ΕΣΥ υπό διάλυση: «Βούλιαξε» το Αττικόν, 126 ράντζα μετά από εφημερία – Νέα καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ (Video)

Ξαναβγήκαν τα ράντζα στο Αττικό Νοσοκομείο όπως φαίνεται σε φωτογραφίες και βίντεο που δίνει στην δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ. Μετά από εφημερία το νοσοκομείο ανέπτυξε 126 ράντζα, ενώ τέσσερις ώρες μετά το πέρας της εφημερίας ασθενείς που έκαναν εισαγωγή στα επείγοντα παραμένουν μέχρι να βρεθεί ράντζο ή κρεβάτι, καταγγέλλει ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Νοσοκομείο Αττικό: Βούλιαξε με 126 ράνζτα μετά από εφημερία

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει ο κ. Γιαννάκος: «έχουν αναπτυχθεί μέχρι στιγμής 126 ράντζα και 4 ώρες μετά τη λήξη της εφημερίας παραμένουν ασθενείς που εισήχθησαν στα επείγοντα μέχρι να βρεθεί ράντζο ή κρεβάτι. Η αναμονή για εξέταση ξεπέρασε τις 6 ώρες. Η απίστευτη επισκεψιμότητα έχει να κάνει κυρίως με παθολογικά περιστατικά. Προσήλθαν για εξέταση 872 ασθενείς και έγιναν 210 εισαγωγές έως τώρα. Με ΕΚΑΒ διακομίσθηκαν 156 ασθενείς και εισήχθησαν οι 100 πολύ περισσότεροι από άλλες εφημερίες. Οι υπόλοιποι 110 που εισήχθησαν προσήλθαν με δική τους επιλογή».

Τονίζει δε ότι «για την κατάσταση αυτή δεν φταίει το Αττικό. Το 52% των ασθενών που προσέρχονται και εισάγονται είναι από την περιφέρεια. Αυτό δείχνει ότι πολλά νοσοκομεία της περιφέρειας δεν μπορούν να συγκρατήσουν τους ασθενείς λόγω σοβαρών ελλείψεων προσωπικού. Τα παθολογικά νοσοκομειακά κρεβάτια συνολικά δεν επαρκούν πανελλαδικά. Και ακόμη δεν είναι χειμώνας με την έξαρση των ιώσεων. Ασθενείς ολοκληρώνουν τη νοσηλεία τους εντός των νοσοκομείων σε πολύ περισσότερες ημέρες λόγω καθυστερήσεων των διαγνωστικών εξετάσεων που απαιτούνται ή χειρουργικών επεμβάσεων».

Παράλληλα, καταγγέλλει ότι η διαχείριση των παθολογικών περιστατικών μετατρέπεται σε Γολγοθά. «Όσα νοσοκομεία δεν έχουν ράντζα γεμίζουν χειρουργικές κλινικές με παθολογικά περιστατικά. Φυσικά έτσι αυξάνεται ο δείκτης ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων».

Διαβάστε επίσης

Λίβανος: Κύμα προσφύγων μετά την ισραηλινή επίθεση – Πάνω από 100.000 διέφυγαν στη Συρία

Καιρός: Προ των πυλών νέο κύμα κακοκαιρίας και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας (Video)

Ένα email της Καρυστιανού θα προκαλέσει πονοκέφαλο στη φον ντερ Λάιεν και τη Μέτσολα

To εγκληματικό modus operandi στο αμαρτωλό ΑΤ

Άρθρο του Στέφανου Κασσελάκη στο Documento: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ

Το Ισραήλ βομβάρδισε το κέντρο της Βηρυτού – Ισραηλινά τανκς στα σύνορα με Λίβανο (Photos -Video)