Εστρωσαν πράσινο χαλί στην πρόεδρο των σκανδάλων

Εστρωσαν πράσινο χαλί στην πρόεδρο των σκανδάλων

Με τη στήριξη των Πρασίνων η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εξασφάλισε την επανεκλογή της στο «τιμόνι» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για άλλα πέντε χρόνια. Ο μυστικός χαρακτήρας της ψηφοφορίας καθιστά αδύνατο να εξακριβωθεί ποιος ψήφισε υπέρ και ποιος κατά. Ομως η εκτεταμένη αναφορά της στην πράσινη βιομηχανική συμφωνία σε ομιλία που εκφώνησε υποδηλώνει ότι οι Πράσινοι ήταν οι ρυθμιστές του αποτελέσματος, παρά τις φήμες για επικράτηση-θρίλερ.

Η πολιτική καριέρα της προέδρου της Κομισιόν, που έχασε την υπόθεση διαφάνειας των συμβάσεων εμβολίων για την Covid-19 μία μέρα πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία, επισκιάστηκε από μια σειρά από σκάνδαλα.

Σε αυτά περιλαμβάνονται προεκλογικά ρουσφέτια, «ύποπτα» SMS με τον CEO της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά (το λεγόμενο «Pfizer-gate») και αδιαφανείς αναθέσεις συμβολαίων πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε μεγάλες συμβουλευτικές εταιρείες. Αλλά το γεγονός ότι η «Ούσι» –το χαϊδευτικό του ονόματός της στα γερμανικά– είναι μπλεγμένη σε έναν ιστό σκανδάλων με οσμή διαφθοράς δεν πτόησε την ευρωδεξιά, τους ευρωσοσιαλιστές ούτε τους ευρωπράσινους να την ξαναψηφίσουν. Μάλιστα πέτυχε μεγαλύτερη πλειοψηφία (401 ψήφοι) απ’ ό,τι το 2019 (383 ψήφοι), ίσως επειδή δεν υπήρχε plan B και γιατί ενδεχομένως πολλοί από τους νεοεκλεγέντες ευρωβουλευτές δεν ήθελαν να διακινδυνεύσουν μια θεσμική κρίση στην ΕΕ εν μέσω καλοκαιριού. Μ.Κ.

Διαβάστε επίσης:

Ρέθυμνο: Κάλεσαν 80χρονο ιδιώτη γιατρό για εφημερίες στο Νοσοκομείο!

Αυλώνα: Ενας νεκρός και δύο τραυματίες από σύγκρουση φορτηγού με βαν

Ηράκλειο: Οι δράστες του άγριου ξυλοδαρμού του Ελληνοκαναδού ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter