Εβρος: Ποινή φυλάκισης 5 ετών, εξαγοράσιμη, στους ακροδεξιούς «σερίφηδες» που είχαν «συλλάβει» πρόσφυγες – Αφέθηκαν ελεύθεροι

Εβρος: Ποινή φυλάκισης 5 ετών, εξαγοράσιμη, στους ακροδεξιούς «σερίφηδες» που είχαν «συλλάβει» πρόσφυγες – Αφέθηκαν ελεύθεροι

Στα μαλακά έριξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής τους τρεις αυτόκλητους «σερίφηδες» της Αλεξανδρούπολης που είχαν πέρυσι κρατήσει παράνομα μέσα σε τρέιλερ 13 πρόσφυγες και περιέφεραν το «κατόρθωμά» τους στα κοινωνικά δίκτυα.

Το δικαστήριο αποφάσισε τη μετατροπή της κατηγορίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, αίροντας τις κατηγορίες της «αρπαγής» και των ρατσιστικών χαρακτηριστικών και τους καταδίκασε, μόνο για παράνομη κατακράτηση.

Στον στον ιδιοκτήτη του τρέιλερ, Απόστολο Τότα, που δημοσίευσε και το σχετικό βίντεο επιβλήθηκε φυλάκιση 63 μηνών (5 χρόνια και τρεις μήνες) και στους άλλους δύο ποινή 60 μήνες, δηλαδή 5 χρόνια.

Οι 13 πρόσφυγες που είχαν κατηγορηθεί για εμπρησμό, από τους «σερίφηδες» έχουν αθωωθεί οριστικά.

Διαβάστε σχετικά: Έβρος: Απαλλάχθηκαν οι 13 πρόσφυγες που είχαν «συλλάβει» για δήθεν εμπρησμό οι «σερίφηδες» του Έβρου

Η ποινές των τριών «σερίφηδων» είναι μετατρέψιμη χρηματικά με 10 ευρώ την ημέρα. Άσκησαν έφεση που έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και αποφυλακίστηκαν. Οι 10 μήνες που ήταν προφυλακισμένοι, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, αφαιρούνται από την ποινή.

Διαβάστε επίσης:

Πυροσβεστική: 62 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε 24 ώρες – Οι περισσότερες εξαιτίας κεραυνών

Αντώνης Ρέμος: «Δεν με κάλεσαν ποτέ για εξηγήσεις» – Η απάντηση του για την υπόθεση φοροδιαφυγής 1,5 εκατ. ευρώ

Μάκης Μπαλαούρας: «Πανηγυρική αθώωση μου και για τη Follie Follie»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter