«Έτσι έστησαν το ματς Βαγιαδολίδ-Βαλένθια» – Νέες αποκαλύψεις για τη δράση Μπράβο – Αράντα στην Ισπανία (Photos)

«Έτσι έστησαν το ματς Βαγιαδολίδ-Βαλένθια» – Νέες αποκαλύψεις για τη δράση Μπράβο – Αράντα στην Ισπανία (Photos)

Το κουβάρι των αποκαλύψεων εξακολουθεί να ξετυλίγεται καθημερινά από τα ισπανικά ΜΜΕ σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση «Οίκος» που αφορά στην εγκληματική οργάνωση που έστηνε παιχνίδια στα ισπανικά πρωταθλήματα έχοντας εγκεφάλους της σπείρας, τον Ραούλ Μπράβο και τον φίλο του Κάρλος Αράντα, παλιούς συμπαίκτες στη Ρεάλ Μαδρίτης. 

Οι δύο κολλητοί και παλιοί συμπαίκτες στη Ρεάλ Μαδρίτης έμειναν προσωρινά ελεύθεροι μετά την καταβολή της εγγύησης των 100.000 ευρώ έκαστος και περιμένουν να ολοκληρωθεί η έρευνα και να οδηγηθούν σε δίκη που θα αφορά πέρα από την εγκληματική οργάνωση, την χειραγώγηση αγώνων προς στοιχηματικό όφελος, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και ποιος ξέρει πόσα ακόμη…

Σήμερα, η καταλανική «Mundo Deportivo» δημοσίευσε μαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνομιλίες του Κάρλος Αράντα, στις οποίες γίνεται λόγος για εξαγορά παικτών της Βαγιαδολίδ πριν από το ματς με την Βαλένθια, παιχνίδι ανάμεσα στα ύποπτα προς χειραγώγηση και το οποίο διεξήχθη την 38η και τελευταία αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Με τη νίκη της η Βαλένθια με 2-0 εξασφάλισε την έξοδο στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού πήρε την 4η προνομιούχο θέση από την Χετάφε που έμεινε 5η στη βαθμολογία και θα μετάσχει στο Γιουρόπα Λιγκ. Στις συνομιλίες αυτές εκτός του Αράντα, ο «κοριός» της ισπανικής αστυνομίας «έπιασε» και αρκετούς παίκτες της Βαγιαδολίδ και οι οποίοι φέρονται να δωροδοκήθηκαν από τους Ραούλ Μπράβο και Κάρλος Αράντα ώστε η Βαγιαδολίδ να χάνει από το πρώτο ημίχρονο, όπως και συνέβη. Οι δύο «εγκέφαλοι» της σπείρας –όπως αναφέρει η εφημερίδα- έβγαλαν κάτι περισσότερο από 1.000.000 δολάρια και στη συνέχεια μοίρασαν στους παίκτες που ήταν στο κόλπο τα μερίδια τους…

Στη συνέχεια η «Mundo Deportivo» αποκαλύπτει ότι σύμφωνα με τον δικαστή που χειρίζεται τη υπόθεση, οι Αράντα και Μπράβο είχαν τη βοήθεια του πρώην αρχηγού της Βαγιαδολίδ, Μπόρχα Φερνάντεθ (ένας από τους συλληφθέντες), που ανέλαβε να επηρεάσει αρκετούς συμπαίκτες του και στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Ραούλ Μπράβο όπου και τον ενημέρωσε για τους συμπαίκτες του που θα μετείχαν στο σχέδιο. Μόλις πήρε το «οκέι» από τον πρώην άσο της Ρεάλ, ο 37χρονος πρώην πλέον (σταμάτησε φέτος το ποδόσφαιρο) αρχηγός της Βαγιαδολίδ συναντήθηκε στο σπίτι του Κέκο (εκ των συμπαικτών του) μαζί με όλους όσοι θα μετείχαν στην κομπίνα για να οριστικοποιήσουν το τελικό σχέδιο σχετικά με την εξέλιξη του ματς. Καθένας από τους συμμετέχοντας πήρε 50.000 ευρώ…

Σε μια μάλιστα από τις συνομιλίες που καταγράφηκαν φέρεται ο Αράντα να μιλάει με κάποιον από τους εμπλεκόμενους ποδοσφαιριστές της Βαγιαδολίδ και να του δίνει οδηγίες. Ακούγεται λοιπόν να λέει: «Κοίτα, αδελφέ, η Βαλένθια κερδίζει στο ημίχρονο και στο τελικό, εντάξει; Ό,τι κι αν γίνει, πρέπει να νικάει και στο ημίχρονο και στο τέλος. Όχι μόνο να νικήσει, αλλά να βάλει δύο γκολ, ένα σε κάθε ημίχρονο. Και ξέρεις, δεν πρέπει να το πεις πουθενά. Δεν πρέπει να το ξέρει κανείς. Κανείς! Ούτε καν οι φίλοι σου…”

Οι αποκαλύψεις της «Marca»

Με την σειρά της, η μαδριλένικη εφημερίδα «Marca» είχε άλλες λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση, ξεκινώντας από τη στενή σχέση των δύο Ισπανών του Ραούλ Μπράβο και του Κάρλος Αράντα. Και αφού αναφέρει ένα ιστορικό για το πώς γνωρίστηκαν πιτσιρικάδες στις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης και έκτοτε «κόλλησαν» μέσα κι έξω από τα γήπεδα, στη συνέχεια το δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας αναφέρει ότι ένας φίλος του Αράντα με το ψευδώνυμο Χόρχε (διατήρησε την ανωνυμία του για ευνόητους λόγους) είπε για τον Αράντα: «Δεν μου προκάλεσε έκπληξη ότι τους συνέλαβαν. Το περίεργο είναι πώς δεν τους είχαν συλλάβει μέχρι τώρα. Ο Αράντα και οι συγγενείς του έχουν εμπλακεί σε διάφορες υποθέσεις. Μερικές φορές εθεάθη να μπαίνει ή να βγαίνει από το σπίτι του με τσάντες γεμάτες χαρτονομίσματα. Όλο αυτό προκαλούσε υποψίες. Η μητέρα του ήταν τοξικομανής και πέθανε όταν ο ίδιος ήταν εννιά ετών. Μεγάλωσε χάρη στον παππού και τη γιαγιά του. Με τον πατέρα του δεν έχει σχέση, δεν τα πήγε ποτέ καλά. Γι’ αυτό και στη φανέλα έγραφε Ν. Αράντα, για τη μητέρα και τη γιαγιά που λεγόταν Νίνα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι δύο πρώην Μαδριλένοι βρέθηκαν πολλές φορές στο γιοτ του Ραούλ Μπράβο στην Ελλάδα, το μηνιαίο κόστος του οποίου ήταν 20.000 ευρώ. Οι δυο τους ανέπτυξαν ακόμη πιο στενές σχέσεις κατά την παρουσία τους στην Ελλάδα. Και αυτός είναι ο λόγος που η ισπανική αστυνομία αποφάσισε να δώσει ελληνικό όνομα «Οίκος» στην επιχείρηση εξάρθρωσης, καθώς ο Ραούλ Μπράβο αγωνίστηκε στην Ελλάδα σε Ολυμπιακό, Άρη και Βέροια. Το ρεπορτάζ αναφέρει ακόμα ότι «ο Μπράβο είχε πάντα προβληματική συμπεριφορά με τις ομάδες που αγωνίστηκε και δεν είναι τυχαίο ότι στον Ολυμπιακό είχε προβλήματα ακόμη και με έναν τόσο ήρεμο προπονητή, όπως ο Ερνέστο Βαλβέρδε»!

Οσον αφορά παλιότερη εμπλοκή των δύο παικτών σε μια υπόθεση ναρκωτικών το 2003, με την κωδική ονομασία «DJ» η εφημερίδα γράφει ότι «δεν είχε λάβει μεγάλη έκταση όταν εξιχνιάστηκε. Οι δυο ποδοσφαιριστές είχαν προσαχθεί τότε μαζί με άλλα τρία άτομα. Ανάμεσα σ’ αυτά ήταν και γνωστός Dj (από τον οποίο πήρε την ονομασία η υπόθεση), καθώς εντοπίστηκαν 8,5 κιλά κοκαΐνης, 4.000 χάπια έκστασης, όπλα, χρήματα, υπολογιστές, διαβατήρια. Τον Ιανουάριο εκείνου του έτους οι αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο ένα AUDI TT κι ένα Toyota Yaris, ιδιοκτησίας των Αράντα και Ραούλ Μπράβο αντίστοιχα. Σ’ αυτά τα δύο οχήματα βρέθηκαν τα προαναφερθέντα αντικείμενα που κατάσχεσαν οι Αρχές. Οι δυο τους φαίνεται ότι είχαν συλλογή από πολυτελή αυτοκίνητα, μερικά από τα οποία φέρεται να τα είχαν αγοράσει από τον Ουρουγουανό πρώην φορ της Ντεπορτίβο, Ουάλτερ Παντιάνι. Το 2004 ο Ραούλ Μπράβο συνελήφθη εκ νέου να οδηγεί με κλεμμένη Mercedes. Στην υπόθεση DJ πάντως δεν βρέθηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος των δύο, που υποστήριξαν, ο μεν Μπράβο ότι είχε δώσει το αυτοκίνητο του στον ναρκέμπορο για να το πουλήσει, ενώ ο Αράντα ότι το είχε δανείσει σε έναν φίλο του που δεν είχε αυτοκίνητο εκείνες τις μέρες…».

Πειθαρχικές ποινές

Όπως αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ, σε ότι έχει να κάνει με τις πειθαρχικές ποινές των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο, αρχικά σημειώνουν ότι η Βαγιαδολίδ κινδυνεύει –αν όντως αποδειχθεί η ενοχή των παικτών της- με αφαίρεση μόνο τριών βαθμών όπως προβλέπει ο κανονισμός, από την φετινή τελική βαθμολογία της Πριμέρα, αλλά αυτό δεν την επηρεάζει, καθώς απέχει 4 βαθμούς από την επόμενη ομάδα (την Χιρόνα) και η οποία υποβιβάστηκε. Όπως μάλιστα αναφέρουν παράγοντες της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας, πιθανότατα, να είχαν σκεφτεί αυτό το σενάριο οι εμπλεκόμενοι και να είπαν πιο εύκολα το «ναι στο στήσιμο». Οι δε εμπλεκόμενοι ποδοσφαιριστές, κινδυνεύουν –πειθαρχικά πάντα- με πρόστιμο από 3.000 έως 30.000 ευρώ και με αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο για 2 έως 5 χρόνια.

Τέλος να σημειώσουμε ότι την Βαγιαδολίδ αγόρασε πέρσι ο παλιός μεγάλος βραζιλιάνος άσος ο Ρονάλντο (το “Φαινόμενο”) και ο οποίος λέγεται ότι περιμένει πρώτα την τελική έκβαση της υπόθεσης για να πάρει τις αποφάσεις του σχετικά με το το αν θα κρατήσει τις μετοχές του ή θα αποχωρήσει από τον σύλλογο… 

Διαβάστε επίσης: Είχε μπλεχτεί και σε υπόθεση ναρκωτικών ο Ραούλ Μπράβο!

Documento Newsletter