Euractiv: Διεθνές θέμα η διαγραφή Κύρτσου από Νέα Δημοκρατία

Euractiv: Διεθνές θέμα η διαγραφή Κύρτσου από Νέα Δημοκρατία

Σε διεθνές θέμα έχει αναχθεί η διαγραφή του Γιώργου Κύρτσου από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας καθώς τις τελευταίες ώρες ο ευρωπαϊκός Τύπος ασχολείται επισταμένως με αυτή.

Συγκεκριμένα σε δημοσίευμά του το Euractiv αναφέρει «Το κυβερνόν κεντροδεξιό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) διέγραψε τον κ. Κύρτσο από τα μέλη του λόγω της κριτικής του εναντίον της κυβέρνησης για την ελευθερία των ΜΜΕ και τον χειρισμό της πανδημίας.Δεν ήταν σαφές εάν ο Κύρτσος θα παρέμενε ανεξάρτητος ευρωβουλευτής ή θα εντασσόταν σε άλλο πολιτικό κόμμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.”Δυσφημίζει τη χώρα παγκοσμίως αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν το κράτος δικαίου. Με τη στάση του προσβάλλει όλους εκείνους που τον εμπιστεύτηκαν να τους εκπροσωπήσει”, ανέφερε η Νέα Δημοκρατία σε δήλωσή της. Το κόμμα πρόσθεσε ότι εδώ και πολύ καιρό ο Κύρτσος αναρτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχόλια «εχθρικά» προς το κόμμα και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.»

Το διεθνές μέσο φαίνεται να εκθέτει πανευρωπαϊκώς τον τρόπο οργάνωσης και τις πολιτικές αξίες του κυβερνώντος ελληνικού κόμματος καθώς το άρθρο συνεχίζει λέγοντας:

«Η ανακοίνωση πρόσθεσε ότι το κυβερνών κόμμα ανέχεται μέχρι στιγμής τέτοιες θέσεις, ωστόσο η σύγκριση της Ελλάδας με την Πολωνία και την Ουγγαρία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Ο Κύρτσος είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα οδεύει προς τον “Ορμπανισμό”, μια αναφορά στον αυστηρό έλεγχο της χώρας του από τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν. Το σχόλιο του νομοθέτη της ΕΕ ήρθε ως απάντηση στην ομιλία Μητσοτάκη στο ελληνικό κοινοβούλιο, όπου χαρακτήρισε δυο δημοσιογράφους οι οποίοι αποκάλυψαν σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο ελβετικός φαρμακευτικός κολοσσός Novartis ως “συμμορία”.»

Συνεχίζει μάλιστα αναφερόμενο στις αποκαλύψεις στις οποίες προέβη ο Κ. Βαξεβάνης και οι οποίες αποτέλεσαν αφορμή για την αντιδημοκρατική παραπομπή του δημοσιογράφου στις δικαστικές αίθουσες.

«Το σκάνδαλο είδε δέκα υψηλόβαθμους πολιτικούς από αντιπολιτευόμενα κόμματα να κατηγορούνται για φερόμενη δωροδοκία από τη Novartis. Οι πολιτικοί αρνήθηκαν οποιαδήποτε αδικοπραγία και ανέφεραν ότι η κατηγορία ήταν πολιτικά υποκινούμενη. Ο Κώστας Βαξεβάνης και η Ιωάννα Παπαδάκου, οι οποίοι αποκάλυψαν το σκάνδαλο Novartis αρκετά χρόνια πριν, κατηγορήθηκαν για συμμετοχή στην υπόθεση και κλήθηκαν να παρουσιαστούν ενώπιον ειδικού δικαστηρίου του Αρείου Πάγου.Η δίωξη των δημοσιογράφων έχει προκαλέσει την αντίδραση αρκετών ενώσεων δημοσιογράφων της ΕΕ και της παγκόσμιας ένωσης δημοσιογράφων».

 

Documento Newsletter