Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Ένα συναρπαστικό ραντεβού στ’ αστέρια

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Ένα συναρπαστικό ραντεβού στ’ αστέρια
Θεοφάνης Ματσόπουλος

Το Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης του ΙΑΑΔΕΤ/Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών διοργανώνει τριήμερο εκδηλώσεων στις 12-13-14/7 (ώρες 18.00 – 22.00) σε συνεργασία με το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο On-the-Go (OTG) και την Ελληνική Ερασιτεχνική Αστρονομική Ένωση (ΕΕΑΕ).

Από την Πεντέλη στρέφονται τα τηλεσκόπια στον ουράνιο θόλο για ένα ταξίδι στον αττικό ουρανό με προμετωπίδα το ιστορικό τηλεσκόπιο Newall (έτος κατασκευής 1869) με συνοδοιπόρους τα τηλεσκόπια της Αστρονομικής Ένωσης και συντροφιά το ψηφιακό πλανητάριο όπου με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα συμπληρώνεται το παζλ μιας αξέχαστης εμπειρίας.

Το πρόγραμμα ξεκινά από τις 18:00 και περιλαμβάνει παρατήρηση του Ήλιου, προβολή ψηφιακής ταινίας αστρονομικού περιεχομένου στον ειδικό θόλο του φορητού πλανηταρίου, παρατήρηση της Σελήνης μέσω του ιστορικού τηλεσκοπίου NEWALL (κατασκευάστηκε το 1869) και παρατηρήσεις μακρινών αντικειμένων με τα φορητά τηλεσκόπια της Ελληνικής Ερασιτεχνικής Αστρονομικής Ένωσης.

Κρατήσεις θέσεων στον σύνδεσμο https://tickets.astro.noa.gr/product/kep-planetarium-on-the-go/ καθώς και στο 6946934076.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter