Europa League: Ο Ολυμπιακός νίκησε την Αρσεναλ (1-0), αλλά αποκλείστηκε…

Europa League: Ο Ολυμπιακός νίκησε την Αρσεναλ (1-0), αλλά αποκλείστηκε…

Ο Ολυμπιακός στάθηκε όρθιος στο Λονδίνο, νίκησε δίκαια την Αρσεναλ με γκολ του… killer Ελ Αραμπί (1-0), αλλά η πορεία του στην Ευρώπη την τρέχουσα σεζόν σταμάτησε στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Η αγγλική ομάδα είχε πάρει το «διπλό» στο Φάληρο με 3-1 και το εισιτήριο της πρόκρισης πέρασε στα χέρια της.

O Ολυμπιακός συνέχισε λοιπόν την καλή παράδοση που έχει στα παιχνίδια στο Emirates, καθώς νίκησε τους γηπεδούχους για τρίτη φορά. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν συντηρητικά το παιχνίδι και στο 18’ ο Πέπε βρέθηκε απέναντι από τον Σα που έκανε άστοχη έξοδο, σούταρε σε κενή εστία, η μπάλα χτύπησε στα πόδια του Παπασταθόπουλου και πέρασε κόρνερ.

Στο 20’ ο Ολυμπιακός έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Μετά από το βολέ του Σα, ο Ελ Αραμπί βγήκε φάτσα με τον Λένο, σούταρε με δύναμη, αλλά απέκρουσε με τα πόδια ο Γερμανός γκολκίπερ.

Στο 24’ ο Ομπαμεγιάνγκ, μετά από κάθετη του Θεμπάγιος, πάτησε περιοχή, όμως το τελείωμα του ήταν άστοχο.

Στην συνέχεια το ματς ήταν ισορροπημένο και οι Πειραιώτες δεν είχαν προβλήματα. Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος. Στο 48’ απείλησε με τον Φορτούνη και στο 51’ άνοιξε το σκορ. Ο Μασούρας έφυγε στην κόντρα, πάσαρε στον Ελ Αραμπί, ο οποίος ελίχθηκε στην περιοχή, σούταρε, η μπάλα βρήκε το σώμα του Γκάμπριελ και κατέληξε στα δίκτυα (0-1).

Οι «κανονιέρηδες» έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 60’. Ο Τίρνεϊ έβγαλε την σέντρα, ο Πέπε σούταρε από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Έντεγκααρντ και πέρασε άουτ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και έχασαν ευκαιρίες με τους Έντεγκααρντ (76’), Πέπε (79’), Ομπαμεγιάνγκ (81’ και 87’), αλλά δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν.

Στο 83’ ο Ισπανός διαιτητής Κάρλος ντελ Θέρο Γκράντε απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Μπα, ενώ «κιτρίνησε» και τους Τζάκα, Τίρνεϊ, Ανδρούτσο, Εμβιλά.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Τίρνεϊ, Γκάμπριελ, Λουίζ, Μπεγερίν (81’ Τσέιμπερς), Πεπέ, Τζάκα, Ελνένι (57’ Παρτέι), Θεμπάγιος (57’ Εντεγκααρντ), Σμιθ-Ρόου (81’ Mαρτινέλι), Ομπαμεγιάνγκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Μπα, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Ανδρούτσος (63’ Μπρούμα), Ρέαμπτσιουκ (84’ Λαλά), Καμαρά, Εμβιλά, Φορτούνης (84’ Μπουχαλάκης), Μασούρας (63’ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter