Euractiv: Έκκληση για ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ από την Ευρωπαϊκή Αριστερά

Euractiv: Έκκληση για ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ από την Ευρωπαϊκή Αριστερά

Σε άρθρο στο ειδησεογραφικό πόρταλ Euractiv, ένα μέλος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμο, καλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παραμείνει ενωμένο «μετά τις εσωτερικές εκλογές της Κυριακής», ώστε να μπορέσει «να νικήσει το συντηρητικό πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ο συντάκτης του άρθρου, Σαράντης Μιχαλόπουλος, εκτιμά ότι μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «παλεύει να σταθεί στα πόδια του και να εκλέξει νέο πρόεδρο, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων για τον ιδεολογικό προσανατολισμό του κόμματος».
Αναφέρεται ότι η αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής, ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου, είναι «μια σύγκρουση δύο κόσμων» μέσα στο κόμμα. Ο συντάκτης σημειώνει τις αναφορές από αρκετά ελληνικά Μέσα, τα οποία εκτιμούν ότι μια ενδεχόμενη νίκη του Κασσελάκη μπορεί «να οδηγήσει σε διάσπαση τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αρκετές παραδοσιακές αριστερές φιγούρες τον θεωρούν ‘ξένο σώμα’».

Σημειώνεται ότι στον αντίποδα αυτής της άποψης κινούνται όσοι πιστεύουν ότι ο Κασσελάκης «αντιπροσωπεύει το ‘νέο’ στοιχείο που χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για να επανεφεύρει τον εαυτό του και να αντιμετωπίσει τη Νέα Δημοκρατία, που κυβερνά». Ωστόσο, σημειώνει ότι «το φιλελεύθερο προφίλ του δεν έχει μείνει απαρατήρητο από την κυβέρνηση, δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή, μόνο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταλάβει τον ‘φιλελεύθερο’ χώρο του πολιτικού φάσματος της Ελλάδας».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter