Euro 2024: Δραματική πρόκριση της Ιταλίας, έκλεψε την πρόκριση από την Κροατία στο 98’ (1-1)!

Euro 2024: Δραματική πρόκριση της Ιταλίας, έκλεψε την πρόκριση από την Κροατία στο 98’ (1-1)!
Italy's Mateo Retegui, left, and Croatia's Josip Sutalo challenge for the ball during a Group B match between Croatia and Italy at the Euro 2024 soccer tournament in Leipzig, Germany, Monday, June 24, 2024. (AP Photo/Petr David Josek)

Για μια ακόμη φορά σε μεγάλη διοργάνωση η Ιταλία πήρε δραματική πρόκριση στους «16» του Euro 2024 ως δεύτερη του 2ου ομίλου με το «χρυσό» γκολ του Ζακάνι στο 98ο λεπτό, το τελευταίο των καθυστερήσεων με το οποίο ισοφάρισε την Κροατία σε 1-1.

Φτωχό σε φάσεις το πρώτο ημίχρονο με πιο σημαντική την καρφωτή κεφαλιά του Μπαστόνι από το ύψος της μικρής περιοχής που έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Λιβάκοβιτς.

Στο β’ μέρος Η Κροατία που ήθελε μόνο νίκη για την πρόκριση μπήκε δυνατά στο ματς και στο 53’ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Φρατέζι. Το εκτέλεσε ο Μόντριτς αλλά ο Ντοναρούμα έσωσε τους Ιταλούς. Όμως δύο λεπτά μετά (55’) σε προβολή του Μπούντιμιρ ο Ντοναρούμα έσωσε πάλι, όμως ο Μόντριτς πήρε τα ριμπάουντ κι εκτέλεσε τον Ιταλό γκολκίπερ για το 1-0 της Κροατίας.

Το γκολ των Κροατών «ξύπνησε» την Ιταλία που άρχισε να πιέζει ασφυκτικά για την ισοφάριση και κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Και κατάφερε τελικά να κλέψει την πρόκριση από τους Κροάτες με εκπληκτικό πλασέ του Ζακάνι στο 98’…

Ο Ολλανδός Μακέλι «κιτρίνισε» τους Σούτσιτς, Μόντριτς, Ιβάνουσετς, Στάνισιτς, Μπρόζοβιτς, Καλαφιόρι, Φαγκιόλι.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Λιβάκοβιτς, Στάνισιτς, Σούταλο, Πόγκρασιτς, Γκβάρντιολ, Μόντριτς (80’ Μάγιερ), Κόβασιτς (70’ Ιβάνουσετς), Μπρόζοβιτς, Σούτσιτς (70’ Πέρισιτς), Κράμαριτς (89’ Γιουράνοβιτς), Πάσαλιτς (46’ Μπούντιμιρ).

ΙΤΑΛΙΑ: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπαστόνι, Καλαφιόρι, Νταρμιάν (81’ Ζακάνι), Ζορζίνιο (81’ Φαγκιόλι), Μπαρέλα, Ρασπαντόρι (75’ Σκαμάκα), Ντι Μάρκο (57’ Κιέζα), Πελεγκρίνι (46’ Φρατέζι), Ρετέγκι.

*Στο άλλο ματς του 2ου ομίλου στο Ντίσελντορφ η Ισπανία με πολλές αλλαγές την ενδεκάδα της αφού είχε ήδη εξασφαλίσει την 1η θέση του ομίλου από την 2η αγωνιστική, είχε εύκολο έργο απέναντι στην Αλβανία και τη νίκησε άνετα με 1-0 με γκολ του Φεράν Τόρες από μπαλιά του Ολμο στο 13’.

Ο Σουηδός Νίμπεργκ «κιτρίνισε» τους Μπαϊράμι, Μπερίσα, Βιβιάν.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ράγια, Νάβας, Βιβιάν, Λαπόρτ (46’ Λε Νορμάν), Γκριμάλδο, Θουμπιμέντι, Μερίνο, Όλμο (84’ Μπαένα), Οϊαρθάμπαλ (62’ Φερμίν), Χοσέλου (72’ Μοράτα), Τόρες (72’ Γιαμάλ).

ΑΛΒΑΝΙΑ: Στρακόσια, Μπαλίου, Αγέτι, Τζιμσίτι, Μιτάι, Ραμαντάνι, Ασλάνι, Λάτσι (70’ Μπερίσα), Μπαϊράμι (70’ Χότζα), Ασάνι (81’ Μούτσι), Μανάι (59’ Μπρόγια).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter