Euroleague: Δεν άντεξε ο Παναθηναϊκός στο Τελ Αβίβ (88-79)

Σπουδαία ευκαιρία νίκης έχασε ο Παναθηναϊκός στο Τελ Αβίβ, όπου ηττήθηκε από τη Μακάμπι με 88-79 μολονότι προηγήθηκε με στο πρώτο ημίχρονο με διαφορά 18 πόντων. Οι «πράσινοι» είχαν τον έλεγχο του αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκειά του, αλλά δεν άντεξαν μέσα σε ένα γήπεδο που θύμιζε καμίνι. Λίγο πριν το φινάλε έχασαν και τον Τζίμερ Φρεντέτ, ο οποίος τραυματίστηκε στον αριστερό ώμο και εκφράζονται φόβοι για εξάρθρωση.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε ολοκληρωτικό μπάσκετ στο ξεκίνημα και προηγήθηκε με διαφορά 18 πόντων (13-31), αλλά οι αδυναμίες του στα ριμπάουντ και στην άμυνα ισορρόπησαν το παιχνίδι πριν τελειώσει το πρώτο μέρος (43-46).

Οι «πράσινοι» κράτησαν το πορβάδισμα μέχρι το 34ο λεπτό (47-56, 63-69)., όταν η Μακάμπι ισοφάρισε για πρώτη φορά με τρίποντο του Έλληνα Τάιλερ Ντόρσεϊ (71-71).

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, που έπαιζε χωρίς τέσσερις βασικούς, προηγήθηκε με 84-77 με σερί 10-0 και έφτασε χωρίς πρόβλημα στη νίκη, μέσα σε αλαλαγμούς από το κοινό της στο περίφημο «Γιαντ Ελιάου».

Οι Ισραηλινοί φίλαθλοι υποδέχθηκαν τον ΄Ελληνα προπονητή με πελώρια προσωπογραφία του που κάλυπτε το ένα πέταλο. Ο Σφαιρόπουλος υπέγραψε νέο συμβόλαιο που θα τον κρατήσει στο Τελ Αβίβ μέχρι το 2022.

«Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα, αλλά κυνηγήσαμε κάθε μπάλα και κάθε φάση», είπε. «Αυτό ήταν το δυσκολότερο τεστ για φέτος. Οι 10 πόντοι που δεχθήκαμε στην τέταρτη περίοδο έκαναν τη διαφορά. Είμαι πολύ υπερήφανος για τους παίκτες μου, τους αγαπώ και με αγαπούν».

Ο Ντόρσεϊ είχε 16 πόντους, 7 ασίστ, 5 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα, ενώ ο Ουίλμπεκιν ήταν πρώτος σκόρερ της Μακάμπι με 23. Ο ΝτεΣόν Τόμας πέτυχε 24 πόντους για τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Ιωάννης Παπαπέτρου πέτυχε 17. Ο Καλάθης έβαλε 8, ο Φρεντέτ και ο Παπαγιάννης 7, ο Ουάιλι και ο Μήτογλου 4, ο Τζόνσον 3, ο Ράις 5, ενώ έπαιξαν και οι Μπράουν, Βουγιούκας.

Ο Παναθηναϊκός έμεινε στην 6η θέση, με ρεκόρ 9-6, ενώ η Μακάμπι έφτασε στο 11-4. Ο Ολυμπιακός (6-8) κλείνει το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής το βραδάκι της Παρασκευής (20.00), αντιμέτωπος με τον ομόχρωμο Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι.

Από τα αποψινά αποτελέσματα, αίσθηση προκάλεσε η νέα ήττα της Φενέρμπαχτσε (5-10), εντός έδρας μάλιστα από την ουραγό Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (4-11). Η ομάδα του Ομπράντοβιτς έχει παίξει σε 5 συνεχόμενα φάιναλ-φορ και κατέκτησε το τρόπαιο το 2017 απέναντι στον Ολυμπιακό.