Euro 2024: Έγραψε ιστορία ο Λαμίν Γιαμάλ – Έγινε ο νεότερος παίκτης σε Euro, έβγαλε και ασίστ (Video)

Σπουδαία ημέρα για τον νεαρό μεσοεπιθετικό Λαμίν Γιαμάλ. Ο Λουίς Ντε Λα Φουέντε τον εμπιστεύθηκε στην αρχική ενδεκάδα του ματς της Ισπανίας με την Κροατία, με αποτέλεσμα ο ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα να γίνει ο νεότερος που έχει αγωνιστεί ποτέ σε τελική φάση Euro.

Σε ηλικία 16 ετών και 338 ημερών, ο Γιαμάλ έσπασε το ρεκόρ που είχε μέχρι σήμερα ο Κάσπερ Κοζλόφσκι της Πολωνίας, ο οποίος σε ηλικία 17 ετών και 246 ημερών είχε αγωνιστεί στο προηγούμενο Euro απέναντι μάλιστα στην Ισπανία (19/6/2021). Τη σχετική λίστα συμπληρώνουν οι Τζουντ Μπέλιγχαμ (17 ετών και 349 ημερών στο 1-0 της Αγγλίας επί της Κροατίας στο προηγούμενο Euro), Γιέτρο Βίλεμς (18 ετών και 71 ημερών στο Euro 2012) και ο Ένζο Σκίφο (18 ετών και 115 ημερών στο ματς Βέλγιο – Γιουγκοσλαβία το 1984).

Όσο για τον Γιαμάλ, συνδύασε το ιστορικό ντεμπούτο του με ασίστ, σερβίροντας τη μπάλα στον Καρβαχάλ στο τρίτο γκολ των Ισπανών επί της Κροατίας.

Διαβάστε επίσης 

Ανασχηματισμός: Υπουργοποιήθηκαν 4 μέλη της εξεταστικής για τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 87-82: «Πράσινος» πρωταθλητής διά πυρός και σιδήρου (Videos)

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης γύρισε την πλάτη σε όσους υπέδειξε να απέχουν από τη ψηφοφορία για τα ομόφυλα

Ιταλία: Κρουαζιερόπλοιο του Μ. Ηλιόπουλου που θα φιλοξενούσε αστυνομικούς στη σύνοδο G7 κατασχέθηκε λόγω «άθλιων» συνθηκών υγιεινής (Photos)

Ραγδαίες εξελίξεις: Οι όροι Πούτιν για άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

Ετικέτες