Euro 2024: Αγχώθηκε αλλά προκρίθηκε η Γερμανία 2-0 τη Δανία (Videos)

Euro 2024: Αγχώθηκε αλλά προκρίθηκε η Γερμανία 2-0 τη Δανία (Videos)

Δια πυρός και σιδήρου η Γερμανία νίκησε τη Δανία με 2-0 στο Ντόρτμουντ για τη φάση των «16» του Euro 2024 και προκρίθηκε στην 8άδα, εκεί που θα περιμένει τον νικητή του αυριανού αγώνα (30/6, 22.00) Ισπανίας – Γεωργίας.

Η Γερμανία μπήκε φουριόζα στο παιχνίδι, της ακυρώθηκε γκολ του Σλότερμπεκ στο 4’ για επιθετικό φάουλ εκτός φάσης, είχε ευκαιρίες με τους Χάβερτς, Μουσιάλα και Κίμιχ που έσωσε ο Σμάιχελ αλλά σταδιακά μετά το 15’ η Δανία ισορρόπησε το παιχνίδι και είχε κι εκείνη δύο καλές στιγμές με τους Ερικσεν και Μέλε.

Στο 35’ το ματς διακόπηκε καθώς ξέσπασε ισχυρότατη καταιγίδα με βροχή και χαλάζι και ξανάρχισε μετά από 15 λεπτά. Στο διάστημα αυτό η Γερμανία είχε μια δυνατή κεφαλιά του Χάβερτς που έσωσε ο Σμάιχελ, ενώ στο 45’ η Δανία έχασε τεράστια ευκαιρία αλλά ο Νόιερ έσωσε στο τετ α τετ με τον Χόιλουντ τους γηπεδούχους…

Το ξεκίνημα του β’ μέρους ήταν συναρπαστικό. Στο 49’η Δανία πέτυχε γκολ με τον Αντερσεν που κυρώθηκε για οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. Και στο 53’η ο Αντερσεν έκανε πέναλτι (χέρι) που έδωσε ο Ολιβερ μέσω VAR. Το εκτέλεσε ο Χάβερτς και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους…

Στο 66’ ο Νόιερ νίκησε ξανά τον Χόιλουντ και στο 68’ από βαθιά μπαλιά του Σλότερμπεργκ ο Μουσιάλα βγήκε μόνος του με τον Σμάιχελ, τον πλάσαρε και τελείωσε ουσιαστικά τον αγώνα με το 2-0. Στο 85′ τετ α τετ του Φίλκρουγκ με τον Σμάιχελ και τον Δανό να σώζει το 3-0, όπως και στις καθυστερήσεις σε νέο τετ α τετ με τον Χάβερτς.

Ο Αγγλος Μάικλ Ολιβερ έδειξε κίτρινες κάρτες στους δύο προπονητές και στους Μπαχ, Μέλε, Ράουμ, Αντερσεν.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Κίμιχ, Ρίντιγκερ, Σλότερμπεκ, Ράουμ (80’ Χένρικς), Αντριχ (65’ Φίλκρουγκ), Κρόος, Σανέ (87’ Αντον), Γκιντογκάν (65’ Τσαν), Μουσιάλα (80’ Βιρτς), Χάβερτς.

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Άντερσεν, Βέστεργκααρντ, Α. Κρίστενσεν (80’ Ντάμσκααρντ), Μπαχ (80’ Λάρσεν), Ντιλέινι, Χόιμπιεργκ, Μέλε, Σ. Όλσεν, Χόιλουντ (80’ Βιντ), Έρικσεν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter