Euro 2024: Νίκησε η Αυστρία (3-1) την Πολωνία και ελπίζει – Ολα τα γκολ (Videos)

Σπουδαία νίκη που της δίνει δικαίωμα στην ελπίδα πέτυχε η Αυστρία απέναντι στους Πολωνούς, για τη 2η αγωνιστική του Δ’ Ομίλου: 3-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου. Και οι δύο ομάδες είχαν χιλιάδες φιλάθλους στο πλευρό τους.

Ένας αμυντικός που στην πρεμιέρα ήταν «ρεζέρβα», ο 32χρονος Γκέρνοτ Τράουνερ της Φέγιενορντ, άνοιξε το σκορ για την Αυστρία, με κεφαλιά στο 9ο λεπτό από σέντρα του Μβένε. Ο Κζίστοφ Πιόντεκ της τουρκικής Μπασακσεχίρ ισοφάρισε με κοντινό πλασέ στο 30’ μετά από πολλές κόντρες.

Ο Κρίστοφ Μπαουμγκάρτνερ της Λειψίας πέτυχε το γκολ που έδωσε προβάδισμα στους Αυστριακούς στο 67’, αφού συνεργάστηκε με τον Μάρκο Αρναούτοβιτς. Ο τελευταίος έγραψε το 3-1 από την άσπρη βούλα, αξιοποιώντας το πέναλτι που κέρδισε ο Σάμπιτσερ από τον τερματοφύλακα Στσέσνι (78’).

Πλέον ο Αρναούτοβιτς μετράει 37 γκολ σε 114 συμμετοχές με την Εθνική Αυστρίας και είναι δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών με το εθνόσημο. Ο Λάμερ έχασε απίθανη ευκαιρία σε κενό τέρμα λίγο πριν το τέλος, αλλά η νίκη ήταν ήδη εξασφαλισμένη. Ήταν μάλιστα η πρώτη της Αυστρίας επί της Πολωνίας σε επίσημο αγώνα.

Στο τελευταίο ημίωρο έπαιξε και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, που αποθεραπεύτηκε. Ο αστέρας της Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε να δώσει ώθηση στην ομάδα του. Πλέον, οι Πολωνοί έχουν ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης στον επόμενο γύρο, αφού έχουν δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνα..

Για τον ίδιο Όμιλο, θα αναμετρηθούν απόψε Ολλανδία-Γαλλία στη Λειψία. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους με νίκη και μετρούν από 3 βαθμούς.

 

Ετικέτες