Euro 2024: Στους «16» η Πορτογαλία, σκόρπισε 3-0 την Τουρκία (Video)

Euro 2024: Στους «16» η Πορτογαλία, σκόρπισε 3-0 την Τουρκία (Video)

Στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» η Πορτογαλία διέλυσε με 3-0 την Τουρκία και με τη δεύτερη νίκη της στον 6ο όμιλο προκρίθηκε ήδη στην επόμενη φάση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Αμφότερες οι ομάδες είχαν αρχίσει με νίκες στο 17ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (3-1 την Γεωργία οι γείτονες, 2-1 την Τσεχία οι Ίβηρες) και η Τουρκία για να συνεχίσει στη νοκ άουτ φάση πρέπει να μην ηττηθεί από την Τσεχία.

Η σημερινή ήταν η τέταρτη συνάντηση των δύο χωρών σε Euro. Η Πορτογαλία είχε νικήσει σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια, χωρίς να δεχθεί γκολ: 1-0 στον όμιλο το 1996, 2-0 στον προημιτελικό το 2000 και 2-0 στον όμιλο το 2008. Γκολ δεν δέχθηκε ούτε και σήμερα.

Στο ξεκίνημα του το ματς ήταν ισορροπημένο με τους Ιβηρες να είναι πιο επιθετικοί και ουσιαστικά σκόραραν στην πρώτη οργανωμένη τους επίθεση. Στο 21’ ο Ραφαέλ Λεάο άφησε τη μπάλα στον Μέντες, αυτός έκανε το γύρισμα από αριστερά, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να μη την βρίσκει, αλλά ήρθε ως τρέιλερ ο Μπερνάρντο Σίλβα που με σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1. Αυτό ήταν το πρώτο του γκολ σε μεγάλη διοργάνωση, είτε Euro είτε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ακαϊντίν

Στο 28’ έγινε το 0-2 με απίθανο αυτογκόλ του Ακαϊντίν. Ο Τούρκος στόπερ, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό, χωρίς να πιέζεται από αντίπαλο, γύρισε τη μπάλα προς τα πίσω για τον τερματοφύλακά του. Δεν είχε όμως συνεννοηθεί με τον Μπαγιντίρ, ο οποίος είχε βγει από την εστία του και η μπάλα πέρασε την τελική γραμμή της παρά την προσπάθεια του Τσελίκ να αποτρέψει το μοιραίο. Απίστευτη γκάφα από τον Ακαϊντίν.

Στο 31’ ο Ακτούρκογλου δοκίμασε το πόδι του με τον Κόστα να διώχνει με τα πόδια.

Παρά το 0-2 του πρώτου ημιχρόνου, ο προπονητής των Πορτογάλων Ρομπέρτο Μαρτίνεθ φρέσκαρε την ομάδα του με την έναρξη του δευτέρου μέρους, με την είσοδο των Νέβες και Νέτο.

Το 0-3 έγινε στο 56’. Μετά από κάθετη πάσα ο Κριστιάνο Ρονάλντο βγήκε στην πλάτη της τουρκικής άμυνας, πάσαρε… μισό γκολ στον Μπρούνο Φερνάντες, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία.

Μετά το τρίτο γκολ των Πορτογάλων, ο ρυθμός έπεσε και ο αγώνας για περίπου 40 λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα.

Ο Γερμανός Φέλιξ Ζβάιερ έδειξε κίτρινη κάρτα στους Μπαρντακσί, Ακαϊντίν, Τσέλικ, Λεάο, Παλίνια.

Τουρκία: Μπαγιντίρ, Τσελίκ, Ακαϊντίν (75’ Ντεμιράλ), Μπαρντακσί, Καντιόγλου, Κοκτσού (46’ Γιαζιτζί), Τσαλχάνογλου, Αϊχάν (70’ Γιουκσέκ), Ακγκούν (70’ Γκιουλέρ), Γιλμάζ, Ακτούρκογλου (59’ Γιλντίζ).

Πορτογαλία: Ντιόγκο Κόστα, Κανσέλο (68’ Σεμέντο), Ρούμπεν Ντίας, Πέπε (82’ Αντ. Σίλβα), Μέντες, Βιτίνια (88’ Z. Nέβες), Παλίνια (46’ Ρ. Νέβες), Φερνάντες, Μπερνάρντο Σίλβα, Ρονάλντο, Λεάο (46’ Νέτο).

 

 

Διαβάστε επίσης

Νύχτα κόλασης: Καίγονται σπίτια στην Ηλεία – Τεράστιο το μέτωπο στην Πηνεία – Νεκρός 55χρονος στη Μυρτιά – Τραυματίας πυροσβέστης

Ξημερώνει νέα εποχή λιτότητας – Tα σπασμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα πληρώσει η ελληνική κοινωνία

Σε επιφυλακή για πρόωρες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ – Ξεκίνησαν οι οι πρώτες διεργασίες του προοδευτικού κόσμου

Τα βαφτίσια, ο Δημητριάδης και ο Μυλωνάκης

Απόστολος Λύτρας: Καταθέτει τις επόμενες ημέρες αίτημα αποφυλάκισης (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter