ΕΣΥ σε διάλυση: Με ψυχιάτρους ενηλίκων καλύπτουν τα κενά στην παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ

ΕΣΥ σε διάλυση: Με ψυχιάτρους ενηλίκων καλύπτουν τα κενά στην παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ

Συνεχίζεται η τακτική των πρόχειρων λύσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο ΕΣΥ. Στο ΠΑΓΝΗ αυτή τη φορά,λόγω ελλείψεων προσωπικού στην παιδοψυχιατρική κλινική, επιχειρούν να καλύψουν τα κενά στην παιδοψυχιατρική κλινική,με ψυχολόγους ενηλίκων.

Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος χτυπά καμπανάκι για το «προσωρινό» μέτρο της εφημέρευσης ψυχιάτρων ενηλίκων, κάνοντας λόγο για μια «επισφαλή και επικίνδυνη τακτική».

Συγκεκριμένα, με επιστολή στον πρόεδρο του ΚΕΣΥ και κοινοποίηση στον υπουργείο Υγείας, στην ΔΥΠΕ Κρήτης και στην πρόεδρο της Ψυχιατριακής Εταιρείας Ελλάδος επισημαίνει ότι «βάσει της κείμενης νομοθεσίας οι ειδικότητες της Ψυχιατρικής Ενηλίκων και της Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων είναι διακριτές, με διαφορετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο εστιάζει στις ανάγκες του πληθυσμού στον οποίο απευθύνεται η κάθε ειδικότητα».

 

«Καθίσταται σαφές ότι η εφημέρευση ψυχιάτρων σε τμήματα ψυχιατρικής παιδιών και εφήβων (και το αντίστροφο φυσικά) αποτελεί μια επισφαλή και επικίνδυνη τακτική και η οποία στερεί στους ανήλικους το δικαίωμα του να απολαμβάνουν την βέλτιστη και ενδεδειγμένη ιατρική φροντίδα»

Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος καταγγέλει το γεγονός ότι για το συγκεκριμένο θέμα «δεν ενημερώθηκε, ούτε συνεδρίασε η αρμόδια Επιτροπή Ψυχικής Υγείας του ΚΕΣΥ» ενώ τέλος ζητά την άμεση ανάκληση του μέτρου και την έναρξη διαλόγου με τους αρμοδίους προκειμένου να βρεθεί ουσιαστική και μόνιμη λύση.

Διαβάστε επίσης:

Δακρυγόνα και ΜΑΤ κατά εκπαιδευτικών που διαμαρτύρονταν για τις συγχωνεύσεις τμημάτων και την υποβάθμιση των σχολείων (Photos)

ΠΑΓΝΗ: Εβαλαν λουκέτο στο αμφιθέατρο για να μην γίνει η παγκρήτια σύσκεψη εργαζομένων και νοσοκομειακών γιατρών

Συναγερμός στη Νέα Φιλαδέλφεια: Έπεσε κολώνα στη μέση του δρόμου – Τραυματίστηκε γυναίκα (Video)

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter