Έσφιξε το καλεντάρι

Έσφιξε το καλεντάρι

Είδος υπό εξαφάνιση οι ελεύθερες ημερομηνίες σε μια σεζόν που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Μαΐου

Η τραγωδία των Τεμπών που οδήγησε στην αναβολή των ημιτελικών του Κυπέλλου και ο επανορισμός του μη διεξαχθέντος αγώνα Ατρόμητος – ΑΕΚ τροποποιεί το καλεντάρι για το υπόλοιπο της περιόδου. Το πρόγραμμα είναι σφιχτό και πλέον δεν χωρούν άλλες αναβολές για να ολοκληρωθούν στην ώρα τους οι εγχώριες διοργανώσεις.

Η ποδοσφαιρική χρονιά τελειώνει παραδοσιακά με τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου, ο οποίος έχει οριστεί στις 20 Μαΐου και δεν μπορεί να μετατεθεί σε άλλη ημερομηνία καθώς ακολουθούν επίσημα παιχνίδια της εθνικής ομάδας για τα προκριματικά του Euro 2024.

Την περασμένη Τετάρτη ήταν προγραμματισμένο από την ΕΠΟ να διεξαχθούν οι ημιτελικοί του Κυπέλλου Ολυμπιακός – ΑΕΚ και Λαμία – ΠΑΟΚ. Η κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος λόγω του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη και η ομοσπονδία ανέβαλε τους ημιτελικούς όπως και όλους τους αγώνες των διοργανώσεων ευθύνης της. Αρχικά υπήρξαν κάποιες φωνές που έλεγαν να διεξαχθούν κανονικά οι αγώνες σε Φάληρο και Λαμία «επειδή το καλεντάρι δεν θα βγει», αλλά οι ομάδες το μεσημέρι της «μαύρης» Τετάρτης ειδοποιήθηκαν ότι δεν θα κατέβουν να αγωνιστούν.

Την ίδια ημέρα ανακοινώθηκε και η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για την πολυσυζητημένη υπόθεση της μη διεξαγωγής του αγώνα Ατρόμητος – ΑΕΚ στο Περιστέρι επειδή τα δοκάρια της μίας εστίας ήταν κοντύτερα. Πρωτόδικα η γηπεδούχος ομάδα δικαιώθηκε και ο αθλητικός δικαστής είχε αποφασίσει τον επανορισμό του αγώνα. Η ΑΕΚ κατέθεσε έφεση στο δευτεροβάθμιο όργανο, η οποία απορρίφθηκε. Το πρωτάθλημα οδεύει προς την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, οπότε για τη λίγκα ήταν μονόδρομος να ορίσει το παιχνίδι του Περιστερίου την επόμενη Τετάρτη 8 Μαρτίου (17.30). Πρακτικά αυτό

σημαίνει ότι την ίδια ημέρα δεν μπορεί να διεξαχθεί ο ημιτελικός Ολυμπιακός – ΑΕΚ, η ρεβάνς δηλαδή του 3-0 της Νέας Φιλαδέλφειας. Τη συγκεκριμένη ημερομηνία ορίστηκε ήδη από την ΕΠΟ ο πρώτος ημιτελικός της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ (19.00), ο οποίος είχε αναβληθεί άλλη μία φορά λόγω χιονόπτωσης.

Αυτό που απομένει είναι να οριστεί σε ποιες ημερομηνίες θα διεξαχθούν οι ρεβάνς του Κυπέλλου. Ενα σενάριο είναι τα παιχνίδια να γίνουν τη Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Πέμπτη, εκτός κι αν η Σούπερ Λίγκα αποφασίσει να μεταφέρει την 1η αγωνιστική των πλέι οφ και των πλέι άουτ, τα οποία, σύμφωνα με το καλεντάρι, ξεκινούν το διήμερο 18-19 Μαρτίου, οπότε θα ελευθερωθούν οι συγκεκριμένες ημερομηνίες. Κενό υπάρχει στις 15 του μήνα, αλλά η ΑΕΚ δεν πρόκειται να δεχτεί καθώς το πρόγραμμά της είναι ιδιαίτερα βαρύ. Σήμερα παίζει με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, την Τετάρτη στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο και την επόμενη Κυριακή υποδέχεται στο ντέρμπι κορυφής τον Ολυμπιακό.

Οι ημερομηνίες από τις 20 μέχρι τις 28 Μαρτίου είναι κλειδωμένες από την UEFA για αγώνες εθνικών ομάδων. Μετά την άνοδο στη League B του Nations League η εθνική ανδρών ξεκινάει την προσπάθειά της για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024. Η «γαλανόλευκη» θα κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαρτίου στο στάδιο Αλγκάρβε στη Φάρο της Πορτογαλίας απέναντι στο Γιβραλτάρ για τον 2ο προκριματικό όμιλο, ενώ στις 27 Μαρτίου η εθνική μας θα αντιμετωπίσει σε φιλικό τη Λιθουανία. Για τα προκριματικά του Euro, στις 16 Ιουνίου η εθνική υποδέχεται την Ιρλανδία και τρεις ημέρες αργότερα αντιμετωπίζει τη Γαλλία στο Παρίσι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter