Euro 2024: Ισπανική παράσταση, οι Ιβηρες σκόρπισαν 4-1 την Γεωργία και πέρασαν στους «8» (Videos)

Euro 2024: Ισπανική παράσταση, οι Ιβηρες σκόρπισαν 4-1 την Γεωργία και πέρασαν στους «8» (Videos)

Η Γεωργία στο πρώτο ημίχρονο έβαλε δύσκολα στην Ισπανία όταν προηγήθηκε με 1-0, ωστόσο στην συνέχεια «μίλησε» η ποιότητα της ομάδας του Λουίς Ντε Λα Φουέντε που ανέτρεψε το σκορ και επικράτησε με το ευρύ 4-1, εξασφαλίζοντας με άνεση την συμμετοχή της στα προημιτελικά του Euro. Στους «8» της διοργάνωσης οι Ιβηρες θα αναμετρηθούν με τους Γερμανούς.

Οι «ρόχας» μπήκαν επιθετικά στο παιχνίδι, είχαν κλείσει τους αντιπάλους τους, ωστόσο δεν κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ευκαιρίες έχασαν οι Πέδρι (5’), Καρβαχάλ (11’), ενώ στο 18’ η Γεωργία «χτύπησε» στην κόντρα και έκανε το 0-1. Σε αντεπίθεση ο Κακαμπάτζε έβγαλε σέντρα ακριβείας στην καρδιά της ισπανικής άμυνας, ψάχνοντας τον Κβαρατσχέλια, μπροστά του ήταν ο Λε Νορμάν, ο οποίος με το κορμί του έστειλε άθελα του την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 22’ ο Μαμαρντασβίλι απέκρουσε το σουτ του Ρουίθ και στο 27’ ο Πέδρι αστόχησε.

Η Ισπανία ξεπέρασε το σοκ του 0-1 και έψαχνε τη φάση για να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 35’ ο Μαμαρντασβίλι απέκρουσε το σουτ του Κουκουρέγια και στο 38’ το σουτ του Γουίλιαμς.

Το 1-1 έγινε στο 39’. Η Ισπανία κυκλοφόρησε την μπάλα, ο Ρόδρι έκανε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα κατέληξε στην αριστερή γωνία του Μαμαρντασβίλι για το 1-1.

Στο πρώτο μέρος η πίεση της Ισπανίας αποτυπώνεται στην κατοχή μπάλας που ήταν σχεδόν 79% έναντι 21% και στα κόρνερ που ήταν 9 υπέρ και ένα κατά.

Στο 48’ ο Κβαρατσχέλια πήγε να πετύχει ένα απίθανο γκολ. Ηταν πίσω από το κέντρο, κλείστηκε από τρεις αντιπάλους, είδε εκτός εστίας τον Σιμόν και προσπάθησε με πανέξυπνο σουτ να τον νικήσει, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Ανατροπή

Στο 51’ η Ισπανία έφερε τα πάνω-κάτω στο ματς. Ο Γιαμάλ από δεξιά γέμισε προς την περιοχή, ο Ρουίθ κινήθηκε στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά έκανε το 2-1.

Στο 63’ ο Γιαμάλ έκανε το πλασέ, αλλά ήταν άστοχος, ενώ το 3-1 έγινε στο 75’. Ο Ρουίθ τροφοδότησε τον Νίκο Γουίλιαμς στα αριστερά της μεσαία γραμμής, αυτός έκανε το σπριντ, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και εκτέλεσε εντυπωσιακά εκτός περιοχής για το 3-1.

Στο 80’ ο Γιαμάλ «εκτέλεσε», αλλά ο Μαμαρντασβίλι αποσόβησε τον κίνδυνο.

Τεσσάρα

Η Ισπανία έψαχνε κι άλλο γκολ και το πέτυχε στο 83’ με εξαιρετικό πλασέ του Ολμο μέσα από την περιοχή (4-1). Ο σκόρερ δοκίμασε το πόδι του και στο 90’, όμως μπλόκαρε την μπάλα ο γκολκίπερ της Γεωργίας.

O Γάλλος διαιτητής Φρανσουά Λετεσιέ έδειξε κίτρινη κάρτα στους Μοράτα, Νταβιτσασβίλι.

Ισπανία: Σιμόν, Καρβαχάλ (81’ Νάβας), Λε Νορμάντ, Λαπόρτ, Κουκουρέγια (66’ Γκριμάλντο), Πέδρι (52’ Ολμο), Ρόδρι, Ρουίθ (81’ Μερίνο), Γιαμάλ, Μοράτα (66’ Οϊαρθάμπαλ), Γουίλιαμς.

Γεωργία: Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάτζε, Γκβελεσιάνι (79’ Κβεκβεσκίρι), Κάσια, Ντβάλι, Λοχοσβίλι (63’ Τσιταϊσβίλι), Κιτεϊσβίλι (41’ Αλτουνασβίλι), Κοτσορασβίλι, Τσακβετάντζε (63’ Νταβιτσασβίλι), Μικαουτάντζε (79’ Ζιβζιβάτζε), Κβαρατσχέλια.

 

 

Διαβάστε επίσης

Σέριφος: Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά μετά από ολονύχτια μάχη – Κάηκαν σπίτια και εκκλησίες

Φωτιά στην Πάρνηθα: Βελτιωμένη εικόνα – Drone της Πυροσβεστικής εντόπισε το πύρινο μέτωπο (Video)

Ο Κασσελάκης προκαλεί τον Τσίπρα: Έλα και ανάλαβε και θα είμαι στρατιώτης, αλλιώς στήριξε με χωρίς παιχνίδια

Ερευνα ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Το μεγάλο ξεζούμισμα των μισθωτών κινεί την οικονομία στην Ελλάδα του Μητσοτάκη

Ηχηρή παρέμβαση Τσίπρα μέσω συνεργατών: «Χυδαιότητα ότι δεν βοήθησε την Αυγή»

Ύδρα: Οι αντιφατικές εκθέσεις της Πυροσβεστικής και τα γενέθλια μιας εκ των κατηγορούμενων από το Καζακστάν

ΕΣΥ σε κατάρρευση: Κατσαρίδες, υγρασία, απαξίωση και εκμετάλλευση στο νοσοκομείο Άμφισσας (Photos)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter