Έθαψαν τα προβλήματα σε πέντε πόντους χιόνι

Αν άκουγε κανείς την Τετάρτη, την επομένη της επιδρομής της Μήδειας, τα κανάλια της ελληνικής τηλεόρασης θα νόμιζε ότι ζει τουλάχιστον στην Αυστρία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο μηχανισμός του κράτους είχαν δουλέψει άψογα και είχαν καταφέρει να αντιμετωπίσουν όλες τις συνέπειες, εκτός κάποιων «ασήμαντων» λεπτομερειών, που είχε προκαλέσει η κακοκαιρία.

Όπου «ασήμαντες» λεπτομέρειες κατά τους άριστους του Κυριάκου η διακοπή ρεύματος για τρεις ημέρες στη βορειοανατολική Αττική, η διακοπή της ηλεκτροδότησης στην ίδια περιοχή για τουλάχιστον 24 ώρες, ο μη καθαρισμός των δρόμων από το χιόνι στις συνοικίες της πρωτεύουσας, εκτός βέβαια από τις οδούς που οδηγούν στην κατοικία του πρωθυπουργού, η διακοπή του ηλεκτρικού για πρώτη φορά στην ιστορία του από την Αττική έως την Κηφισιά, η παντελής έλλειψη Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, εκτός Μετρό και το κόψιμο της Ελλάδας στα δύο με την απαγόρευση κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Αυτά τα ολίγα που δεν απασχόλησαν σοβαρά τον ανέμελο Κυριάκο που βγήκε να πιεί τον εσπρέσο του στο Da Capo του Κολωνακίου, βεβαίως, βεβαίως, δικαιολογούμενος ότι πρόκειται για κακοκαιρία 20ετίας. Μόνο που το Αστεροσκοπείο Αθηνών είχε άλλη άποψη και εξέθεσε τους «άριστους» κάνοντας λόγο για όχι πρωτόγνωρο φαινόμενο για την περιοχή της Αττικής.

Τον πρωθυπουργό όμως δεν απασχολεί ούτε η πίεση που δέχεται τις τελευταίες ημέρες το ΕΣΥ ούτε ότι ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας ζητά να αναπτυχθούν 15 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ COVID στο Λεκανοπέδιο, 10 στο Αττικό Νοσοκομείο και 5 στο Θριάσιο. Μάλιστα ζητάει να μετακινηθούν γιατροί από άλλα νοσοκομεία για να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι επιπλέον ΜΕΘ, γιατί όπως είναι γνωστό η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να ενισχύσει το ΕΣΥ κάνοντας προσλήψεις.

Προκλητικότατα μάλιστα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη πολύς Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επανέλαβε ότι θα ξαναέκλεινε την εθνική οδό και ότι είναι χωρίς ρεύμα μόλις 10.000 νοικοκυριά.

Θράσος, ανευθυνότητα και αδιαφορία απέναντι στον πολίτη. Αυτές είναι οι μοναδικές ιδιότητες αυτής της κυβέρνησης, η οποία για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι να περνούν καλά τα στελέχη της και οι φίλοι τους, θάβοντας τα προβλήματα σε πέντε πόντους χιόνι.

Μόνο που αυτό έλιωσε γρήγορα και πλέον ακόμα και νεοδημοκράτες διαμαρτύρονται ανοιχτά για τις πράξεις και τη συμπεριφορά της.