Euro 2024: Πρόκριση για την Ισπανία, «πάτησε», αλλά νίκησε μόλις με 1-0 στο ντέρμπι την Ιταλία (Video)

Euro 2024: Πρόκριση για την Ισπανία, «πάτησε», αλλά νίκησε μόλις με 1-0 στο ντέρμπι την Ιταλία (Video)
AP Photo/Manu Fernandez

Η Ισπανία έπαιξε σαν τη γάτα με το ποντίκι την Ιταλία, τη νίκησε με το ισχνό 1-0, ωστόσο με τη δεύτερη νίκη της εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. H φούρια ρόχα κυριάρχησε στο ντέρμπι του 2ου ομίλου, έχασε κλασικές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ, ενώ ο αντίπαλος της είχε παθητικό ρόλο και τον γλίτωσε από τη συντριβή ο Ντοναρούμα.

Πριν καν συμπληρωθεί το 2’ δημιουργήθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς. Οι Ισπανοί κυκλοφόρησαν εξαιρετικά τη μπάλα, ο Νίκο Γουίλιαμς σέντραρε στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Πέδρι έπιασε την κεφαλιά με τον Ντοναρούμα να αποκρούει με δυσκολία. Στο 10’ οι Ιβηρες έχασαν νέα ευκαιρία. Ο Μοράτα σέντραρε και ο Νίκο Γουίλιαμς σε ρόλο εκτελεστή αστόχησε με κεφαλιά εξ επαφής.

Η Ισπανία είχε μπει με το πόδι στο γκάζι και στο 24’ έχασε κι άλλη ευκαιρία με τον Μοράτα να μην μπορεί να νικήσει τον Ντοναρούμα. Στο επόμενο λεπτό ο Φαμπιάν Ρουίθ δοκίμασε το πόδι του με τον Ιταλό γκολκίπερ να κρατάει ανέπαφη την εστία του.

Το παιχνίδι ήταν ένας μονόλογος για τη φούρια ρόχα , ωστόσο δεν κατάφεραν να σκοράρουν στο πρώτο 45λεπτο. Στην εκπνοή του ημιχρόνου η Ιταλία είχε την πρώτη τελική της προσπάθεια με τον Κιέζα που δεν ανησύχησε τον Σιμόν.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος με τους Ισπανούς να ψάχνουν το γκολ που ήταν θέμα χρόνου να έρθει. Στο 52’ Γουίλιαμς και Κουκουρέγια συνεργάστηκαν από αριστερά, ο δεύτερος έκανε συρτό γύρισμα με τον Πέδρι να αστοχεί από πλεονεκτική θέση! Ασίστ… μισό γκολ ήταν αυτή.

Το σκορ άνοιξε στο 55’. Ο Γουίλιαμς «χόρεψε» από αριστερά, έκανε το γύρισμα, ο Μοράτα βρήκε ελάχιστα την μπάλα με το κεφάλι και ο Καλαφιόρι με αυτογκόλ νίκησε τον Ντοναρούμα. Στο 58’ ο Μοράτα δεν μπόρεσε να νικήσει και πάλι τον «άσο» της Ιταλίας και στο 60’ το σουτ του Γιαμάς πέρασε ελάχιστα άουτ.

Οι Ισπανοί στο 71’ είχαν και δοκάρι με τον καλύτερο τους παίκτη, τον Γουίλιαμς μετά από δυνατό σουτ. Στο 91’ ο Ιταλός γκολκίπερ απέκρουσε το σουτ του Πέρεθ από ευνοϊκή θέση. Στο επόμενο λεπτό ο Ισπανός επιθετικός βρέθηκε και πάλι απέναντι από τον Ντοναρούμα που βγήκε και πάλι νικητής.

Ο Σλοβένος Σλάβκο Βίντσιτς έδειξε κίτρινη κάρτα στους Λε Νορμάντ, Καρβαχάλ, Ντοναρούμα, Κριστάντε.

Ισπανία: Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάντ, Λαπόρτ, Κουκουρέγια, Πέδρι (71’ Μπαένα), Ρόδρι, Φαμπιάν Ρουίθ (94’ Μερίνο), Γιαμάλ (71’ Φεράν Τόρες), Μοράτα (78’ Οϊαρθάμπαλ), Γουίλιαμς (78’ Πέρεθ).

Ιταλία: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπαστόνι, Καλαφιόρι, Ντιμάρκο, Μπαρέλα, Ζορζίνιο (46’ Κριστάντε), Φρατέζι (46’ Καμπιάζο), Πελεγκρίνι (82’ Ρασπαντόρι), Κιέζα (64’ Τζακάνι), Σκαμάκα (64’ Ρετεγκί).







Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter