Euro 2024: Δραματική νίκη η Τουρκία, 3-1 τη Γεωργία – Δείτε τα γκολ του αγώνα (Videos)

Euro 2024: Δραματική νίκη η Τουρκία, 3-1 τη Γεωργία – Δείτε τα γκολ του αγώνα (Videos)

Η Τουρκία κατάφερε να λυγίσει πολύ δύσκολα σε ματς θρίλερ την αντίσταση της Γεωργίας με 3-1 κάτω από συνεχή βροχή στο Ντόρτμουντ για τον 6ο όμιλο του Euro 2024 και να κάνει σημαντικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση, στο καλύτερο μέχρι τώρα ματς της διοργάνωσης.

Θυμίζουμε πως η πρωτάρα Γεωργία απέκλεισε την Ελλάδα στα πλέι οφ του Nations League και πήρε την πρόκριση για τα γερμανικά γήπεδα.

Η Τουρκία μπήκε πολυ δυνατά στο ματς απέναντι στην “τρακαρισμένη” Γεωργία. Πίεσε ασφυκτικά και στο πρώτο 15λεπτο είχε δυο πολύ καλές κεφαλιές των Μπαρτακτσί και Αϊχάν ελάχιστα άουτ και στο 11′ βολίδα του Αϊχάν βρήκε στο κάθετο δοκάρι.

Στην πρώτη επίθεση της η Γεωργία στο 12′ λίγο έλειψε να σκοράρει με σουτ του Μεκβαμπισβίλι όταν η μπάλα κόντραρε, άλλαξε πορεία αλλά ο Γκιουνόκ πρόλαβε κι έδιωξε σε κόρνερ.

Η πίεση της Τουρκίας καρποφόρησε στο 25′ με γκολ για όσκαρ του Μιλντίρ, ένα απίθανο βολέ στη κίνηση. Δύο λεπτά μετά η Τουρκία πέτυχε νέο γκολ με τον Γιλντίζ απέναντι στη σαστισμένη Γεωργία αλλά το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσαιντ του ακόρερ.

Οι Γεωργιανοί αφού γλίτωσαν το 0-2, στο 32′ αιφνιδίασαν τους Τούρκους και ισοφάρισαν 1-1! Συρτή σέντρα του Κοχορασβίλι, πλασέ του Μικαουτάτζε στη κλειστή γωνία του Γκιουνόκ που φέρει ευθύνη και 1-1.

Το ματς άλλαξε μορφή η Γεωργία ανέβηκε στο γήπεδο και στο 35′ λίγο έλειψε με τον σκόρερ της να κάνει και την ολική ανατροπή.

Στο β’ μέρος η Τουρκία είχε την υπεροχή, με τους Γεωργιανούς να ψάχνουν τις αντεπιθέσεις. Ομως στο 65′ ένα τρομερό σουτ εκτός περιοχής του 19χρονου Αρντά Γκιουλέρ της Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε ξανά προβάδισμα στους Τούρκους που στο 69′ έχασαν ευκαιρία και για τρίτο γκολ με τον Γκιλμάζ.

Στο 70′ η Γεωργία που δεν το έβαζε κάτω έφτασε μια ανάσα απο μια 2η ισοφάριση. Τρομερή ντρίμπλα του Κοτσορασβίλι στον Ακαϊντίν, ο χαφ της Γεωργίας εκτέλεσε και σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Στο 87′ ο Μαμαρντασβίλι έσωσε καρφωτή κεφαλιά του Γιαζιτσί και στο 93′ η Γεωργία έχασε με τον Μικαουτάτζε από πολύ κοντά την πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση και το 2-1. Το θρίλερ συνεχίστηκε ως το τέλος των καθυστερήσεων. Η Γεωργία έφτασε μία ανάσα από το 2-2 δυο φορές: στο 95′ με κεφαλιά ο Κοχορασβίλι έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στην επιστροφή το σουτ του Ζιβζιτάτζε έσωσε πριν τη γραμμή ο Ακαϊντίν! Σα να μην έφτανε αυτό στο κόρνερ της Γεωργίας οι Τουρκοι έδιωξαν, ο γκολκίπερ Μαμαρντασβίλι ειχε προωθηθεί και στο άδειο τέρμα ο Ακτούρκογλου που πήρε τη μπάλα προχώρησε ανενόχλητος κι έκανε το τελικό 3-1.

Ο Αργεντίνος διαιτητής Φακούντο Φιγκερόα “κιτρίνισε” τους Μπαρτακτσί, Τσιτϊσβίλι, Τσαλχάνογλου.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Γκιουνόκ, Ακαϊντίν, Κουκτσού, Γκιουλέρ (79′ Γιαζιτσί), Μπαρντακτσί, Μιλντίρ (85′ Τσελίκ), Τσαλχάνογλου (91′ Οζτσάν), Γιλντίζ (85′ Ακτούρκογλου), Καντιόγλου, Αϊχάν (79′ Ντεμιράλ), Γιλμάζ.

ΓΕΩΡΓΙΑ: Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάτζε. Ντβάλι, Κάσια, Κβερκβέλια (85′ Ζιβζιτάτζε), Κοχορασβίλι, Κβαρατσχέλια, Κακβετάτζε (74′ Νταβιντασβίλι), Μεκβαμπισβίλι (89′ Αλτουνασβίλι), Τσιταϊσβίλι (74′ Λοχοσβίλι) Μικαουτάτζε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter