ΕΣΥ σε κατάρρευση: Κατσαρίδες, υγρασία, απαξίωση και εκμετάλλευση στο νοσοκομείο Άμφισσας (Photos)

ΕΣΥ σε κατάρρευση: Κατσαρίδες, υγρασία, απαξίωση και εκμετάλλευση στο νοσοκομείο Άμφισσας (Photos)

Γραφική έχει καταντήσει η φράση «τραγική η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας» που δυστυχώς αποτυπώνει την άθλια καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ΕΣΥ. Κινδυνεύοντας, λοιπόν, να χαρακτηριστούμε γραφικοί από τους γνωστούς άγνωστους που απαξιώνουν κάθε προσπάθεια ανάδειξης των προβλημάτων στο δημόσιο σύστημα υγείας αναδεικνύουμε το τι συμβαίνει στο νοσοκομείο Άμφισσας, το μοναδικό στον νομό Φωκίδας. Από πού να αρχίσει κανείς και πού να τελειώσει.

Το υποστελεχωμένο νοσοκομείο στέλνει τα γνωστά «εντέλλεσθε» στους αγροτικούς γιατρούς που υπηρετούν στο κέντρο υγείας και στα περιφερειακά ιατρεία αντίστοιχα 20 και 50 χιλιόμετρα μακριά, χωρίς καν να τους πληρώνει τα οδοιπορικά. Μάλιστα, νεαροί στην πλειοψηφία τους γιατροί καλούνται να περιθάλψουν βαριά περιστατικά χωρίς να έχουν την απαιτούμενη εμπειρία, ρισκάροντας έτσι –χωρίς την θέλησή τους- την ομαλή έκβαση της υγείας των ασθενών. Ο κύριος υπουργός φυσικά κωφεύει και θεωρεί όποιους αναδεικνύουν την πληθώρα προβλημάτων έναν «στενό πυρήνα αριστερών γιατρών».

Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους

Επειδή ως λαός λατρεύουμε τους αριθμούς δείτε αυτό: για 17 θέσεις ιατρών που καλούνται να εφημερεύουν με εντέλλεσθε στο νοσοκομείο, υπάρχουν μόνο 8. Πώς άλλωστε να έρθει κάποιος αγροτικός όταν ξέρει τις επικρατούσες συνθήκες. Βέβαια, πώς να έρθουν και οι ασθενείς θα σας πούμε εμείς όταν οι συνθήκες εφημέρευσης είναι κάτι παραπάνω από άθλιες.

Με μια γρήγορη βόλτα στα δωμάτια θα δει κανείς σπασμένα σιφόνια και ποικιλία εντόμων και τρωκτικών να αναδύονται από μέσα, κατσαρίδες αράχνες και άλλα. Θα δει δωμάτια με ετοιμόρροπους τοίχους από την υγρασία, που στοιχίζουν ακόμα και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Θα αντικρύσει μια εικόνα εγκατάλειψης. Θα δει τα κλιματιστικά που δεν έχουν συντηρηθεί και δεν δουλεύουν σωστά παρά τον καύσωνα. Θα δει κρεβάτια παλιά με σημάδια που μαρτυρούν την παλαιότητά τους και φυσικά την ακαταλληλότητά τους. Αυτά και άλλα πολλά.

Βέβαια τα ζητήματα δεν τελειώνουν εδώ. Φανταστείτε πως πολλές φορές το βραδινό φαγητό βρίσκετε στον πάγκο της κουζίνας από το μεσημέρι. Εικόνες και δεδομένα που κάνουν τους ανθρώπους να ντρέπονται που είναι γιατροί στην Ελλάδα.

 

 

 

 

Ετικέτες

Documento Newsletter