Euro 2024: Η Γεωργία τιμώρησε την Πορτογαλία (2-0) και προκρίθηκε μαζί της στους «16» – Πέρασε και η Τουρκία (2-1 την Τσεχία)

Euro 2024: Η Γεωργία τιμώρησε την Πορτογαλία (2-0) και προκρίθηκε μαζί της στους «16» – Πέρασε και η Τουρκία (2-1 την Τσεχία)

Πορτογαλία ως 1η, Τουρκία ως 2η και Γεωργία ως 3η πήραν τα εισιτήρια πρόκρισης στους «16» του Euro 2024 από τον 6ο όμιλο της διοργάνωσης.

Στο Γκελζενκίρχεν έγινε η μεγάλη έκπληξη με την Γεωργία να σημειώνει την μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της. Η Πορτογαλία που είχε προκριθεί ήδη ως πρώτη από τον 6ο όμιλο, με πολλές αλλαγές αλλά με τον Ρονάλντο στην 11άδα, αιφνιδιάστηκε μόλις στο 2ο λεπτό από την Γεωργία που καιγόταν για νίκη και άνοιξε το σκορ με σουτ του μεγάλου της αστέρα του Κβαρασχέλια.

Η Πορτογαλία πήρε την πρωτοβουλία, πίεσε αλλά δεν μπορούσε να νικήσει τον γκολκίπερ Μαμαρντασβίλι, με τον Ρονάλντο να έχει πολλά νεύρα και πολλές διαμαρτυρίες.

Στο ξεκίνημα του β’ μέρους η Γεωργία έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Κβαρασχέλια για το 2-0 και στο 55’ μέσω VAR η καταπληκτική Γεωργία κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Λοκοσβίλι από τον Α. Σίλβα. Ο Μικαουτάτζε το εκτέλεσε στο 57’ κι έκανε το 2-0. Και στο φινάλε η πρωτάρα της διοργάνωσης Γεωργία μέσα σε αποθέωση σφράγισε την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της…

Ο Ελβετός Σάντρο Σέρερ «κιτρίνισε» τους Νέτο, Ρονάλντο, Ρ. Νέβες.

ΓΕΩΡΓΙΑ: Μαμαρντασβίλι, Ντβάλι, Λοκοσβίλι (63’ Τσιλαϊσβίλι), Κασία, Γκβελεσιάνι (76’ Κβικβέρλια), Κακαμπάτζε, Κιτεϊσβίλι, Κοχορασβίλι, Τσακβετάτζε (81’ Μεκβαμπισβίλι), Κβαρατχέλια (81’ Νταβιντασβίλι), Μικαουτάτζε.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Κόστα, Νταλότ, Ντανίλο, Ινάσιο, Α. Σίλβα (65’ Σεμέντο), Παλίνια (46’ Ρ. Νέβες), Ζ. Νέβες (75’ Μ. Νούνιες), Νέτο (75’ Ζότα), Κονσεϊσάο, Φέλιξ, Ρονάλντο (65’ Ράμος).

*Στο Αμβούργο η Τσεχία που ήθελε μόνο νίκη για να ελπίζει σε πρόκριση, μπήκε δυνατά στο ματς απείλησε αλλά στο 20ο λεπτό έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής με δύο κίτρινες του Μπαράκ. Όμως αντί να επωφεληθούν οι Τούρκοι που στο πρώτο μέρος δεν είχαν τελική στην εστία, λίγο έλειψε στο 45’ να γίνει το 1-0 για την Τσεχία. Ο Γκιουνόκ στο τετ-α-τετ με τον Γιούρασεκ έσωσε την εστία του και κράτησε το μηδέν.

Όμως στο 51’ ο Τσαλχάνογλου με διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ για την Τουρκία (1-0). Η Τσεχία δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 66’ με τον Σούτσεκ και η πρόκριση κρεμόταν σε μια λεπτή κλωστή. Όμως στις καθυστερήσεις ο Τοσούν με δυνατό σουτ έκανε το τελικό 2-1 για την Τουρκία. Με τη λήξη προκλήθηκε σύρραξη μεταξύ των παικτών που στοίχισε την αποβολή στον Τούρκο Τσόρι…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter