ΕΒΕΠ: Απόπειρα να κόψουν ως «εκπρόθεσμο» υποψήφιο που θα διεκδικούσε την προεδρία από τον Κροκίδη

ΕΒΕΠ: Απόπειρα να κόψουν ως «εκπρόθεσμο» υποψήφιο που θα διεκδικούσε την προεδρία από τον Κροκίδη

Απίστευτες καταστάσεις φίμωσης των δημοκρατικών διαδικασιών βιώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά καθώς υπάλληλοι του Επιμελητηρίου μετά από υπόδειξη υποψήφιου συμβούλου της παράταξης του νυν προέδρου Β. Κροκίδη απέκλεισαν ως “εκπρόθεσμη” την υποψηφιότητα του συνδυασμού του Νίκου Παπαγεωργίου. Τις εξελίξεις στο ΕΒΕΠ παρακολουθούν και στο Μέγαρο Μαξίμου με εμφανή αγωνία για τα όσα ευτράπελα συμβαίνουν στο επιμελητήριο του Πειραιά…

Όλα ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι, όταν ο κ. Νίκος Παπαγεωργίου εμφανίστηκε εμπρόθεσμα στο ΕΒΕΠ για να καταθέσει το Ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ Ε.Β.Ε.Π.» με 116 υποψηφίους.

Μιλώντας στο documentonews.gr η πληρεξούσια δικηγόρος του συνδυασμού Ζωή Ρούσσου, τόνισε ότι τα παράβολα των υποψηφιοτήτων άρχισαν να πληρώνονται πολύ πριν το χρονικό όριο λήξης που ήταν στις 3 το μεσημέρι, ήδη από τις 13.45. Καθώς το ΕΒΕΠ δεν έχει ακόμα δυνατότητα e-παραβόλου, ζητήθηκαν μετρητά ανά υποψήφιο με το συνολικό ποσό να προσεγγίζει τα 5.900 ευρώ!

Η μία υπάλληλος διαρκώς κωλυσιεργούσε τη διαδικασία, ενώ αργότερα ήρθε και δεύτερη υπήλληλος. Η καταμέτρηση των χρημάτων γινόταν με αργούς ρυθμούς, ένα ένα το χαρτονόμισμα και ο χρόνος κυλούσε. Φτάνοντας η ώρα 14.45, η κα Ρούσσου ζητούσε επίμονα να προχωρήσει η διαδικασία ώστε να μην τεθεί θέμα εκπρόθεσμης κατάθεσης του συνδυασμού και οι υπάλληλοι του ΕΒΕΠ διαβεβαίωναν ότι όλα είναι υπό έλεγχο. Αλλά μετά άρχισαν πάλι να μετρούν και να ελέγχουν τις υποψηφιότητες και να χρονοτριβούν.

“Δεν επιθυμούσαν την κατάθεση άλλης υποψηφιότητας” τόνισε στο documentonews.gr η κα Ρούσσου πόσω μάλλον όταν στη διαδικασία παρενέβη υποψήφιους σύμβουλος του κ. Κροκίδη, ο κ. Μαρκομιχάλης, ο οποίος υπέδειξε ότι η κατάθεση του συνδυασμού Παπαγεωργίου ήταν… εκπρόθεσμη! Ακολούθως οι υπάλληλοι έσβησαν τα φώτα, και εξαφανίστηκαν ενώ η αίτηση του συνδυασμού σφραγίστηκε ως “εκπρόθεσμη”, ενώ διαδικασία ήταν σαφώς εμπρόθεσμη.

Μετά από όλα τα παραπάνω, η πλευρά του κ.Παπαγεωργίου κάλεσε την Αστυνομία για να καταγράψει το γεγονός και στο τέλος υποβλήθηκαν μηνύσεις και από τις δύο πλευρές.

Η κ.α Ρούσσου μεταξύ άλλων τόνισε: “Το θέμα ήταν να μην υπάρξει άλλη υποψηφιότητα στο ΕΒΕΠ. Πρόκειται για αντισυνταγματική συμπεριφορά που προσέβαλε την εκλογική βούληση των μελών του ΕΒΕΠ”. Σχολίασε δε με καυστικό τρόπο ότι «επί 12 χρόνια πρόεδρος ο κ. Κροκίδης είχε συνδυασμό με 95 υποψήφιους, ενώ ο συνδυασμός του κ. Παπαγεωργίου είχε 116 υποψηφίους και αυτό προκάλεσε μάλλον ταραχή στην παράταξη του προέδρου»…

Διαβάστε επίσης 

Γάζα: Χωρίς τέλος το ισραηλινό σφυροκόπημα – Τουλάχιστον 33 νεκροί στην Τζαμπάλια (Videos)

Αυτή την Κυριακή στο Documento: Μπίζνες με κτίρια και ιδιώτες από τον τσάρο της ΑΑΔΕ

Κατάπαυση πυρός στη Γάζα, συνέχιση πολέμου στην Ουκρανία – Τι συμφώνησαν Μπάιντεν, Μακρόν, Σολτς, Στάρμερ

Όλο και πιο θανατηφόρες οι πλημμύρες στην Ελλάδα – Είχαμε 70 τα τελευταία 45 χρόνια

Βόρεια Χίος: Παράταση αγωνίας για το αντιμόνιο μετά από παρέμβαση Μηταράκη – Οργανώνονται οι κάτοικοι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter