Euro 2024: Οδοστρωτήρας η Γερμανία 5-1 στην πρεμιέρα τη Σκωτία

Euro 2024: Οδοστρωτήρας η Γερμανία 5-1 στην πρεμιέρα τη Σκωτία

Εντυπωσιακή στην πρεμιέρα του Α’ ομίλου και του Euro 2024, η Γερμανία σκόρπισε την Σκωτία με 5-1 στην κατάμεστη «Allianz Arena» του Μονάχου, σκορ που δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα καθώς τα «πάντσερ» δικαιούνταν κι άλλα γκολ…

Οι οικοδεσπότες ξεκίνησαν φουριόζοι το παιχνίδι, πίεσαν από την αρχή τους Σκωτσέζους και μόλις στο 10’ από πάσα του Κίμιχ ο Βιρτς εν κινήσει με δεξί σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής άνοιξε το σκορ (1-0). Η Γερμανία συνέχισε να πιέζει την αδύναμη όπως παρουσιάστηκε στο ματς Σκωτία και στο 19’ ο Μουσιάλα με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε και το 2-0, βάζοντας πολύ δύσκολα στους φιλοξενούμενους. Τα πράγματα για τους Σκωτσέζους έγιναν ακόμη πιο δύσκολα στη συνέχεια αφού στο 42’ οι Γερμανοί κέρδισαν πέναλτι σε σκληρό μαρκάρισμα του Πόρτεους στον Γκιντογκάν και παράλληλα αποβλήθηκε ο στόπερ των Σκωτσέζων. Ο Χάβερτζ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 (45’).

Το β’ μέρος πήρε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τη Γερμανία να κυριαρχεί στο γήπεδο καθώς η ανύπαρκτη Σκωτία κλείστηκε στην άμυνα της προκειμένου να αποφύγει μια συντριβή παίζοντας χωρίς επιθετικό.

Η ομάδα του Νάγκελσμαν έχασε πολλές ευκαιρίες με τους Ρίντιγκερ, Χάβερτς, Βιρτς, Σανέ, Γκιντογκάν, όμως στο 68’ ο Φίλκρουγκ με τρομερό σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 4-0 και το πάρτι ξεκίνησε στις εξέδρες από τους Γερμανούς φιλάθλους. Ο οποίος Φίλκρουγκ σκόραρε και στο 75’ αλλά το γκολ ακυρώθηκε από το VAR για οφσάιντ.

Ηταν τόσο απογοητευτική η εικόνα της Σκωτίας που σε 93’ λεπτά αγώνα είχε την πρώτη τελική της στο ματς στο 88’ όπου πέτυχε το γκολ της τιμής ( 4-1) με αυτογκόλ του Ρούντιγκερ μετά από σέντρα-φάουλ του Ρόμπερτσον. Ομως οι Γερμανοί είναι πάντα Γερμανοί και στις καθυστερήσεις του ματς πέτυχαν και 5ο γκολ με πλασέ του Τσαν (5-1) στο 90’+3’…

Ο Γάλλος Τουρπέν «κιτρίνισε» τους Αντριχ, Ράλστον, Τα, ενώ απέβαλε τον Πόρτεους.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Κίμιχ, Ρούντιγκερ, Τα, Μίτελσταντ, Κρόος (80’ Τσαν), Άντριχ (46’ Γκρος), Μουσιάλα (73’ Μίλερ), Γκιντογκάν, Βιρτς (63’ Σανέ), Χάβερτς (63’ Φίλκρουγκ).

ΠΟΛΩΝΙΑ: Γκαν, Ράλστον, Ρόμπερτσον, Πόρτεους, Μακτόμινεϊ, Τίρνι (77’ Μακένα), ΜακΓκίν (67’ ΜακΛιν), ΜακΓκρέγκορ (67’ Γκίλμουρ), Άνταμς (46’ ΧάντλεΪ), Κρίστι, Χέντρι (81’ Σάκλαντ).

Διαβάστε επίσης:

Προειδοποίηση ΟΗΕ: Η μάχη κατά των ακρωτηριασμών των γυναικείων γεννητικών οργάνων απειλείται

Liberation: «Η γαλλική Αριστερά συμφώνησε για νέο Λαϊκό Μέτωπο»

G7: Σύγκρουση Μελόνι – Μακρόν για το δικαίωμα στην άμβλωση

G7: Ο Μπάιντεν πάλι «χάνεται στο κενό» – Το video που κάνει το γύρο του κόσμου

Βόρεια Μακεδονία: Η Σιλιάνοφσκα καταργεί για τον εαυτό της το «Βόρεια» και λέει πως δεν υπάρχει πρόβλημα

Κολομβία: Προσφέρει ιατρική περίθαλψη σε παιδιά που έχουν τραυματιστεί στη Γάζα

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter