Euro 2024: Για 4η φορά η Ισπανία πρωταθλήτρια Ευρώπης 2-1 την Αγγλία

Euro 2024: Για 4η φορά η Ισπανία πρωταθλήτρια Ευρώπης 2-1 την Αγγλία

Στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου η ανίκητη Ισπανία στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης καθώς νίκησε στον τελικό την Αγγλία με 2-1. Αυτός είναι ο 4ος τίτλος της Ισπανίας (1964, 2008, 2012, 2024) που ξεπέρασε την Γερμανία κι έγινε η μοναδική χώρα με τέσσερα Κύπελλα στο θεσμό. Στον αντίποδα, η Αγγλία αγωνίστηκε σε 2ο σερί τελικό φορά και τον έχασε κι αυτόν μένοντας χωρίς τρόπαιο στη διοργάνωση…

Το πρώτο ημίχρονο του τελικού θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα, αφού η μοναδική φάση έγινε στις καθυστερήσεις του 45λεπτου με ένα σουτ του Φόντεν από πλάγια μπλόκαρε ο Σιμόν. Η Ισπανία είχε την πρωτοβουλία στο ματς με τους Αγγλους να αμύνονται πολύ καλά και να μην αφήνουν τους αντιπάλους τους να μπουν στην περιοχή του Πίκφορντ.

Στο β’ μέρος η Ισπανία είχε μια σημαντική απώλεια λόγω τραυματισμού καθώς έμεινε στα αποδυτήρια ο Ρόδρι αλλά αυτό δεν την πτόησε να ανοίξει το σκορ στο 47’! Εξοχη ενέργεια και πάσα του Γιαμάλ, ο Ολμο τράβηξε δύο αμυντικούς και ο επερχόμενος Γουίλιαμς με διαγώνιο πλασέ έγραψε το 1-0. Δύο λεπτά αργότερα ο Ολμο έχασε ευκαιρία για το 2-0 απέναντι στην αιφνιδιασμένη αγγλική άμυνα, καθώς από πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ. Οι Ισπανοί έψαξαν και το δεύτερο γκολ και στο 56’ και το 58’ έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες με τους Μοράτα (έσωσε ο Στόουνς) και Γουίλιαμς.

Η Αγγλία προσπάθησε να πιέσει μετά το 60’ και στο 64’ απείλησε με βολίδα του Μπέλιγχαμ λίγο άουτ. Όμως στο 72’ ο Μπέλιγχαμ έστρωσε στον Πάλμερ που είχε μπει στο ματς δύο λεπτά νωρίτερα και με δυνατό πλασέ από το ύψος της περιοχής έγραψε το 1-1.

Στο 77 και στο 80’ ο Πίκφορντ έσωσε τα σουτ του Γιαμάλ και κράτησε το 1-1, όμως στο 87’ ένας έξοχος συνδυασμός Ολμο, Οϊαρθάμπαλ, Κουκουρέγια και προβολή του Οϊαρθάμπαλ έφερε το 2-1 για την Ισπανία.

Στο 90’ ο Ολμο έσωσε πάνω στη γραμμή κεφαλιά του Τόνει και η Ισπανία κατέκτησε τον τίτλο…

Ο Γάλλος Φρανσουά Λετεξιέ έδειξε κίτρινες κάρτες στους Κέιν, Ολμο, Στόουνς, Γουότκινς.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάντ (83’ Νάτσο), Λαπόρτ, Κουκουρέγια, Ρόδρι (46’ Θουμπιμέντι), Ρουίθ, Γιαμάλ (89’ Μερίνο), Όλμο, Γουίλιαμς, Μοράτα (68’ Οϊαρθάμπαλ).

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκέι, Σακά, Μέινου (70’ Πάλμερ), Ράις, Σο, Φόντεν (89’ Τόνεϊ), Κέιν (61’ Γουότκινς), Μπέλιγχαμ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter