«Εσύ είσαι με μας ή με τους άλλους;» – Τι κι αν άλλαξε σύνθεση η ΚΕΔ, τα «μαγειρέματα» καλά κρατούν

«Εσύ είσαι με μας ή με τους άλλους;» – Τι κι αν άλλαξε σύνθεση η ΚΕΔ, τα «μαγειρέματα» καλά κρατούν

Τι κι αν άλλαξε σύνθεση η ΚΕΔ, τα «μαγειρέματα» για τους νέους πίνακες διαιτητών, βοηθών και διεθνών καλά κρατούν

Το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 1 ξεκίνησε χτες και συνεχίζεται σήμερα με τα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής, αλλά το έργο που θα παρακολουθήσουμε και φέτος δεν θα αλλάξει και θα το ξαναδούμε όπως κάθε χρόνο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δηλαδή θα κουραστούμε πάλι να ακούμε ή να διαβάζουμε για φωνές κατά της διαιτησίας από όλους. Γιατί αυτή ήταν και παραμένει ο εύκολος στόχος που ξεπλένει κάθε αμαρτία.

Οπως κάθε χρόνο λοιπόν έτσι και φέτος οι φωνές και οι διαμαρτυρίες των ΠΑΕ ξεκίνησαν αμέσως μόλις ανακοινώθηκαν οι νέοι πίνακες διαιτητών και βοηθών και πολύ πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ηδη υπάρχουν ομάδες που εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους είτε επίσημα είτε μέσω διαρροών για τους πρώτους ορισμούς στα παιχνίδια τους. Ο Αστέρας Τρίπολης μάλιστα απειλούσε έως προχτές τουλάχιστον ότι μπορεί και να μην κατέβαινε να αγωνιστεί στο αποψινό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ εξαιτίας του ορισμού του Τάσου Σιδηρόπουλου επειδή έχει πολλά παράπονα από τις διαιτησίες του στο παρελθόν. Γκρίνιες και μουρμουρητά ακούστηκαν ακόμη από το περιβάλλον του Ολυμπιακού για τον ορισμό του Παπαδόπουλου στο χτεσινό παιχνίδι με τον Βόλο αλλά και από το περιβάλλον της ΑΕΚ για τον ορισμό του Ζαμπαλά στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ.

Φύγε εσύ, έλα εσύ

Είναι αποδεδειγμένο ότι κάθε χρόνο ανάλογα με το ποιες ΠΑΕ κάνουν κουμάντο στην ΕΠΟ, συνεπώς και στην ΚΕΔ, έχουμε και αλλαγές προσώπων στους πίνακες. «Μέσα όσοι είναι με εμάς, έξω όσοι είναι με τους απέναντι». Μέχρι πέρυσι κουμάντο στην ΕΠΟ έκαναν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και είχαν λόγο στους πίνακες. Φέτος το πάνω χέρι πήραν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός και είχαμε πάλι αλλαγές. Εννοείται ποτέ με αξιοκρατικά κριτήρια. «Εσύ με ποιον είσαι, με μας ή με τους άλλους;» είναι το βασικότερο κριτήριο όλων!

Συνεπώς οι νέοι πίνακες είχαν και φέτος μεγάλες εκπλήξεις, κυρίως για το γεγονός ότι έμειναν εκτός δύο διεθνείς, οι Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) και Μανούχος (Αργολίδας), ενώ τους ακολούθησαν οι Γκάμαρης (Αθηνών), Περράκης (Αθηνών), Ματσούκας (Αιτ/νιας), Ανδριανός (Αχαΐας), Βάτσιος (Δυτ. Αττικής), Μαλούτας (Ημαθίας), Γκορτσίλας (Μακεδονίας).

«Το περιμέναμε. Θα αναζητήσουμε τα αίτια. Διάβασα ότι μου χρεώνουν την ιστορία με τους μεθυσμένους Πολωνούς διαιτητές. Το είδα με τα μάτια μου. Ημουν αποδεκτός από τις ομάδες. Εφτά χρόνια με όλες τις ΚΕΔ ήμουν πρώτος στους ορισμούς. Με σπίλωσαν για να το κάνουν πιο εύκολο. Ξενέρωσα…» δήλωσε μεταξύ άλλων στην ΕΡΑ Σπορ ο Διαμαντόπουλος, ενώ από τη πλευρά του ο Μανούχος είπε: «Το μάθαμε στην Κροατία μόλις προσγειωθήκαμε για ένα ευρωπαϊκό ματς. Το όνομά μου γραφόταν από τον Μάιο σε σάιτ οπαδικού περιεχομένου. Στον αγώνα Κηφισιά – Ολυμπιακός η απόδοσή μου δεν ήταν η καλύτερη. Δεν μπορείς να καταδικάσεις κάποιον για ένα ματς μέσα σε έξι χρόνια. Ηταν σοβαρό το λάθος σε εκείνο το παιχνίδι, αλλά πήρα και σωστές αποφάσεις. Πιθανόν το ματς Ατρόμητος – ΑΕΚ με τα κομμένα δοκάρια να ήταν καταδικαστικό».

«Ψηλά το κεφάλι»

Ακόμη ένας διαιτητής που βγήκε από τον πίνακα της ΣΛ1, ο Ανδρ. Γκάμαρης, δήλωσε ότι σταματάει τη διαιτησία. «Δύο λέξεις. Ταξίδι, προορισμός. Δεν χωράνε δακρύβρεχτα. Δεν μου πάνε. Οσοι ήταν δίπλα και κοντά μου το ξέρουν και με ξέρουν καλά. Και δεν τα σηκώνει και ο χώρος. Δεν θα κουράσω. Μόνο για τα νέα παιδιά που μπήκαν πρόσφατα ή θέλουν να μπουν στον χώρο. Που έχουν στόχους και όνειρα. Να κρατάτε ψηλά το κεφάλι, να παλεύετε για πάρτη σας και μόνο και κανένας δεν θα σας χαριστεί».

«Ανέστησαν» παρατηρητή

Πέρα από τη μεγάλη κατηγορία, «μαγειρέματα» γίνονται και στη ΣΛ2 αλλά και στη Γ΄ Εθνική. Ειδικά στην τελευταία φέτος χάθηκε η μπάλα, καθώς στον πίνακα παρατηρητών διαιτησίας έβαλαν τον Χρήστο Χανιωτάκη (Ηρακλείου), ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο του 2024, ενώ στον πίνακα των διαιτητών έβαλαν και δύο ρέφερι που έχουν σταματήσει τη διαιτησία.

Διαβάστε επίσης:

 

Καιρός: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και μεγάλη συχνότητα κεραυνών

«Πόσο είναι το “πολύ”, κύριε Μητσοτάκη;»

Καιρός: Απότομη αλλαγή με βροχές, καταιγίδες και κεραυνούς – Πού θα είναι ισχυρά τα φαινόμενα

Πυρκαγιά στην Αττική: Ψάχνουν ακόμη να βρουν το «επιτελικό κράτος»

Χαλκιδική: Ο «Ρώσος» και η συμμορία του «Τάκι» – Τα σενάρια για τους πυροβολισμούς σε γνωστό beach bar (Video)

ΑΑΔΕ, ώρα για επανασχεδιασμό;

Απόψε η πανσέληνος Αυγούστου: Γιατί ονομάζεται «φεγγάρι του Οξύρρυγχου»

Με πύρινες μπούρδες δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα

Το κουίζ του Παύλου Πολάκη: «Περιμένω απαντήσεις μέχρι τις 12»

Τήλος: 50 ημερών προσφυγόπουλο ήταν τρεις ημέρες αποκλεισμένο στο βουνό – Η συγκλονιστική διάσωση του Ιωνά (Photos-Video)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter