Europa Conference League: Εγραψε ιστορία ο ΠΑΟΚ, απέκλεισε στα πέναλτι τη Μίντιλαντ και προκρίθηκε στους «16»

Europa Conference League: Εγραψε ιστορία ο ΠΑΟΚ, απέκλεισε στα πέναλτι τη Μίντιλαντ και προκρίθηκε στους «16»
CONFERENCE LEAGUE 2021-2022 / ΠΑΟΚ - ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ

Ο ΠΑΟΚ σε μία ιστορική βραδιά απέκλεισε στη διαδικασία των πέναλτι τη Μίντιλαντ και προκρίθηκε

με συνολικό σκορ 7-4 (2-1 έληξε η κανονική διάρκεια και η παράταση) στους «16» του Europa Conference League. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης απέκρουσε το πρώτο πέναλτι που εκτέλεσε ο Μέγιερ για τους Δανούς και έβαλε τις βάσεις για την μεγάλη πρόκριση. Ο Δικέφαλος μετά από 48 χρόνια θα παίξει Μάρτιο στην Ευρώπη.

Ο ΠΑΟΚ έχασε την πρώτη ευκαιρία στο 10’ με τον Ολαφσον να μπλοκάρει το σουτ του Μπίσεσβαρ, ενώ στο 18’ ο Πασχαλάκης απέκρουσε σουτ του Σίστο. Στο επόμενο λεπτό ο Ονιεντίκα βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, ο οποίος αποσόβησε τον κίνδυνο με τα πόδια.

Το σκορ άνοιξε στο 20’. Μακρινή πάσα του Λύρατζη, η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Ζουνίνιο πήγε προς την περιοχή με τον Τσόλακ να ακολουθεί τη φάση, έκανε το πλασέ και ο γκολκίπερ της Μίντιλαντ απέκρουσε. Ο Κροάτης, αν και πεσμένος, έσπρωξε την μπάλα προς τον Ζίβκοβιτς που από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το πλασέ και την έστειλε στα δίκτυα (1-0).

Το 2-0 έγινε στο 26’ με μία «φωτοβολίδα» του Βιεϊρίνια εκτός περιοχής, ήταν ένα γκολ – ζωγραφιά.

Στο 40’ οι Δανοί απείλησαν και πάλι με τον Ισακσεν, αλλά ο Κρέσπο τον μάρκαρε αποτελεσματικά και το τελείωμα του δεν ήταν καλό.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων οι φιλοξενούμενοι έχασαν κι άλλη ευκαιρία με τον Παουλίνιο. Ο Δικέφαλος είχε κενά στην άμυνα κι αν δεν βελτιωνόταν θα δεχόταν γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, όπως και τελικά συνέβη.

Στο 60’ ο Πασχαλάκης έκανε άλλη μία σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Χεγκ, ο οποίος με κεφαλιά μείωσε σε 2-1 στο 80’. Η Μίντιλαντ συνέχισε να πιέζει και στο 82’ είχε δοκάρι με τον Σβιατσένκο.

Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε και οι ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση με συνολικό σκορ 2-2 αφού στο πρώτο ματς οι φιλοξενούμενοι είχαν επικρατήσει με 1-0.

Στην παράταση ο Δικέφαλος έχασε δύο ευκαιρίες με τον Τσόλακ (102’, 103’), ωστόσο δεν σκόραρε και η πρόκριση κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Τσόλακ 1-0 ο ΠΑΟΚ,

Μέγιερ απέκρουσε ο Πασχαλάκης,

Σίντκλεϊ 2-0 ο ΠΑΟΚ,

Άντερσον 2-1 η Μίντιλαντ,

Σβαμπ 3-1 ο ΠΑΟΚ,

Ντιρ 3-2 η Μίντιλαντ

Μιτρίτσα 4-2 ο ΠΑΟΚ

Λιντ 4-3 η Μίντιλαντ

Κούρτιτς 5-3 ο ΠΑΟΚ

O Λόρενς Βίσερ (Βέλγιο) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Κρέσπο, Κούρτιτς, Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί, Λύρατζη, Ονιεντίκα, Ντιρ.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Bιεϊρίνια (71’ Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας (90’ Σοάρες), Κούρτιτς, Α. Ζίβκοβιτς (104’ Σβαμπ), Μπίσεσβαρ (71’ Μιτρίτσα), Αουγκούστο (73’ Ελ Καντουρί), Τσόλακ.

Μίντιλαντ (Χένρικσεν): Όλαφσον, Άντερσον, Τίχοσεν, Σβιατσένκο, Ζουνίνιο (46’ Χεγκ), Παουλίνιο (46’ Ντιρ), Ονιεντίκα, Ίσακσεν (99’ Τσαρλς), Εβάντερ, Σίστο (46’ Μέγιερ), Μπρουμάδο (73’ Λιντ).

Σοκαριστικό πανό

Οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ «σήκωσαν» ένα σοκαριστικό πανό στη ρεβάνς των «ασπρόμαυρων» με την Μίντιλαντ στην Τούμπα στο οποίο αναγραφόταν: «Αδέρφια κρατάτε γερά». Με το πανό αυτό οι οπαδοί του Δικέφαλου εξέφρασαν προφανώς την συμπαράσταση τους στους χούλιγκαν που έχουν προφυλακιστεί για τη δολοφονία του Αλκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter