Euro 2024: Με ολική ανατροπή η Ολλανδία (2-1 την Τουρκία) στους «4» κόντρα στην Αγγλία (Video)

Με επική ανατροπή μέσα σε έξι λεπτά, η Ολλανδία νίκησε 2-1 την Τουρκία στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου και προκρίθηκε στον ημιτελικό του Euro 2024, εκεί που θα βρει μπροστά της την Αγγλία.

Το ματς πήρε από την αρχή πολύ γρήγορο ρυθμό και τις δυο ομάδες αρκετά ισορροπημένες. Οι Τούρκοι έδειχναν πιο επικίνδυνοι στις επιθέσεις τους με τους Ολλανδούς να παραχωρούν εύκολα πολλά κόρνερ, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν στο 35’ οι γείτονες και σε ένα γέμισμα στην περιοχή ο Ακαϊντίν πρώην αμυντικός του Παναθηναϊκού, με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Στο β’ μέρος η Ολλανδία βγήκε πιο επιθετική προκειμένου να φράσει στην ισοφάριση, με την Τουρκία να γίνεται πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Στο 54’ ωραία εκτέλεση φάουλ του Γκιουλέρ βρήκε το κάθετο δοκάρι του Φερμπρούχεν. Κι ενώ η Τουρκία είχε πολύ καλή ευκαιρία για το 2-0 με τον Γιλντίζ στο 65’, ήρθε η σέντρα από τον Ντεπάι στο 70’ και η καρφωτή κεφαλιά του Ντε Λιχτ για να κάνει το 1-1. Σαν να μην έφτανε αυτό η Ολλανδία έφτασε στην ολική ανατροπή με προβολή του Χάκπο στο 76’ (2-1).

Στο 85’ η Τουρκάι είχε διπλή ευκαιρία με τους Τσελίκ και Ακτούρκογλου. Ενώ στο 91’ ο Φερμπρούχεν έσωσε καταπληκτικά την προβολή του Μπαρτακσί και κράτησε το 2-1.

Ο Γάλλος Τουρπέν έδειξε κίτρινες στους Σίμονς, Ακέ, Φαν Ντάικ, Τοκτσού.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Φερμπρούχεν, Ντούμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Ακέ (73’ Ντε Φεν), Σχάουτεν, Σίμονς (88’ Ζίρκζε), Ρέιντερς (73’ Φέρμαν), Μπέρχβαϊν (46’ Βέχορστ), Χάκπο, Ντεπάι (88’ Φρίμπονγκ).

ΤΟΥΡΚΙΑ: Γκινόκ, Μιλντίρ (82’ Τσελίκ), Ακαϊντίν (82’ Τοκτσού), Μπαρτακτσί, Καντιόγλου, Όζτσαν (77’ Γιοκουσλού), Αϊχάν (88’ Κιλιχόι), Γιλμάζ, Τσαλχάνογλου, Γιλντίζ (77’ Ακτούρκογλου), Γκιουλέρ.

 

Διαβάστε επίσης

Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση-βόμβα για δύο δημοψηφίσματα από τους 87 – Ολόκληρο το κείμενο – Ενωτική ομιλία ετοιμάζει ο Κασσελάκης

Ανεξέλεγκτη η ακρίβεια και με τον Θεοδωρικάκο – Ερχονται ανατιμήσεις σε φάρμακα και ρεύμα, αλλά ο Μητσοτάκης θριαμβολογεί

Το τρίγωνο του αίματος: Μύκονος, Ψυχικό, φυλακές Κορυδαλλού – Την Κυριακή στο Documento

«Πυρά» ΟΕΝΓΕ κατά Άδωνη: «Ο υγειονομικός σώζει ανθρώπινες ζωές, το αντίθετο από αυτό που κάνει ο Γεωργιάδης»

Στέφανος Κασσελάκης στην Αυγή: Πρόταση αυτοδιαχείρισης της εφημερίδας από τους εργαζόμενους ή συνδιαχείρισης με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ετικέτες