Euro 2024: Με ήρωα τον Γουότκινς στο 90’ η Αγγλία ανέτρεψε 2-1 την Ολλανδία και πήγε ξανά στον τελικό (Videos)

Euro 2024: Με ήρωα τον Γουότκινς στο 90’ η Αγγλία ανέτρεψε 2-1 την Ολλανδία και πήγε ξανά στον τελικό (Videos)
AP Photo/Martin Meissner

Σε μια ακόμη ανατροπή, η Αγγλία στο βροχερό Ντόρτμουντ νίκησε στον δεύτερο ημιτελικό του Euro 2024 με 2-1 στο 90’ την Ολλανδία και πήρε θέση στον κυριακάτικο τελικό (14/7, 22.00), τον δεύτερο συνεχόμενο της στη διοργάνωση κι εκεί θα την περιμένει η Ισπανία…

Το ντέρμπι ξεκίνησε σε πολύ γρήγορο και μόλις στο 7΄ο Σίμονς με δυνατό σουτ εκτός περιοχής αιφνιδίασε τους Αγγλους και άνοιξε το σκορ για τους Οράνιε (1-0). Όμως οι Αγγλοι αντέδρασαν αμέσως, πήραν την πρωτοβουλία και πίεσε πολύ τους Ολλανδούς. Ετσι στο 17’ κέρδισαν πέναλτι όταν σε σουτ του Κέιν ο Ντάμφρις έβαλε δυνατή κόντρα και τον χτύπησε με τις τάπες. Το VAR κάλεσε τον ρέφερι να δει τη φάση και το πέναλτι δόθηκε. Το εκτέλεσε ο Κέιν (18’) και ισοφάρισε σε 1-1.

Λίγο αργότερα (23’) ο Φόντεν έχασε μοναδική ευκαιρία, καθώς πλάσαρε από κοντά αλλά ο Ντάμφρις έσωσε πάνω στην γραμμή την ολική ανατροπή της Αγγλίας. Στο 30’ ο Ντάμφρις είχε κεφαλιά στο δοκάρι του Πίκφορντ, ενώ δοκάρι είχε και ο Φόντεν στο 32’. Η Αγγλία κυριάρχησε στο πρώτο μέρος τη στιγμή που οι Οράνιε έχασαν στο 35’ λόγω τραυματισμού το μεγάλο τους αστέρι, Μέμφις Ντεπάι.

Στο 2ο ημίχρονο το ματς ήταν πιο ισορροπημένο καθώς και οι δύο ομάδες (κυρίως η Αγγλία που είχε τον έλεγχο) ήταν πιο συντηρητικές και σφιχτές στο παιχνίδι τους. Το ματς πήγε σε αργό τέμπο, έκλεισαν οι χώροι, δεν γίνονταν φάσεις τουλάχιστον μέχρι το 60’. Πρώτη απείλησε η Ολλανδία στο 65’ όταν ο Πίκφορντ έσωσε το σουτ του Φαν Ντάικ μέσα στην περιοχή. Στο 78’ πάλι ο Πίκφορντ μπλόκαρε σουτ του Σίμονς, τη στιγμή που οι Αγγλοι στην πρώτη τελική τους στο β΄ μέρος στο 79’ (!) από μπαλιά του Γουόκερ πέτυχαν γκολ με τον Σάκα το οποίο όμως ακυρώθηκε για οφσάιντ του Γουόκερ. Όμως στο 90’ ένα εκπληκτικό διαγώνιο σουτ του Γουότικινς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για 2-1 σε μια ακόμη ανατροπή των Αγγλων που τους έστειλε στον τελικό…

Ο Γερμανός Φέλιξ Τσβάιερ «κιτρίνισε» τους Ντάμφρις, Μπέλιγχαμ, Σάκα, Φαν Ντάικ, Σίμονς.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Φερμπρούχεν, Ντάμφρις (92’ Ζίρκζι), Ντε Λιχτ, Φαν Ντάικ, Ακε, Σχάουτεν, Ρέιντερς, Σίμονς (92’ Μπρόμπεϊ), Χάκπο, Ντεπάι (35’ Φέρμαν), Μάλεν (46’ Βέγκχορστ).

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκουέι, Τρίπιερ (46’ Σο), Ράις, Μέινου (91’ Κόνσα), Μπέλιγχαμ, Σακά (91’ Γκάλαχερ), Κέιν (80’ Γουότκινς), Φόντεν (80’ Πάλμερ).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter