Euroleague: Η Ζαλγκίρις γύρισε ματς από το -27 αλλά… δεν ήταν αυτή η μεγαλύτερη ανατροπή! (Video)

Euroleague Twitter Page

«Γυρίζει» ένα ματς στη Euroleague όταν μία ομάδα -και μάλιστα η γηπεδούχος- έχει προβάδισμα 27 πόντων; Κι όμως, γυρίζει. Στα 3:27 πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, ο Νίκολα Μίροτιτς με σουτ δυο πόντων έγραψε το 64-37 υπέρ της Αρμάνι Μιλάνο στο ματς της τέταρτης αγωνιστικής απέναντι στη Ζαλγκίρις.

Πρόκειται για διαφορά που… 99 στις 100 φορές ουσιαστικά κρίνει τον νικητή ενός ματς, μόνο που οι Λιθουανοί του Αντρέα Τρινκιέρι βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα (και φυσικά… μπόσικους τους Ιταλούς), με αποτέλεσμα να καταφέρουν ένα μυθικό comeback στα 13,5 αγωνιστικά λεπτά που απέμεναν.

Το δεκάλεπτο έκλεισε στο -18 για τη Ζαλγκίρις (66-48) για να ακολουθήσει… σόου. Στην τέταρτη περίοδο, οι φιλοξενούμενοι σκόραραν 37 ( ! ) πόντους έναντι 16 της Αρμάνι με αποτέλεσμα να πάρει σπουδαίο διπλό με 85-82!

«Ήμασταν πίσω με 27 πόντους, αλλά καταφέραμε να επιστρέψουμε με ένα εξαιρετικό τελευταίο δεκάλεπτο. Όση ενέργεια μας έλειπε την εμφανίσαμε, βάλαμε τα σουτ, μαζέψαμε όλα τα ριμπάουντ και σταματήσαμε κρίσιμες επιθέσεις. Επιστρέφουμε στο Κάουνας έπειτα από δύο απαιτητικά εκτός έδρας ματς, φεύγουμε με δύο νίκες. Φυσικά, θα μπορούσε να ήταν και… χειρότερα», είπε περιχαρής ο Αντρέα Τρινκιέρι μετά τη σπουδαία ανατροπή της ομάδας του.

«Νομίζω πρέπει να είμαστε τίμιοι και να απολογηθούμε γι’ αυτή την τραγική εμφάνιση στα τελευταία 15 λεπτά του ματς», δήλωσε ο προπονητής των ηττημένων, Έτορε Μεσίνα.

Euroleague: Δείτε τα highlights του Μιλάνο – Ζαλγκίρις

Second Largest Comeback: -27 to Victory | Milan - Zalgiris | BASKETBALL HIGHLIGHTS R4 2024-25

Η Ζαλγκίρις έρχεται… δεύτερη στη λίστα

Οι Λιθουανοί… τρέλαναν την μπασκετική Ευρώπη (που επίσης αναρωτιέται τι είδους… κακό βρήκε την Αρμάνι και έχασε τέτοιο ματς μέσα από τα χέρια της) αλλά έρχονται δεύτερη όσον αφορά τη λίστα με τα μεγαλύτερα come-backs στην ιστορία της διοργάνωσης.

Έχοντας στοιχεία από τα τελευταία 17 χρόνια, όταν και η Euroleague εισήγαγε τη μέτρηση play-by-play το 2007, το ρεκόρ κατέχει η πολωνική Πρόκομ Γκντίνια, η οποία τη σεζόν 2012-13 κατάφερε να ανατρέψει διαφορά 28 πόντων, με θύμα… ξανά μία ιταλική ομάδα, τη Μοντεπάσκι Σιένα, παίρνοντας σπουδαία νίκη στην Ιταλία με 95-88.

Ακολουθεί το χθεσινοβραδινό έπος της Ζαλγκίρις, η ανατροπή 26 πόντων που πέτυχε η Μπάμπεργκ απέναντι στη Μπαρτσελόνα τη σεζόν 2017-18, το comeback 25 πόντων της Αρμάνι επί της Νταρουσάφακα τη σεζόν 2016-17, με την πεντάδα να κλείνει η Παρτίζαν, η οποία το 2008 είχε επιστρέψει από το -23 απέναντι… στη Μιλάνο.

Διαβάστε επίσης

Ρεάλ-Παναθηναϊκός 90-86: Δεύτερη σερί ήττα για τους «πράσινους»

Μπάλντoκ: Στις 30 Οκτωβρίου η κηδεία του στην Αγγλία

Ερίκ Καντονά: «Τους πετάω σε μια σακούλα με σκ..α» – Έξαλλος με τη διοίκηση της Γιουνάιτεντ λόγω Φέργκιουσον

Ετικέτες