Euro 2024: Ασταμάτητη Ισπανία σκόρπισε από το πρώτο μέρος την Κροατία (3-0) (Video)

Η Ισπανία ήταν εντυπωσιακή στην πρεμιέρα του Β’ ομίλου, τον πιο καυτό όμιλο του Euro 2024 (το άλλο ζευγάρι του ομίλου Ιταλία- Αλβανία παίζει στις 22.00), και διάλυσε στο υποτιθέμενο ντέρμπι την Κροατία με 3-0 στο κατάμεστο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου, παρουσία περίπου… 50.000 Κροατών φιλάθλων που έδιναν την εντύπωση ότι το παιχνίδι γίνεται στο Ζάγκρεμπ!

Η Ισπανία πήρε από την αρχή τα ηνία του αγώνα με τους Κροάτες να παίζουν των παιχνίδι των αντεπιθέσεων. Όμως οι Ισπανοί βρήκαν τελικά τον δρόμο προς τα δίχτυα και μάλιστα δύο φορές μέσα σε ένα τρίλεπτο! Στο 29’ ο Φαμπιάν Ρουίθ με εξαιρετική κάθετη πάσα έβγαλε τον Μοράτα τετ α τετ με τον Λιβάκοβιτς, τον πλάσαρε έξοχα και άνοιξε το σκορ. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο Ουνάι Σιμόν έσωσε την ισοφάριση σε σουτ του Κοβάσεβιτς. Και αντί να γίνει άμεσα το 1-1, στο 32’ ο Γιαμάλ ελίχθηκε από δεξιά, έδωσε στον Ρουίθ κι αυτός μπήκε στην περιοχή απέφυγε έναν αμυντικό και με συρτό σουτ έκανε το 2-0 «παγώνοντας» τις κόκκινες εξέδρες. Όπως και μετά το πρώτο γκολ έτσι και τώρα, αμέσως με τη σέντρα η Κροατία έχασε πάλι μεγάλη ευκαιρία να μειώσει και μάλιστα διπλή, αφού το σουτ από εξαιρετική θέση μέσα στην περιοχή του Μπρόζοβιτς, έσωσε εντυπωσιακά ο Σιμόν και στην επιστροφή της ο Μάγιερ σούταρε άουτ…

Στο 43’ η Κροατία έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία καθώς τα κενά στην ισπανική άμυνα ήταν πολλά αλλά οι επιθετικοί του Ντάλιτς δεν μπορούσαν να βρουν δίχτυα. Από μπαλιά του Κράμαριτς, ο Γκβάρντιολ από το ύψος της μικρής περιοχής και πλάγια έκανε το μονοκόμματο σουτ η μπάλα πέρασε ξυστά άουτ καθώς και ο Μπούντιμιρ δεν πρόλαβε με προβολή να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Και όταν χάνεις ευκαιρίες η μπάλα σε τιμωρεί. Κάπως έτσι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου από σέντρα του Γιαμάλ, ο Καρβαχάλ με προβολή έκανε και το 3-0 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στους «φούριας ρόχας».

Στο β’ μέρος το σκηνικό παρέμεινε ίδιο με τους Κροάτες να μη μπορούν να εκμεταλλευτούν τις δικές τους ευκαιρίες και τους Ισπανούς να διαχειρίζονται το υπέρ τους σκορ. Στο 51΄ο Λιβάκοβιτς έσωσε το πλασέ του τρομερού Λαμίν Γιαμάλ και στο 53’ η Κροατία έχασε νέα και μάλιστα τριπλή ευκαιρία καθώς εξ επαφής αρχικά ο Μπούντιμιρ και στη συνέχεια οι Στάνισιτς και Μπούντιμιρ πάλι, δεν μπόρεσαν να σπρώξουν τη μπάλα στα δίχτυα!

Στο 78’ έγινε η φάση του αγώνα. Από τεράστιο λάθος του Σιμόν ο Μάγιερ εντελώς μόνος του πήγε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, ο Ρόδρι τον ανέτρεψε, δόθηκε το πέναλτι αλλά ο Ολιβερ αντί κόκκινης έδωσε κίτρινη στον Ισπανό μέσο. Τελικά το πέναλτι εκτέλεσε ο Πέτκοβιτς, ο Σιμόν απέκρουσε, η μπάλα πήγε στον Πέρισιτς που τη γύρισε στη μικρή περιοχή και ο Πέτκοβιτς πέτυχε γκολ. Όμως το VAR ανακάλυψε οφσάιντ (άγνωστο ποιον) και το γκολ ακυρώθηκε…

Ο Αγγλος ρέφερι Μάικ Ολιβερ «κιτρίνισε» τον Ρόδρι.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Λιβάκοβιτς, Στάνισιτς, Σούταλο, Πόνγκρατσις, Γκβάρντιολ, Μόντριτς (65’ Πάσαλιτς), Μπρόζοβιτς, Κόβασιτς (65’ Σούσιτς), Μάγιερ, Μπούντιμιρ (53’ Πέρισιτς), Κράμαριτς (72’ Πέτκοβιτς).

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάντ, Νάτσο, Κουκουρέγια, Πέδρι (60’ Ολμο), Ρουίθ, Ρόδρι (86’ Θουμπιμέντι), Γιαμάλ (86’ Φ. Τόρες), Γουίλιαμς (68’ Μερίνο), Μοράτα (68’ Οϊαρθάμπαλ).

Ετικέτες