«Εθνική» υπόθεση

«Εθνική» υπόθεση

Η νίκη-πρόκριση του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ επί της Λανς αποτελεί μονόδρομο όχι μόνο για τους «πράσινους» αλλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Κι αυτό γιατί αν το «τριφύλλι» προσπεράσει το γαλλικό εμπόδιο, θα καταφέρει να μπει στη νεοσύστατη φάση των ομίλων του Conference League, κάτι που σημαίνει ότι η Ελλάδα θα έχει τρεις εκπροσώπους στο νέο πρότζεκτ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Τον κάτοχο του Conference League Ολυμπιακό, τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων του Europa League (ούτε με… θαύμα δεν μπορεί η Σάμροκ Ρόβερς να τον αποκλείσει στη ρεβάνς του 4-0) και τον κυπελλούχο Παναθηναϊκό στο αντίστοιχο «πρωτάθλημα» του Conference, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε βαθμούς, πρεστίζ, χρήμα για τους ίδιους τους συλλόγους αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Με τρεις ομάδες στο νέο πρότζεκτ της UEFA η Ελλάδα θα έχει μίνιμουμ 22 παιχνίδια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κι αυτό σημαίνει ότι έχει την πολύ μεγάλη ευκαιρία να πετύχει τη μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών στην ιστορία της σε μία σεζόν. Κι αυτό θα φέρει όχι απλώς άνοδο αλλά ολόκληρο άλμα στη βαθμολογία των χωρών της UEFA, στην οποία τώρα βρισκόμαστε στη 15η θέση και κυνηγάμε τη Δανία που συνεχίζει, εκτός απροόπτου, με δύο ομάδες στην Ευρώπη. Αν ο Παναθηναϊκός δεν καταφέρει να αποκλείσει τη Λανς, αποχαιρετάει την Ευρώπη και αφήνει την Ελλάδα με μόνο δύο ομάδες στις διοργανώσεις, τη στιγμή που μας κυνηγάει στη βαθμολογία η Σκωτία με τρεις ομάδες και πολλές πιθανότητες να μας ξεπεράσει.

Γι’ αυτούς τους λόγους ο Παναθηναϊκός καλείται να ξεπεράσει τη Λανς και να θυμηθεί ξανά τον παλιό καλό εαυτό του, τότε που έκανε καταπληκτικές ευρωπαϊκές πορείες. Ας μη πάει λοιπόν χαμένη και η φετινή ευκαιρία του ελληνικού ποδοσφαίρου όπως πέρυσι, που όλοι οι εκπρόσωποί μας είχαν τεράστια ευκαιρία να μπουν σε ομίλους αλλά δεν τα κατάφεραν. Ηδη είχαμε φέτος μια μεγάλη απώλεια-έκπληξη με τον αποκλεισμό της ΑΕΚ, ας μην υπάρξει και δεύτερη.

Διαβάστε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα η Αθηνά Λινού – Δικαίωση Πολάκη

Γαλάζια «πυρά» για τα νεκρά ψάρια στον Βόλο: Ψευτοπολιτικάντηδες παραιτηθείτε αν έχετε λίγη μπέσα…

Κακοκαιρία: Έρχεται «προχωρημένο φθινόπωρο» με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι – Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο «κόκκινο» (LIVE)

Εξαφάνιση 28χρονου Καρδίτσα: Εντοπίστηκε σορός κοντά στο σημείο που χάθηκε – Οι πρώτες πληροφορίες

«Sounion»: Καμπανάκι από το Πεντάγωνο για το ελληνικό τάνκερ – «Διαρροή πετρελαίου στην Ερυθρά Θάλασσα»

Oasis: Η ατάκα για Πούτιν, ο τρομακτικός Τραμπ και η Βρετανία που είναι σκ..ά – Όταν οι Λίαμ και Νόελ Γκάλαχερ μίλησαν για πολιτική

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter