Euro 2024: «Αυτοκτόνησε» η Τσεχία, πρώτος βαθμός για την πρωτάρα Γεωργία (1-1)

Η Τσεχία έπαιξε μονότερμα την Γεωργία, που χάρις στον τερματοφύλακα της τον Μαμαρντασβίλι κατάφερε να πάρει τον πρώτο της βαθμό (1-1) σε τελική φάση Euro στην 2η αγωνιστική του 6ου ομίλου.

Το πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού εξελίχθηκε σε μονόλογο της Τσεχίας που δημιουργούσε κι έχανε ευκαιρίες με την Γεωργία πελαγωμένη να αμύνεται όπως όπως και να στέκεται τυχερή αφού είχε σε μεγάλη μέρα τον γκολκίπερ Μαμαρντασβίλι που έσωσε ότι σωζόταν. Οι Τσέχοι έχασαν τεράστιες ευκαιρίες με τους Τσέρνι, Χλόζεκ, Πρόβοντ και Σικ, ενώ στο 23’ τους ακυρώθηκε και γκολ του Χλόζεκ – μέσω VAR- επειδή η μπάλα βρήκε και στο χέρι του σκόρερ. Μετά το 30’ η Γεωργία βγήκε πιο μπροστά καθώς η Τσεχία έριξε τον ρυθμό αλλά με τον Κβαρασχέλια μπλοκαρισμένο, δεν μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους στην αντίπαλη εστία.

Κόντρα σε όλα αυτά τις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η Γεωργία κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Χράνατς και με τον Μικαουτάτζε πήρε ανέλπιστα προβάδισμα στο σκορ (1-0). Κι ένα λεπτό μετά ο Μαμαρντασβίλι έσωσε ακόμα μια φορά το σουτ του Σικ από εξαιρετική θέση…

Στο 2ο ημίχρονο οι Τσέχοι πίεσαν πολύ για την ισοφάριση και έφτασαν σε αυτήν στο 59’ με τον Σικ (1-1). Ο Σικ έγινε έτσι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Τσεχίας, ξεπερνώντας τον Μίλαν Μπάρος. Οι Τσέχοι δεν αρκέστηκαν σε αυτό και πίεσαν και για δεύτερο γκολ την ώρα που η Γεωργία με κούρσες χωρίς αποτέλεσμα του Κβαρασχέλια προσπαθούσε να βρει διέξοδο. Στο 65’ ο Μαμαρντασβίλι έδιωξε εντυπωσιακά σουτ του Μ. Γιούρασεκ. Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε Τσεχία εναντίον Μαμαρντασβίλι αφού ο Γεωργιανός γκολκίπερ της Βαλένθια έπιανε τα πάντα με τους συμπαίκτες του ανίκανους να σταματήσουν τους αντιπάλους τους. Οι οποίοι πάντως λίγο έλειψε να τιμωρήσουν την Τσεχία στην τελευταία φάση του αγώνα όταν βγήκαν τρεις πάικτες σε αντεπίθεση απέναντι σε έναν Τσέχο αλλά ο Λομπζανίτζε σημάδεψε την εξέδρα και το 1-1 έμεινε ως το τέλος.

Ο Γερμανός Ντάνιελ Ζίμπερτ «κιτρίνισε» τους Τσουφάλ, Κάσια, Ντ. Γιουράσεκ,Χόλες, Σούτσεκ, Κβεεκβέλια, Μεκβαμπισβίλι.

ΓΕΩΡΓΙΑ: Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάτζε, Ντβάλι, Κάσια, Κβερκβέλια (82’ Κβελετσιάνι), Τσακβετάντζε (62’ Νταβιντασβίλι), Τσιτσισβίλι (62’ Λοκοσβίλι), Μεκβαμπισβίλι, Τσιταϊσβίλι, Κβαρασχέλια (82’ Λομπζανίτζε), Μικαουτάτζε (88’ Κβιλιτάια).

ΤΣΕΧΙΑ: Στάνεκ, Χόλες, Χράνατς, Τσούφαλ, Χλόζεκ (56’ Λιγκρ), Σικ (68’ Χίτιλ), Πρόβοντ (80’ Σέβτσικ), Ντ. Γιούρασεκ (80’ Μπαράκ), Τσερνι (56’ Μ. Γιουράσεκ), Κρέιτσι, Σούτσεκ.

Διαβάστε επίσης

Νύχτα κόλασης: Καίγονται σπίτια στην Ηλεία – Τεράστιο το μέτωπο στην Πηνεία – Νεκρός 55χρονος στη Μυρτιά – Τραυματίας πυροσβέστης

Ξημερώνει νέα εποχή λιτότητας – Tα σπασμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα πληρώσει η ελληνική κοινωνία

Σε επιφυλακή για πρόωρες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ – Ξεκίνησαν οι οι πρώτες διεργασίες του προοδευτικού κόσμου

Τα βαφτίσια, ο Δημητριάδης και ο Μυλωνάκης

Απόστολος Λύτρας: Καταθέτει τις επόμενες ημέρες αίτημα αποφυλάκισης (Video)

Ετικέτες