Euro 2024: Τετραπλή ισοβαθμία στον 5ο όμιλο, προκρίθηκαν Ρουμανία, Βέλγιο και Σλοβακία, ενώ αποκλείστηκε η Ουκρανία

Euro 2024: Τετραπλή ισοβαθμία στον 5ο όμιλο, προκρίθηκαν Ρουμανία, Βέλγιο και Σλοβακία, ενώ αποκλείστηκε η Ουκρανία

Στον 5ο όμιλο Ρουμανία, Βέλγιο, Σλοβακία και Ουκρανία συγκέντρωσαν από τέσσερις βαθμούς (μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα) και στην τετραπλή ισοβαθμία υστερούσε η ομάδα του Σεργκέι Ρεμπρόφ που αποκλείστηκε. Πρώτη το νήμα έκοψε η Ρουμανία που στους «16» θα αντιμετωπίσει την Σλοβενία ή την Ολλανδία, το Βέλγιο που τερμάτισε δεύτερο πέφτει πάνω στη Γαλλία και η τρίτη Σλοβακία θα αντιμετωπίσει την Ισπανία ή την Αγγλία.

Η Σλοβακία προηγήθηκε στο ματς με την Ρουμανία, η οποία κατάφερε να ισοφαρίσει με πέναλτι στο 36’ και το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος (1-1). Η ισοπαλία «βόλευε» άλλωστε και τις δύο ομάδες.

Μπάνκου και Κούτσκα απείλησαν πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του αγώνα, ενώ η Ρουμανία έφτασε κοντά στο γκολ και στο 11’. Ο Ράτσιου πλάσαρε, ο Ντουμπράβκα απομάκρυνε την μπάλα, όμως ο Χάτζι που πήρε το ριμπάουντ αστόχησε.

Μετά το πρώτο 20λεπτο, η Σλοβακία ισορρόπησε το παιχνίδι και έχασε την πρώτη της σημαντική ευκαιρία στο 22’ με τους Χάντσκο και Σκρίνιαρ να μην μπορούν να σκοράρουν από πλεονεκτική θέση. Το 1-0 έγινε στο 24’. Ο Κούτσκα με υπέροχη σέντρα από αριστερά έστειλε την μπάλα στην περιοχή και ο Ντούντα με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι την έστειλε στα δίχτυα.

Στο 36’ η Ρουμανία κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Χάντσκο στον Χάτζι. Ο VAR εξέταση τη φάση και είπε στον διαιτητή ότι η παράβαση έγινε μέσα στην περιοχή. Ο Ραζβάν Μάριν ανέλαβε την εκτέλεση και ισοφάρισε (1-1).

Στο 43’ η Ρουμανία πήγε να φέρει τούμπα το αποτέλεσμα, αλλά ήταν άστοχος ο Ντράγκους.

Στο 52’ ο Χάρασλιν έκανε το σουτ από πλάγια θέση, αλλά ο Νίτσα τον σταμάτησε. Στο 61’ ο Ρ. Μάριν τροφοδοτήθηκε από τον Χάτζι και εκτέλεσε, αλλά ο Ντουμπράβκα απομάκρυνε. Ο Ντράγκους πήρε την μπάλα, έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ωστόσο ήταν άστοχος.

Το ματς είχε ρυθμό και στο δίλεπτο 64΄-65’ η Σλοβακία έχασε ευκαιρίες με τους Στρέλετς και Χαράσλιν αντίστοιχα.

Ο Ζίμπερτ (Γερμανία) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Μπούρτσα, Μπάνκου, Ντούντα, Πούσκας,

Σλοβακία: Ντουμπράβκα, Πέκαρικ, Βάβρο, Σκρίνιαρ, Χάντσκο, Κούτσκα, Ντούντα, Λομπότκα, Σχρανζ (77’ Ντούρις), Χαράσλιν (70’ Σούσλοβ), Στρέλετς (70’ Μπόζενικ).

Ρουμανία: Νίτσα, Ράτσιου, Ντράγκουσιν, Μπούρτσα, Μπάνκου, Μάριους Μάριν, Ραζβάν Μάριν (86’ Ρους), Στάντσιου, Χάτζι (66’ Μαν), Κομάν (58’ Σορέσκου), Ντράγκους (66’ Πούσκας).

Εμειναν στο 0-0

Η Ουκρανία ήξερε ότι ήθελε μόνο νίκη για να προχωρήσει στη διοργάνωση, αλλά έμεινε στο 0-0 με το Βέλγιο που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι. Ευκαιρίες χάθηκαν από τον Λουκάκου (7’, 23’), ενώ η Ουκρανία απείλησε στο 42’ με τον Γιάρεμτσουκ, στο 75’ με τον Ντόβμπικ, στο 88’ με τον Μαλινόφσκι και στο 91’ με τον Σουντάκοφ.

Ο Άντονι Τέιλορ (Αγγλία) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Φάες, Ντόβμπικ.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Τρούμπιν, Τίμτσουκ, Τζαμπάρνι, Σβάτοκ (81’ Γιαρμολένκο), Ματβιγένκο , Μικολένκ (58’ Ζιντσένκο), Σαπαρένκο (70’ Βανάτ), Μπράζκο, Σουντάκοφ, Γιάρεμτσουκ (70’ Μαλινόφσκι), Ντόβμπικ

ΒΕΛΓΙΟ: Καστέλς, Βερτόνχεν, Φαές, Τεάτε, Καστάνιε, Ντε Μπρόινε, Ονανά, Τίλεμανς (62’ Μανγκαλά), Ντοκού (77’ Μπακογιόκο), Λουκακού (90’ Οπεντά), Τροσάρ (62’ Καράσκο).

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter