Έτοιμο για εκδίκηση το Ιράν μετά τη δολοφονία Χανίγιε: Υπόσχεται «σκληρή τιμωρία» ο Χαμενεΐ

Έτοιμο για εκδίκηση το Ιράν μετά τη δολοφονία Χανίγιε: Υπόσχεται «σκληρή τιμωρία» ο Χαμενεΐ

«Σκληρή τιμωρία» στο Ισραήλ υπόσχεται ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ, μετά τη δολοφονία του ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε στην Τεχεράνη τα ξημερώματα της Τετάρτης 31/7. Ο Χαμενεΐ τόνισε ότι το Ισραήλ παρείχε με την πράξη του το έδαφος για μια «σκληρή τιμωρία».

«Με την πράξη αυτή, το σιωνιστικό εγκληματικό καθεστώς προετοίμασε το έδαφος για μία σκληρή τιμωρία για το ίδιο και θεωρούμε ότι αποτελεί καθήκον μας να εκδικηθούμε για το αίμα που χύθηκε στο έδαφος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna.

Παράλληλα, ο Μοχζέν Ρεζαϊέ, ένας πρώην διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, προειδοποίησε ότι το Ισραήλ θα «πληρώσει βαρύ τίμημα» για τη δολοφονία του Χανίγιε, μετέδωσαν ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα δήλωση του πρώην αξιωματούχου του επίλεκτου σώματος των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Το Ιράν, ορκισμένος εχθρός του Ισραήλ, είναι σύμμαχος της Χαμάς και της λιβανικής Χεζμπολάχ, ανώτερο στέλεχος της οποίας σκοτώθηκε -σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό-, σε βομβαρδισμό που διεξήχθη το βράδυ της Τρίτης 30/7 σε νότιο προάστιο της Βηρυτού.

Από την πλευρά του, ο γιος του Ισμαήλ Χανίγιε, Αμπντούλ Σαλάμ, δήλωσε σύμφωνα με το Al Jazeera ότι η δολοφονία του πατέρα του δεν θα τερματίσει την αντίσταση των Παλαιστινίων ενάντια στο Ισραήλ.

«Ο πατέρας μου επέζησε από τέσσερις απόπειρες δολοφονίας κατά τη διάρκεια του πατριωτικού του αγώνα. Επιβεβαιώνουμε ότι αυτή η δολοφονία δεν θα αποτρέψει την αντίσταση, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθεί η ελευθερία».

Υπενθυμίζεται, ότι ο 62χρονος ηγέτης της Χαμάς, παραβρέθηκε την Τρίτη 30/07 στην Τεχεράνη στην τελετή ορκωμοσίας του νέου ιρανού προέδρου Μασούντ Πεζεσκιάν.

Η δολοφονία του Χανίγιε φέρνει τη Μέση Ανατολή πιο κοντά σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο από κάθε άλλη φορά.

Διαβάστε επίσης:

Η Τουρκία καταδικάζει την δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγιε – «Η κυβέρνηση Νετανιάχου δεν στοχεύει στην ειρήνη»


Greek mafia: Στην ΕΛΑΣ θάβουν τα κινητά για να μην… κελαηδήσουν


Σήμερα η απόφαση για τους δύο κατηγορούμενους στη δίκη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβάζ


Ραγδαίες εξελίξεις: Δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη ο ηγέτης Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε


Ο Άδωνης και το διαζύγιο Ν∆ µε τους ψηφοφόρους της


Καιρός: Μικρή ανάσα δροσιάς και νέα άνοδος από την Παρασκευή – Αναλυτική πρόγνωση

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter