Euro 2024: Στους «8» η Πορτογαλία, απέκλεισε στη διαδικασία των πέναλτι (3-0) την Σλοβενία με ήρωα τον Ντιόγκο Κόστα που απέκρουσε 3 πέναλτι! (Videos)

Euro 2024: Στους «8» η Πορτογαλία, απέκλεισε στη διαδικασία των πέναλτι (3-0) την Σλοβενία με ήρωα τον Ντιόγκο Κόστα που απέκρουσε 3 πέναλτι! (Videos)

Σε ματς για γερά νεύρα η Πορτογαλία απέκλεισε στη διαδικασία των πέναλτι (0-0 το 90λεπτο και η παράταση) την μαχητική Σλοβενία. Οι Ιβηρες επικράτησαν με 3-0, καθώς ο γκολκίπερ τους Ντιόγκο Κόστα απέκρουσε τρία πέναλτι των αντιπάλων τους! Πέναλτι απέκρουσε στην παράταση και ο Ομπλακ, νικώντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η διαδικασία των πέναλτι με πρώτη τη Σλοβενία:

 

Ιλιτσιτς: Απέκρουσε ο Ντιόγκο Κόστα

Ρονάλντο: 1-0

Μπάλκοβετς: Απέκρουσε ο Ντιόγκο Κόστα

Φερνάντες: 2-0

Βέρμπιτς: Απέκρουσε ο Ντιόγκο Κόστα

Σίλβα: 3-0

Η Πορτογαλία στους «8» θα αντιμετωπίσει την Γαλλία.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι και έχασε την πρώτη ευκαιρία στο 4’. Ο Φερνάντες σέντραρε, αλλά ο Λεάο δεν μπόρεσε να σκοράρει με προβολή. Στο 8’ ο Ρονάλντο βρέθηκε σε θέση βολής, όμως καθυστέρησε να εκτελέσει.

Στο 13’ ο Σίλβα έβγαλε «γλυκιά» σέντρα με τους Ρονάλντο, Φερνάντες να μην μπορούν να στείλουν την μπάλα στα δίκτυα.

Στο 34’ ο Ρονάλντο εκτέλεσε φάουλ με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Παλίνια, μετά από πάσα του Λεάο, έπιασε συρτό σουτ με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Και στο δεύτερο μέρος οι Ιβηρες μπήκαν δυνατά και στο 47’ ο Σίλβα αστόχησε από ευνοϊκή θέση.

Στο 51΄ ο Σπόραρ βρέθηκε απέναντι από τον Ντιόγο Κόστα, δίστασε όμως να σουτάρει και έχασε την ευκαιρία.

Στο 55’ ο Ρονάλντο εκτέλεσε φάουλ με τον Ομπλακ να απομακρύνει με τις γροθιές.

Τετ α τετ

Στο 62’ ο Σέσκο έφυγε στην αντεπίθεση, βρέθηκε απέναντι από τον Κόστα, καθώς ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Πέπε, όμως το τελείωμα του ήταν κάκιστο.

Στο 89’ ο Ζότα πέρασε κάθετη πάσα στον Ρονάλντο, αυτός πάτησε περιοχή, σούταρε, αλλά ο Ομπλακ μπλόκαρε την μπάλα. Το αποτέλεσμα έμεινε στο 0-0 με την συμπλήρωση του 90λεπτου και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

 

Πέναλτι

Στο 103’ η Πορτογαλία κέρδισε πέναλτι για μαρκάρισμα του Ντρούκιτς στον Ζότα. Ο Πορτογάλος επιθετικός πήγε πάνω στον αντίπαλο του, ωστόσο ο ρέφερι έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα. Γι’ αυτή τη φάση διαμαρτυρήθηκε και αποβλήθηκε ο προπονητής των Σλοβένων Ματίας Κεκ.

Το πέναλτι εκτέλεσε στο 105’ ο Ρονάλντο, αλλά ο Ομπλακ με απίθανη επέμβαση έδιωξε την μπάλα. Μετά το χαμένο πέναλτι ο 39χρονος σταρ ξέσπασε σε κλάματα!

Τρία πέναλτι έχει χάσει η Πορτογαλία σε Μουντιάλ και Euro, μοιραίος και στις τρεις περιπτώσεις είναι ο Ρονάλντο.

 

Τσαφ

Στο 115’ ο Πέπε έκανε τσαφ, ο Σέσκο έκλεψε την μπάλα, βρέθηκε τετ α τετ με τον Ντιόγκο Κόστα, ο οποίος απέκρουσε το σουτ του αντιπάλου του.

Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε ούτε στη παράταση και η πρόκριση κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι με νικήτρια την Πορτογαλία.

Ο Ντ. Ορσάτο (Ιταλία) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Ντρούκιτς, Κάρνιτσνικ, Στάνκοβιτς, Μπίγιολ, Μπάλκοβετς.

Πορτογαλία: Ντιόγκο Κόστα, Κανσέλο (116’ Σεμέντο), Πέπε (116’ Νέβες), Ρούμπεν Ντίας, Μέντες, Φερνάντες, Παλίνια, Βιτίνια (65’ Ζότα), Μπερνάρντο Σίλβα, Κριστιάνο Ρονάλντο, Λεάο (76’ Κονσεϊσάο).

Σλοβενία: Όμπλακ, Κάρνιτσνικ, Μπάλκοβετς, Μπίγιολ, Ντρούκιτς, Στογιάνοβιτς (86’ Βέρμπιτς), Έλσνικ (105’ Ιλιτσιτς), Τσέριν, Μλάκαρ (75’ Στάνκοβιτς), Σπόραρ (75’ Τσέλαρ), Σέσκο.

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter