Μέση Ανατολή: «Έτοιμο το σχέδιο του Ισραήλ για αντίποινα στο Ιράν»

Μέση Ανατολή: «Έτοιμο το σχέδιο του Ισραήλ για αντίποινα στο Ιράν»

Το Ισραήλ έχει ετοιμάσει το σχέδιο για να απαντήσει στην επίθεση του Ιράν την 1η Οκτωβρίου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN που επικαλείται πληροφορίες από «πηγή με γνώση του θέματος». Παράλληλα, το αμερικανικό δίκτυο απευθύνθηκε στο ισραηλινό υπουργείο Άμυνας για σχολιασμό.

Σημειώνεται ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αλλά και Ισραηλινοί αξιωματούχοι φέρεται να ενημέρωσαν τις ΗΠΑ ότι τα αντίποινα στο Ιράν «θα περιοριστούν σε στρατιωτικούς στόχους και όχι σε πετρελαϊκές ή πυρηνικές εγκαταστάσεις».

Μιλώντας για την πυραυλική επίθεση από το Ιράν, ο Νετανιάχου είχε δηλώσει ότι η Τεχεράνη «θα πλήρωνε γι’ αυτή την επίθεση».

Νέοι βομβαρδισμοί στη Βηρυτό

Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές το πρωί της Τετάρτης είχαν στόχο νότια προάστια της Βηρυτού, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters, λίγες ώρες αφού οι ΗΠΑ προειδοποίησαν ότι είναι αντίθετες με το εύρος των επιθέσεων που εξαπολύει το Ισραήλ στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, εν μέσω αυξανόμενου αριθμού νεκρών και ανησυχιών για περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης στην περιφέρεια με τη συμμετοχή και του Ιράν.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Reuters ότι είδαν ένα σύννεφο καπνού. Λίγο νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός είχε ζητήσει από τους κατοίκους της συνοικίας Νταχίεχ να απομακρυνθούν, ενώ στη συνέχεια εξήγησε ότι διεξήγαγε πλήγμα εναντίον υπόγειας αποθήκης όπλων της Χεζμπολάχ.

Διαβάστε επίσης

Εκλογές ΗΠΑ: Ρεκόρ προσέλευσης σε πολιτεία κλειδί για τον Τραμπ – Ξεκίνησε η πρόωρη ψηφοφορία

Νέο ευρωπαϊκό ράπισμα για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα του Μητσοτάκη

Ανοχύρωτοι και νομικά ακάλυπτοι οι «ήρωες» εθελοντές πυροσβέστες – Ο άδικος χαμός των δύο νέων ανέδειξε τις μαύρες τρύπες στο φτηνό δόγμα Κικίλια

Το Ισραήλ σφυροκοπά τον Λίβανο – Τουλάχιστον 10 νεκροί και 15 τραυματίες

Εκτός ελέγχου η βία μεταξύ των ανηλίκων – Η κυβέρνηση ονειρεύεται καταστολή αντί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στη ρίζα του

Βουλιαγμένη: Εμπρησμός σε γνωστό εστιατόριο – Βρέθηκαν μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό

Mε σεβασμό στον Θανάση Καρτερό

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter