Ερυθρά Θάλασσα: Επίθεση των Χούθι σε πλοίο που διαχειρίζεται ελληνική ναυτιλιακή – Τι ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ

Επίθεση εναντίον πλοίου σημαίας Νήσων Μάρσαλ, το οποίο διαχειρίζεται ελληνική εταιρεία, σημειώθηκε την Πέμπτη στην Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με ανακοίνωση της CENTCOM.

Το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή, ανέφερε σχετικά: «Στις 21:00 (ώρα Σανάα) το βράδυ της 18ης Ιανουαρίου, οι Χούθι εκτόξευσαν δύο αντιβαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του πλοίου Chem Ranger, με σημαία Νήσων Μάρσαλ, ιδιοκτησίας ΗΠΑ, το οποίο διαχειρίζεται ελληνική εταιρεία».

Οι Χούθι ανέλαβαν τις πρώτες πρωινές ώρες την ευθύνη για τα πλήγματα εναντίον του πλοίου. Από την επίθεση δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, ούτε υλικές ζημιές. Το πλήρωμα του πλοίου υπό σημαία νήσων Μάρσαλ «είδε πυραύλους να πέφτουν στο νερό κοντά στο σκάφος», πάντως «δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές στο πλοίο», που «συνέχισε την πορεία του», σημειώνεται σχετικά στην ανακοίνωση της CENTCOM.

 

Από την πλευρά της, η βρετανική υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας (UKMTO) αναφέρθηκε σε «συμβάν» 115 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της πόλης Άντεν, τονίζοντας πως έγινε έκρηξη σε απόσταση 30 μέτρων από πλοίο κι ότι drone πετούσε σε κοντινή απόσταση.

Διαβάστε επίσης: Ερυθρά Θάλασσα: Πυραυλικό χτύπημα σε ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο

Ερυθρά Θάλασσα: Οι ΗΠΑ κατέσχεσαν ιρανικό φορτίο όπλων προς τους Χούθι