λίγες ώρες μετά την εξαφάνιση του 28χρονου Σάκη Γκορίλα. Στο ίδιο σπίτι μένουν και ακόμη δύο συμπατριώτες τους που συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ για άλλο λόγο και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ειδικότερα, πρόκειται για τους δύο εργάτες των οποίων η σύλληψη έγινε επειδή δεν διέθεταν «τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα για την παραμονή τους στη χώρα», σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας (ΓΕΠΑΔ) αλλά δεν εξετάστηκαν ως μάρτυρες για την υπόθεση Γκορίλα.

Δείτε επίσης: Οσμή σκανδάλου στην εξαφάνιση του 28χρονου: Η δικηγόρος της οικογένειας «δείχνει» παρέμβαση υπουργού της ΝΔ στην ΕΛ.ΑΣ

Παρά το γεγονός τόσοι οι ίδιοι όσο και οι υπόλοιποι συμπατριώτες τους φέρονται να είχαν ως στέκι συνάντησης στην περιοχή, συγκεκριμένο σημείο, πολύ κοντά στον τόπο που εξαφανίστηκε ο 28χρονος. Επομένως τυχόν εξέταση τους ως μάρτυρες πιθανότατα θα βοηθούσε στη εξιχνίαση των ερευνών.

Για τους ίδιους εργάτες η δικηγόρος Μητρονάτσιου κατήγγειλε ότι αφέθηκαν ελεύθεροι «με παρέμβαση υπουργού της ΝΔ στην ΕΛ.ΑΣ», καθώς ο ιδιοκτήτης της αγροτικής επιχείρησης στην οποία απασχολούνταν φέρεται να διαθέτει στενές σχέσεις με τον υπουργό της ΝΔ. Την καταγγελλόμενη παρέμβαση υπουργού διέψευσε η ΕΛ.ΑΣ σε ανακοίνωση της.

Το συγγενικό πρόσωπο και οι επαναλαμβανόμενες καταθέσεις

Εκτός από τους 11 εργάτες, οι αστυνομικοί έχουν λάβει πολύωρες καταθέσεις από στενό συγγενικό πρόσωπο του 28χρονου Σάκη Γκορίλα. Πρόκειται για συγγενή του 28χρονου ο οποίος εξετάστηκε ακόμη δύο φορές από τους αστυνομικούς στις 16 και 20 Αυγούστου, ενώ φέρεται να έχει εξεταστεί και αρκετές ώρες σήμερα Παρασκευή και χθες Πέμπτη (23 και 22 Αυγούστου). Σε αντίθεση με άλλα συγγενικά πρόσωπα τα οποία εξετάστηκαν μόνο μία φορά.

Ο 28χρονος εξαφανίστηκε εντελώς ξαφνικά στις 7 Αυγούστου αφού πρώτα ενημέρωσε την οικογένεια του ότι θα πάει για περπάτημα στην περιοχή, όπως συνήθιζε. Μέχρι και σήμερα όμως οι έρευνες για τον εντοπισμό του έχουν αποδειχτεί άκαρπες.

Την περασμένη Τετάρτη η δικηγόρος της οικογένειας κατέθεσε αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καρδίτσας με την οποία ζητούσε να ανατεθεί η υπόθεση σε έμπειρο κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ.

Να σημειωθεί ότι στις έρευνες συμμετείχαν και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι μαζί με το συνεργείο της ομάδας Anubis Coldcase K9 Team. Πρόκειται για την εταιρεία η οποία είχε ερευνήσει το ιδιόκτητο οικόπεδο στη Λάρισα, όπου πετάχτηκαν υλικά και χώματα από τον τόπο του εγκλήματος από τις πρώτες κιόλας ώρες της τραγωδίας στα Τέμπη.

Η Anubis Coldcase K9 Team διορίστηκε ως πραγματογνώμονας από την ΕΛ.ΑΣ, μετά από αίτημα της οικογένειας του 28χρονου.

Διαβάστε επίσης:

Εξαφάνιση 28χρονου στην Καρδίτσα: Η ΕΛ.ΑΣ παραδέχεται παραλείψεις στην έρευνα – Η ανακοίνωση της δικηγόρου της οικογένειας

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter