Euro 2024: Ο Μερίνο στο 120’ έστειλε την Ισπανία στον ημιτελικό, 2-1 τη Γερμανία (Videos)

Euro 2024: Ο Μερίνο στο 120’ έστειλε την Ισπανία στον ημιτελικό, 2-1 τη Γερμανία (Videos)

Με γκολ του Μερίνο στο τελευταίο λεπτό της παράτασης (120’) η Ισπανία νίκησε στην παράταση με 2-1 τη Γερμανία στη Στουτγκάρδη και έγινε η πρώτη ομάδα που πήρε θέση στους ημιτελικούς του Euro 2024, εκεί που θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Πορτογαλίας – Γαλλίας (παίζουν αργότερα σήμερα στις 22.00).

Το ματς ξεκίνησε με μια καλή ευκαιρία του Πέδρι στο 2’ και στην συνέχεια ένα σκληρό μαρκάρισμα του Κρόος στον Πέδρι που έμεινε ατιμώρητο από τον Αγγλο ρέφερι, οδήγησε τον νεαρό Ισπανό σε αναγκαστική αλλαγή στο 8’ κάτι που στοίχισε αρκετά στους Ισπανούς. Καλή φάση για τους Γερμανούς με τον Χάβερτς στο 34’ αλλά ο Σιμόν δεν είχε πρόβλημα.

Οι δύο ομάδες αλληλοεξοντώθηκαν στη μεσαία γραμμή, οι φάσεις ήταν λίγες και τα φάουλ αρκετά σε ένα πρώτο ημίχρονο που θα ξεχαστεί γρήγορα…

Στο 2ο ημίχρονο η Ισπανία αιφνιδίασε τους Γερμανούς στο 51’ από ωραία μπαλιά του επερχόμενος Ολμο με συρτό γωνιακό σουτ έκανε το 0-1. Οι γηπεδούχοι έριξαν στο ματς και δεύτερο φορ (Φίλκρουγκ) πλάι στον Χάβερτς και πίεσαν για την ισοφάριση, τη στιγμή που οι Ισπανοί ήταν πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 76’ όταν από μπαλιά του Βιρτζ ο Φίλκρουγκ με προβολή έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι. Νέα ευκαιρία για τη Γερμανία στο 82’ από λάθος του Σιμόν αλλά το μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ του Χάβερτς έφυγε λίγο άουτ. Τελικά στο 89’ από κεφαλιά πάσα του Αντριχ, ο Βιρτζ με μονοκόμματο σουτ λύτρωσε τη Γερμανία (1-1) κι έστειλε το ματς στη παράταση…

Στο πρώτο μέρος της παράτασης οι δύο ομάδες είχαν από ένα σουτ που έφυγε λίγο άουτ (Οϊαρθάμπαλ, Βιρτζ). Το β’ μέρος δεν είχε φάσεις παρά μόνο μία και καλή. Στο 120’ σέντρα του Ολμο κεφαλιά του Μερίνο και 1-2 για την Ισπανία που την έστειλε στον ημιτελικό, εκεί που θα στερηθεί λόγω καρτών τους Μοράτα και Καρβαχάλ.

Ο Αγγλος Τέιλορ “κιτρίνισε” τους Ρίντιγκερ (χάνει τον ημιτελικό), Ράουμ, Λε Νορμάντ, Αντριχ, Μίτελσταντ, Τόρες, Σιμόν, Καρβαχάλ (δυο), Μοράτα.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάντ (46’ Νάτσο), Λαπόρτ, Κουκουρέγια, Ρόδρι, Ρουίθ (102’ Χοσέλου), Γιαμάλ (63’ Τόρες), Πέδρι (8’ Ολμο), Ουίλιαμς (80’ Μερίνο), Μοράτα (80’ Οϊαρθάμπαλ).

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Κίμιχ, Ρίντιγκερ, Τα (80’ Μίλερ), Ράουμ (57’ Μίτελσταντ), Τσαν (46’ Αντριχ), Κρόος, Μουσιάλα, Γκιουντογκάν (57’ Φίλκρουγκ), Σανέ (46’ Βιρτζ), Χάβερτς (91’ Αντον).

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Οι φιλο-ισραηλινές θέσεις των Εργατικών τους «στοίχισαν» τέσσερις έδρες – Ποιοι υποψήφιοι υπέρ των Παλαιστινίων εκλέχθηκαν

Ισπανία: Η εισαγγελία άσκησε έφεση κατά της άρνησης του Ανώτατου Δικαστηρίου να αμνηστεύσει τον Κάρλες Πουτζντεμόν

Κύπρος: Οργή Χριστοφίδη για κουκούλωμα του σκανδάλου διαβατηρίων – «Καταγγέλλω τον Αναστασιάδη και μου απαντούν ότι δεν είναι υπό διερεύνηση!»

Ρωσία: Η Παγκόσμια Τράπεζα την αναβάθμισε σε χώρα υψηλού εισοδήματος

Η επόμενη ημέρα για τη Βρετανία μετά τους Τόρις και τους… Νέους Εργατικούς

Politico: Τι θα συμβεί εάν ενωθούν Λεπέν και Μελόνι;

Ρωσία: Στη Μόσχα ο Όρμπαν – Αντιδράσεις χωρίς τέλος από την ΕΕ για την επίσκεψη

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter