Euro 2024: Λύτρωση στις καθυστερήσεις για την Πορτογαλια, 2-1 με ανατροπή την Τσεχία (Videos)

Euro 2024: Λύτρωση στις καθυστερήσεις για την Πορτογαλια, 2-1 με ανατροπή την Τσεχία (Videos)

Η Πορτογαλία έστω και δύσκολα νίκησε με ανατροπή στην πρεμιέρα της στον 6ο όμιλο την Τσεχία με 2-1.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν το κεντρικό πρόσωπο στο ματς της Λειψίας, καθώς έχει τα περισσότερα παιχνίδια σε Euro (26), τα περισσότερα γκολ (14), τις περισσότερες ασίστ (6) και τα περισσότερα τουρνουά με τουλάχιστον (6).

Παράλληλα ο συμπαίκτης του στην 11άδα, ο Πέπε έγινε γηραιότερος ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί ποτέ σε τελική φάση Euro. Για την ακρίβεια ο Πέπε είναι 41 ετών και 113 ημερών, ενώ ο δεύτερος Ούγγρος γκολκίπερ Γκάμπορ Κίραλι ήταν 40 ετών και 86 ημερών. Τρίτος στη λίστα ο Κριστιάνο Ρονάλντο, όντας 39 ετών και 134 ημερών.

Η Πορτογαλία κυριάρχησε στο ματς και υποχρέωσε την Τσεχία σε αμυντικό ρόλο. Στο 32′ ο Στάνεκ έσωσε στο τετ α τετ με τον Ρονάλντο στη πιο μεγάλη ευκαιρία στο ματς. Ο οποίος Στάνιεκ είπε και δεύτερο όχι στον Ρονάλντο στο 45′.

Στο β’ μέρος η Πορτογαλία συνέχισε να πιέζει προκειμένου να διασπάσει την σφιχτή τσέχικη άμυνα, όμως στο 62′ η Τσεχία στην πρώτη τελική της στον αγώνα άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ του Πρόβοντ εκτός περιοχής. Ομως στο 69′ ένα λάθος του Τσεχου γκολκίπερ οδήγησε σε αυτογκολ τον Χράνατς και η Πορτογαλία ισοφάρισε 1-1.

Στο 78′ απείλησε ο Ζότα και στο 82′ ο Σούτσεκ και στο 87′ ο Ζότα πέτυχε γκολ μετά από κεφαλιά του Ρονάλντο στο δοκάρι αλλά το γκολ ακυρώθηκε από το VAR για οφσάιντ του Κριστιάνο. Τελικά τη λύτρωση για τους Πορτογάλους έδωσε ο Κονσεϊσάο ένα λεπτό μετά την είσοδο του στο ματς (92′).

Ο Ιταλός Μάρκο Γκουΐντα έδειξε κίτρινες στους Λεάο, Σικ.

ΤΣΕΧΙΑ: Στάνεκ, Χράνατς, Κρέιτσι, Χόλες, Σούτσεκ, Κουφάλ, Ντούντερα, Πρόβοντ (79′ Μπαράκ), Σουλτς (Σέβτσικ), Σικ (60′ Κίτιλ), Κούχτα (60′ Λιγκρ).
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Κόστα, Νταλότ (63′ Ζότα), Πέπε, Ντίας, Κανσέλο (90′ Νέτο), Μέντες (90′ Σεμέδο), Φερνάντες, Βιτίνια (90′ Κονσεϊσάο), Σίλβα, Λεάο (63′ Ινάσιο), Ρονάλντο.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter