Euro 2024: Αγγλία, Δανία και Σλοβενία προκρίθηκαν από τον 3ο όμιλο

Δανία - Σερβία (AP Photo/Antonio Calanni)

Η Αγγλία δεν θάμπωσε και πάλι με την απόδοση της, αναδείχθηκε ισόπαλη με την Σλοβενία (0-0), ωστόσο τερμάτισε στην πρώτη θέση του 3ου ομίλου του Euro. Στην επόμενη φάση προκρίθηκαν ως τρίτοι από τον όμιλο τους και οι Σλοβένοι για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Τα «Τρία Λιοντάρια» είχαν την κατοχή μπάλας, χωρίς ωστόσο να μπορούν να πατήσουν απειλητικά στην αντίπαλη περιοχή. Στο 31’ ο Ομπλακ απέκρουσε σουτ του Κέιν και στο 35’ το φάουλ που εκτέλεσε ο Σάκα. Στο 40’ ο Τρίπιερ σέντραρε, όμως ο Κέιν δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή για να στείλει την μπάλα στα δίκτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Αγγλία ανέβασε κι άλλες στροφές στο παιχνίδι, χωρίς να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Ομπλακ. Στο 92’ σουτ του Πάλμερ απέκρουσε εύκολα ο τερματοφύλακας της Σλοβενίας.

Οι φίλαθλοι της Εθνικής Αγγλίας αποχώρησαν από το γήπεδο πριν από το τελευταίο σφύριγμα, εμφανώς απογοητευμένοι από την απόδοση της ομάδας του σε άλλο μία μεγάλη διοργάνωση.

Ο Γάλλος διαιτητής Κλεμέντ Τουρπίν έδειξε κίτρινη κάρτα στους Τρίπιερ, Φόντεν, Γιάνζα, Μπίγιολ.

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκουέχι, Τρίπιερ (84’ Αλεξάντερ- Αρνολντ), Ράις, Γκάλαχερ (46’ Μέινου), Μπέλιγχαμ, Σακά (71’ Πάλμερ), Κέιν, Φόντεν (89’ Γκόρντον).

Σλοβενία: Όμπλακ, Κάρνιτσνικ, Ντρκούσιτς, Μπίγιολ, Γιάνζα (91’ Μπάλκοβετς), Στογιάνοβιτς, Έλσνικ, Τσέριν, Μλάκαρ (86’ Στάνκοβιτς), Σπόραρ (86’ Τσέλαρ), Σέσκο (75’ Ιλιτσιτς).

Πρόκριση για Δανία

Στο άλλο ματς του ομίλου η Σερβία δεν ρίσκαρε, παρ’ ότι ήθελε μόνο νίκη, και αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα (0-0) με την Δανία που προκρίθηκε ως δεύτερη στους «16».

Δανία και Σλοβενία έχουν από 3 ισοπαλίες και 2-2 τέρματα οπότε το κριτήριο για την τελική κατάταξη κατέβηκε στον πειθαρχικό έλεγχο, όμως οι κάρτες ήταν και αυτές ίδιες (6-6). Έτσι, το ποια ομάδα τερμάτισε 2η κρίθηκε στη συγκομιδή στον όμιλο των προκριματικών, όπου αμφότερες είχαν από 22 βαθμούς, αλλά η Δανία βρέθηκε από πάνω αφού είχε μία νίκη (2-1) και μια ισοπαλία (1-1).

Στο αγώνα με την Σερβία η Δανία ξεκίνησε καλύτερα το ματς και στο 16’ έχασε ευκαιρία με τον Μπα και στο 21’ με τον Ερικσεν, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Ραϊκοβιτς. Το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις και στο 81’ ο Μίτροβιτς βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το τελείωμα του δεν ήταν καλό.

Ο Γάλλος διαιτητής Φρανσουά Λετεσιέ έδειξε κίτρινη κάρτα στους Μιλένκοβιτς, Mίτροβιτς, Πάβλοβιτς, Χιούλμαν.

Δανία: Σμάιχελ, Άντερσεν, Κρίστενσεν, Βέστεργκααρντ, Μπα (77’ Κρίστιανσεν), Χιούλμαντ (77’ Ντιλέινι), Χέιμπιεργκ, Μάλε, Έρικσεν (88’ Πόουλσεν), Βιντ (46’ Σκοβ Ολσεν), Χέιλουντ (59’ Ντόλμπεργκ).

Σερβία: Ραΐκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Βελίκοβιτς, Πάβλοβιτς, Μιχαΐλοβιτς (73’ Μλαντένοβιτς), Ίλιτς (67’ Βλάχοβιτς), Γκουντέλι (46’ Γιόβιτς), Α. Ζίβκοβιτς, Σάμαρτζιτς (46’ Τάντιτς), Λούκιτς (87’ Μιλίνκοβιτς- Σάβιτς), Μίτροβιτς.

Ετικέτες