Euro 2024: Με δύο γκολ του Ντεμιράλ η Τουρκία γονάτισε την Αυστρία (2-1) και πέρασε στους «8» (Videos)

Euro 2024:  Με δύο γκολ του Ντεμιράλ η Τουρκία γονάτισε την Αυστρία (2-1) και πέρασε στους «8» (Videos)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον 26χρονο αμυντικό Μερίχ Ντεμιράλ η Τουρκία νίκησε 2-1 την Αυστρία και προκρίθηκε στα προημιτελικά του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία. Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα ο Γκινόκ απογειώθηκε σε κεφαλιά του Μπαουμγκάρντνερ και κράτησε τη νίκη-πρόκριση για την ομάδα του.

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του αγώνα άνοιξε το σκορ. Ο Γκιουλέρ εκτέλεσε κόρνερ, η άμυνα της Αυστρίας υπέπεσε σε γκάφα, ο Πεντς προσπάθησε να διώξει και ο Ντεμιράλ από κοντά έκανε το 0-1. Το γκολ σημειώθηκε στα 57” και είναι το ταχύτερο τέρμα στην ιστορία των νοκ-άουτ του Euro.Στο 3’ η Αυστρία έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Ο Μπαουμγκάρντνερ σούταρε από δεξιά, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Στο 5’ ο Σμιντ εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά παράλληλα με την εστία, με τον Ντεμιράλ να προλαβαίνει τον Μπαουμγκάρντνερ που ήταν σε θέση να εκτελέσει.Στο 19’ ο Γκιουλέρ κράτησε την μπάλα, παρά την πίεση που δέχθηκε, έκανε το σουτ από το κέντρο, βλέποντας τον Πεντς λίγο έξω από την εστία του, όμως ήταν άστοχος.

 

Το ματς είχε ρυθμό και ένταση και στο 25’ ο Ντεμιράλ απείλησε και πάλι.

 

Στο 50’ ο Πος σέντραρε και ο Γκρέγκοριτς δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει με κεφαλιά. Στο επόμενο λεπτό η Αυστρία έχασε νέα ευκαιρία. Ο Πος πέρασε κάθετη στον Αρναούτοβιτς που βγήκε τετ α τετ με τον Γκινόκ, χωρίς να μπορέσει να τον νικήσει. Νέα φάση στο 53’ με τον Λάιμερ να τα κάνει όλα σωστά, εκτός από την τελική προσπάθεια.

Δεύτερο χτύπημα

Η Τουρκία όχι μόνο άντεξε στη πίεση που δέχθηκε, αλλά στο 59’ πέτυχε και δεύτερο γκολ. Ο Γκιουλέρ εκτέλεσε κόρνερ, ο Ντεμιράλ πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και βρήκε δίχτυα για το 0-2.

Η Αυστρία μείωσε το σκορ στο 66’ (1-2). Εκτελέστηκε κόρνερ από δεξιά, ο Πος πήρε την κεφαλιά – πάσα προς το δεύτερο δοκάρι, εκεί ήταν αμαρκάριστος ο Γκρέγκοριτς που σκόραρε.

Στο 94’ o Γιλμάζ βρέθηκε απέναντι από τον Πεντς, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Στο επόμενο λεπτό ο Γκινόκ έκανε μία απίστευτη επέμβαση σε κεφαλιά του Μπαουμγκάρντερ.

Ο Πορτογάλος Σοάρες Ντίας έδειξε κίτρινη κάρτα στους Κοκτσού, Γιούκσεκ, Σμιντ, Λίενχαρτ.

AΥΣΤΡΙΑ: Πεντς, Πος, Ντάνσο, Λιένχαρτ (65’ Βέμπερ), Μουένε (46’ Πρας), Σάιβαιλντ, Σμιντ (46’ Γκρέγκοριτς), Μπάουμγκαρντνερ, Λάιμερ (65’ Γκρίλιτς), Ζάμπιτσερ, Αρναούτοβιτς

ΤΟΥΡΚΙΑ: Γκινόκ, Μούλντουρ, Ντεμιράλ, Μπαρντακτσί, Καντιόγλου, Αϊχάν, Γιούκσεκ (58’ Εζτζάν), Γκιουλέρ (78’ Γιοκουσλού), Κοκτσού (83’ Καχβετζί), Γιλντίζ (78’ Ακτιούρκογλου), Γιλμάζ.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter