Euro 2024: Η Ελβετία αποκαθήλωσε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία (2-0) και περιμένει στους «8» Αγγλία ή Σλοβακία (Video)

Euro 2024: Η Ελβετία αποκαθήλωσε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία (2-0) και περιμένει στους «8» Αγγλία ή Σλοβακία (Video)

Πιο εύκολα από ότι μπορούσε να φανταστεί και ο πιο φανατικός φίλος της, η Ελβετία με εξαιρετική εμφάνιση νίκησε 2-0 την απογοητευτική Ιταλία (κάτοχο του τελευταίου Euro) στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της φάσης των «16» του Euro 2024 και πήρε το εισιτήριο για τους «8», εκεί που περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Αγγλίας – Σλοβακίας που αγωνίζονται αύριο (30/6, 19.00).

Τρεις όλες κι όλες καλές στιγμές είχε το πρώτο ημίχρονο και όλες ανήκαν στην Ελβετία που είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα απέναντι στην απογοητευτική Ιταλία που έπαιζε μόνο άμυνα. Αρχικά στο 24’ ο Ντοναρούμα έσωσε σε τετ α τετ με τον Εμπολό. Στο 37’ ο Βάργκας βρήκε στην περιοχή τον Φρόιλερ που κοντρολάρισε με το δεξί κι εκτέλεσε με το αριστερό για το 1-0 της Ελβετίας. Στο 45’ σε εκτέλεση φάουλ του Ρέιντερ ο Ντοναρούμα βρήκε λίγο τη μπάλα, αυτή χτύπησε στο κάθετο δοκάρι κι έφυγε κόρνερ…

Στο β’ μέρος η Ελβετία αιφνιδίασε τους Ιταλούς και με δυνατό σουτ του Βάργκας από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε και το 2-0. Η αναιμική Ιταλία, μπλοκαρισμένη από την αντίπαλο της δεν μπορούσε να δημιουργήσει καλή φάση, Μια που είχε στο 52’ ήταν δημιούργημα των Ελβετών καθώς ο Σαρ στην προσπάθεια του να διώξει μια χαμένη μπαλιά, έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι του Ζόμερ. Μετά το 60’ η Ελβετία έδωσε χώρο στους Ιταλούς που στο 74’ είχαν την πρώτη τους ευκαιρία στο ματς όταν από πάσα του Ρετέγκι ο Σκαμάκα από κοντά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Η Ελβετία κράτησε άνετα το 2-0 και πανηγύρισε δίκαια την πρόκριση της στον προημιτελικό…

Ο Πολωνός Μαρτσίνιακ «κιτρίνισε» τους Μπαρέλα, Ελ Σαράουι, Μαντσίνι.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Ακάντζι, Σερ, Ρίντερ (71’ Στεργίου), Ροντρίγκες, Έμπισερ, Βάργκας (71’ Τσούμπερ), Φρόιλερ, Τσάκα, Εμπολό (77’ Σιέρο), Εντόι (77’ Ντουά).

ΙΤΑΛΙΑ: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μαντσίνι, Μπαστόνι, Νταρμιάν, Φατζόλι (86’ Φρατέζι), Μπαρέλα (64’ Ρετέγκι), Κριστάντε (75’ Καμπιάζο) (75’ Πελεγκρίνι), Ελ Σαράουι (46’ Ζακάνι), Κιέζα, Σκαμάκα.

 

Διαβάστε επίσης

Ο Κασσελάκης προκαλεί τον Τσίπρα: Έλα και ανάλαβε και θα είμαι στρατιώτης, αλλιώς στήριξε με χωρίς παιχνίδια

Ερευνα ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Το μεγάλο ξεζούμισμα των μισθωτών κινεί την οικονομία στην Ελλάδα του Μητσοτάκη

Ηχηρή παρέμβαση Τσίπρα μέσω συνεργατών: «Χυδαιότητα ότι δεν βοήθησε την Αυγή»

Ύδρα: Οι αντιφατικές εκθέσεις της Πυροσβεστικής και τα γενέθλια μιας εκ των κατηγορούμενων από το Καζακστάν

ΕΣΥ σε κατάρρευση: Κατσαρίδες, υγρασία, απαξίωση και εκμετάλλευση στο νοσοκομείο Άμφισσας (Photos)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter