Εβάν Φουρνιέ: Το deal με τον Ολυμπιακό και το «προφητικό» tweet από το 2022 – Οι πιθανές αποχωρήσεις

Εβάν Φουρνιέ: Το deal με τον Ολυμπιακό και το «προφητικό» tweet από το 2022 – Οι πιθανές αποχωρήσεις

Ο Εβάν Φουρνιέ επιστρέφει στην Ευρώπη έπειτα από 12 χρόνια και θα φορά τη φανέλα του Ολυμπιακού. Η περίπτωση του 31χρονου Γάλλου γκαρντ/φόργουορντ βρισκόταν εδώ και καιρό στα ραντάρ του Ολυμπιακού, ωστόσο ο ίδιος περίμενε κάποια προσφορά που να τον ικανοποιεί από το ΝΒΑ.

Από τη στιγμή που δεν έλαβε ειδοποίηση από τις ΗΠΑ, ο Φουρνιέ μπήκε σε διαδικασία να κοιτάξει προς την Ευρωλίγκα, με τους «ερυθρόλευκους» να κινούνται δυναμικά αποσπώντας το «ναι» του έμπειρου μπασκετμπολίστα.

Ο Φουρνιέ, είναι 32 ετών, έχει ύψος 1,98 μ. και αγωνίστηκε στο ΝΒΑ την τελευταία 12ετία με τη φανέλα 5 διαφορετικών ομάδων. Πέρυσι αγωνίστηκε στους Νικς και στους Πίστονς (7,2 π. μ.ο.), ενώ την περίοδο 2019-20 είχε μέσο όρο 18,5 πόντων με τους Ορλάντο Μάτζικ. Έχει ποσοστό καριέρας 37% στα τρίποντα.

Διαβάστε σχετικά: Ολυμπιακός: Προβάρει τα κόκκινα ο Εβάν Φουρνιέ

To tweet από το 2022

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, για τον Φουρνιέ ενδιαφέρθηκαν μεταξύ άλλων η Αρμάνι και η Βιλερμπάν, αλλά ο ίδιος επέλεξε τον Ολυμπιακό, έχοντας μάλιστα στο παρελθόν εκφραστεί υπέρ της ελληνικής ομάδας. Συγκεκριμένα παρακολουθώντας το Final 4 του Βελιγραδίου είχε γράψει στο X ότι εάν επέστρεφε στην Ευρώπη, πιθανότατα θα το έκανε φορώντας τη φανέλα των Πειραιωτών.

«Αν αποφασίσω μία ημέρα να επιστρέψω στην Ευρώπη και είχα την επιλογή να πάω όπου θέλω, νομίζω ότι θα διάλεγα τον Ολυμπιακό. Φοβερή ομάδα», είχε γράψει τότε ο Φουρνιέ, με τη ζωή να τα φέρνει έτσι ώστε δύο χρόνια αργότερα να γίνεται παίκτης των «ερυθρολεύκων».

To deal με τον Ολυμπιακό

Ο κάτοχος του ασημένιου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, θα βάλει την υπογραφή του σε συμφωνία που θα αγγίζει τα 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως με διάρκεια δύο ετών, με δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι είναι πιθανό να προστεθεί στο συμβόλαιό του και η οψιόν του +1 χρόνου.

Το πλαίσιο του deal Φουρνιέ – Ολυμπιακού έθεσε μεταξύ άλλων ο έγκυρος δημοσιογράφος Σαμς Χαράνια, ο οποίος μίλησε για συμφωνία που θα ξεπερνά τα 4 εκατ. δολάρια.

 

Ποιοι αναμένεται να αποχωρήσουν

Η έλευση Φουρνιέ αναμένεται να «κλειδώσει» ορισμένες αποχωρήσεις ώστε να αποφορτιστεί το ρόστερ του Ολυμπιακού. Θεωρείται σχεδόν σίγουρη η μετακίνηση του Φίλιπ Πετρούσεφ στον Ερυθρό Αστέρα του Γιάννη Σφαιρόπουλου για μία σεζόν με τη μορφή δανεισμού.

Τη μετακίνηση Πετρούσεφ «φωτογράφισε», χωρίς να τον κατονομάζει ο ατζέντης Μίσκο Ραζνάτοβιτς. «Κάποιες φορές, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι παίκτες αλλάζουν τα πάντα, εκτός από το χρώμα της φανέλας». Όπως φαίνεται αναφέρεται στη μετακίνηση του Πετρούσεφ στον Ερυθρό Αστέρα, ομάδα που φορά επίσης ερυθρόλευκα, αλλά και σε αυτή του έτερου παίκτη που εκπροσωπεί, του Όλεγκ Μπαλτσερόφσκι, ο οποίος από τα πράσινα του πρωταθλητή Ευρώπης και Ελλάδας, Παναθηναϊκού, θα φορά αυτά της Ουνικάχα Μάλαγα στην Ισπανία. Μάλιστα, ο Πολωνός σέντερ ανακοινώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας από την ομάδα της ACB.

 

Παράλληλα, φαντάζει πιθανή και ακόμη μία αποχώρηση, με την περίπτωση του Σακίλ Μακίσικ να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter