Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι χτύπησαν ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο

Πηγή φωτογραφίας: marinetraffic.com

Νέο θρίλερ στην Ερυθρά Θάλασσα. Οι Χούθι χτύπησαν το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο «STAR NASIA» με σημαία των Νησιών Μάρσαλ, το οποίο βρισκόταν σε απόσταση περίπου 53 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά του Άντεν της Υεμένης και έπλεε προς νότο.

Συγκεκριμένα, το ελληνόκτητο πλοίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου μετά από έκρηξη, ενώ έχουν ενημερωθεί οι τοπικές Αρχές. Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες ή ζημιές.

Tο πλήρωμα είναι όλοι Φιλιππινέζοι και κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν υπάρχει κάποιος Έλληνας ανάμεσά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο κατευθυνόταν στην Ινδία προερχόμενο από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ανέφερε έκρηξη σε απόσταση 50 μέτρων από τη δεξιά πλευρά του.

Η ενημέρωση του θαλάμου έγινε από το σήμα κινδύνου που εξέπεμψε το πλοίο στις 13:15.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για χτύπημα με νάρκη, αλλά νεότερες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πρόκειται για ρουκέτα, λόγω της απόστασης του σημείου όπου έχουν προκληθεί οι υλικές ζημιές σε σχέση με την επιφάνεια της θάλασσας.

Το πλοίο αυτό δεν ήταν το μοναδικό που χτυπήθηκε την Τρίτη. Νωρίτερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ανακοινώθηκε ότι πλοίο γενικού φορτίου, νηοκτησίας Ηνωμένου Βασιλείου, υπό σημαία Μπαρμπάντος, υπέστη μικρές υλικές ζημιές από μη επανδρωμένο αεροσκάφος, ενώ έπλεε 91 χιλιόμετρα της Χοντέιντα της Υεμένης.

Ετικέτες