Εuro 2024: Σε ματς – θρίλερ η Αγγλία νίκησε στην παράταση 2-1 την Σλοβακία και πέρασε στους «8» (Video)

Εuro 2024: Σε ματς – θρίλερ η Αγγλία νίκησε στην παράταση 2-1 την Σλοβακία και πέρασε στους «8» (Video)

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ και ο Χάρι Κέιν πήραν το χεράκι από την Αγγλία και σε ένα ματς -θρίλερ, όπως εξελίχθηκε, οδήγησαν την Αγγλία στα προημιτελικά του Euro. Η Σλοβακία νικούσε 1-0 τα «Τρία Λιοντάρια» μέχρι το πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων της κανονικής διάρκειας του αγώνα, αλλά σε αυτό το σημείο «χτύπησε» με μία γκολάρα ο άσος της Ρεάλ ισοφαρίζοντας σε 1-1. Στον έξτρα χρόνο των 30 λεπτών ο «κάπτεν» σκόραρε, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (2-1) και οδήγησε την Αγγλία στους «8», όπου θα αντιμετωπίσει την Ελβετία.

Η ομάδα του Φραντσέσκο Καλτσόνα πατούσε καλύτερα στο γήπεδο στο πρώτο ημίχρονο και έψαχνε την στιγμή για να κάνει τη ζημιά στον αντίπαλος της. Στο 4’

ο Στρέλετς πετάχτηκε στο ύψος του πέναλτι και με προβολή προσπάθησε να στείλει την μπάλα προς την εστία, αλλά το τελείωμά του ήταν κάκιστο. Στο επόμενο λεπτό οι Σλοβάκοι έχασαν νέα ευκαιρία. Ο Χαράσλιν πήρε την μπάλα και πάσαρε στον Χάντσκο, ο οποίος σούταρε από τη γωνία της περιοχής, όμως ήταν άστοχος.

Τα «Τρία Λιοντάρια» είχαν την πρώτη τους τελική στο 9’. Ο Μπέλιγχαμ μεταβίβασε στον Τρίπιερ, αυτός εκτέλεσε με τη μια και έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά, χωρίς να ανησυχήσει τον Ντουμπράβκα.

Στο 12’ η Σλοβακία έχασε νέα ευκαιρία. Ο Στρέλετς πέρασε κάθετη πάσα στον Χαράσλιν, ο οποίος πλάσαρε, αλλά τον σταμάτησε ο Τρίπιερ.

«Υπνος» και… 0-1

Στο 24’ ο Μέινου ήταν άστοχος και στο επόμενο λεπτό άνοιξε το σκορ. Ο Στρέλετς με έξυπνη πάσα βρήκε τον Σχραντζ μέσα στην περιοχή κι αυτός με πλασέ νίκησε τον Πίκφορντ για το 0-1. Ολη η αγγλική άμυνα πιάστηκε στον ύπνο. Ο Ίβαν Σχρανζ έφτασε τα τρία γκολ στο Euro 2024, όσα έχουν και οι Μουσιάλα και Μικαουτάτζε που μοιράζονται την πρώτη θέση στη λίστα των σκόρερ.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η Αγγλία δεν μπόρεσε να απειλήσει, καθώς ο αντίπαλος της ήταν καλά οργανωμένος. Η κερκίδα αποδοκίμασε τους παίκτες του Σάουθγκεϊτ που έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν στο γκολ της Σλοβακίας.

Οφσάιντ

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Φόντεν σκόραρε, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ο Αγγλος επιθετικός ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο 55’ η Σλοβακία έχασε απίστευτη ευκαιρία. Μετά από λάθος των Γουόκερ, Στόουνς, ο Στρέλετς πήγε από το κέντρο να «κρεμάσει» τον Πίκφορντ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 78’ ο Φόντεν εκτέλεσε φάουλ, ο Κέιν ανενόχλητος πήρε την κεφαλιά, χωρίς να «δει» δίκτυα.

Δοκάρι

Στο 81’ η Αγγλία «άγγιξε» την ισοφάριση. Ο Ράις σούταρε εκτός περιοχής με την μπάλα να χτυπά στο δεξί δοκάρι της εστίας. Στην εξέλιξη της φάσης ο Κέιν έπιασε γυριστό σουτ, αλλά ήταν και πάλι άστοχος.

Γκολάρα

Στην κανονική διάρκεια του αγώνα αυτός που «μίλησε» τελευταίος ήταν Τζουντ Μπέλιγχαμ. Στο 95’ ο Γουόκερ εκτέλεσε φάουλ, ο Γκουεχί πήρε την κεφαλιά και ο άσος της Ρεάλ με απίθανο γυριστό σουτ ισοφάρισε σε 1-1 και έστειλε το ματς στην παράταση. Το 1-1 της Αγγλίας είναι από τα ωραιότερα γκολ του Euro.

Ανατροπή

Στο πρώτο λεπτό της παράτασης ο Χάρι Κέιν έφερε τούμπα το αποτέλεσμα. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Πάλμερ, ο Ντουμπράβκα απομάκρυνε με τις γροθιές. Ο Έζε αντί για σουτ έβγαλε πάσα στον Τόνεϊ, αυτός με κεφαλιά πάσα βρήκε τον Κέιν, ο οποίος από κοντά έκανε το 2-1.

Η Σλοβακία δεν σήκωσε λευκή σημαία και στο 105’ ο Πέκαρικ έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει.

O Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ (Τουρκία) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Γκουέχι, Μέινου, Μπέλιγχαμ, Κούτσκα, Σκρίνιαρ, Πέκαρικ, Γκιόμπερ, Βάβρο.

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκουεχί, Τρίπιερ (66’ Πάλμερ), Μέινου (84’ Εζε), Ράις, Σακά, Φόντεν (94’ Τόνεϊ), Μπέλιγχαμ, Κέιν.

Σλοβακία: Ντουμπράβκα, Χάντσκο, Σκρίνιαρ, Βάβρο, Πέκαρικ (109’ Τούπτα), Λομπότκα, Ντούντα (81’ Μπέρο), Κούτσκα (81’ Μπένες), Χαράσλιν (61’ Σούσλοβ), Σχρανζ (93’ Γκιόμπερ), Στρέλετς (61’ Μπόζενικ).

 

Διαβάστε επίσης

Σέριφος: Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά μετά από ολονύχτια μάχη – Κάηκαν σπίτια και εκκλησίες

Φωτιά στην Πάρνηθα: Βελτιωμένη εικόνα – Drone της Πυροσβεστικής εντόπισε το πύρινο μέτωπο (Video)

Ο Κασσελάκης προκαλεί τον Τσίπρα: Έλα και ανάλαβε και θα είμαι στρατιώτης, αλλιώς στήριξε με χωρίς παιχνίδια

Ερευνα ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Το μεγάλο ξεζούμισμα των μισθωτών κινεί την οικονομία στην Ελλάδα του Μητσοτάκη

Ηχηρή παρέμβαση Τσίπρα μέσω συνεργατών: «Χυδαιότητα ότι δεν βοήθησε την Αυγή»

Ύδρα: Οι αντιφατικές εκθέσεις της Πυροσβεστικής και τα γενέθλια μιας εκ των κατηγορούμενων από το Καζακστάν

ΕΣΥ σε κατάρρευση: Κατσαρίδες, υγρασία, απαξίωση και εκμετάλλευση στο νοσοκομείο Άμφισσας (Photos)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter